| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Canon upotpunjuje liniju proizvoda EOS novim fotoaparatom bez zrcala i DSLR-om - CroPC.net

Canon upotpunjuje liniju proizvoda EOS novim fotoaparatom bez zrcala i DSLR-om

Canonovim novim fotoaparatima EOS 90D i EOS M6 Mark II fotografi će moći snimiti i dijeliti najkraće i najljepše životne trenutke
Canonovim novim fotoaparatima EOS 90D i EOS M6 Mark II fotografi će moći snimiti i dijeliti najkraće i najljepše životne trenutke
Canonovim novim fotoaparatima EOS 90D i EOS M6 Mark II fotografi će moći snimiti i dijeliti najkraće i najljepše životne trenutke

Canon predstavlja dva vrlo brza fotoaparata visoke razlučivosti – jedan DSLR i jedan bez zrcala – namijenjena podizanju vještina fotografa entuzijasta na novu razinu

EOS 90D je brz i pouzdan DSLR s poznatim, robusnim tijelom, savršen za fotografe sportskih događaja i prirode. Za svakodnevicu tu je EOS M6 Mark II – kompaktan, a opet snažan fotoaparat bez zrcala koji nudi prekrasno oštre slike, što je pak idealno za fotografe u pokretu. Uz dva nova nedavno predstavljena Canonova objektiva RF ovi kvalitetni i brzi modeli predstavljaju unaprjeđenje Canonovih popularnih fotoaparata EOS 80D DSLR i EOS M6 bez zrcala kako bi entuzijastima ponudili kompletan izbor u cijelom portfelju.

Canonovim novim fotoaparatima EOS 90D i EOS M6 Mark II fotografi će moći snimiti i dijeliti najkraće i najljepše životne trenutke. Oba modela opremljena su Canonovom najnovijom generacijom procesora DIGIC 8 koji nudi veliku brzinu obrade, responzivnost i najnovije značajke iz svijeta fotografije i filmova. Munjevita brzina rada elektroničkog zatvarača od 1/16000 sekundi savršena je za snimanje objekata u pokretu, pa fotografi mogu biti sigurni da će dobro odraditi vremenski osjetljive scenarije snimanja. S tom brzinom zatvarača blenda se može još više otvoriti radi postizanja veće dubine polja čak i pri ambijentalnom osvjetljenju.

EOS 90D koji snima 10 sličica/s uz praćenje pomoću automatskog fokusiranja i 11 sličica/s u prikazu Live View savršen je za prirodnu ili sportsku fotografiju. Optičko tražilo smanjuje kašnjenje i omogućuje responzivnost koja je nužna pri snimanju prirode, primjerice ptica u letu, dok inteligentna funkcija omogućuje kompletan pregled kompozicije i postavki snimanja na zaslonu. Kad su objekti snimanja brzi i nepredvidljivi, ta velika brzina snimanja i rafalni način od 58 L JPEG-ova omogućuju fotografima da kontinuirano snimaju i tako naprave veći izbor slika. EOS 90D krasi i produljeno vrijeme trajanja baterije s do 1300 snimaka (standard CIPA) koji entuzijastima omogućuje cjelodnevno snimanje bez razmišljanja o ograničenjima baterije.

Model bez zrcala, EOS M6 Mark II, nudi kontinuiranu brzinu snimanja 14 sličica/s i zapanjujućih 30 sličica/s u rafalnom načinu rada s izlaznim formatom RAW. Oba načina dolaze s praćenjem automatskim fokusiranjem, a sve to u brzom i kompaktnom modelu koji jamči entuzijastima da će snimiti i neočekivane kadrove. Da bi fotografi imali najbolju priliku za snimanje spontane akcije, ovaj najnoviji Canonov fotoaparat bez zrcala ima podršku za UHS-II karticu s brzinom rafalnog snimanja od 80 L JPEG-ova. Uz to, obrubljivanjem fokusa kod oba modela omogućuje postizanje dubljeg polja kombiniranjem više snimaka u DPP-u.

Novi fotoaparati nude detaljne slike visoke kvalitete bez pomaka i artefakta zahvaljujući novom 32,5-megapikselnom APS-C CMOS senzoru koji postiže razine razlučivosti punog kadra uz dodatnu prednost dosega koji nudi APS-C format. U kombinaciji s procesorom DIGIC 8, oba netom predstavljena modela krase najnovije značajke iz linije EOS, što znači da fotografi imaju veći doseg, mogu više obrezivati i snimati detaljnije slike nego ikad prije. Za oštre i životne slike koje prikazuju prirodne izraze i pokrete Canon je u oba fotoaparata stavio rješenje za brzo i precizno praćenje očiju automatskim fokusiranjem. Kod modela EOS 90D to funkcionira u suradnji s 200 000-pikselnim RGB+IR mjernim senzorom s otkrivanjem bljeskanja koji nudi pouzdano prepoznavanje lica i veću kontrolu nad sveobuhvatnom ekspozicijom. Taj novi senzor postiže veću razlučivost čak i u performansama pri slabom osvjetljenju zahvaljujući velikoj ISO osjetljivosti od 100 – 25 600. Kao unaprjeđenje modela EOS M6, EOS M6 Mark II kad se koristi s objektivima s otvorom blende f/1.4 ili većim fokusira pri EV-5 da bi ponudio dobre snimke čak i kod osvjetljenja mjesečinom, a time i u zatvorenim prostorima te u sjeni.

EOS 90D i EOS M6 Mark II svestrani su fotoaparati za snimanje slika i videozapisa. Sposobni su za snimanje videozapisa u razlučivosti 4K zahvaljujući prikazu pod punim kutom montiranog objektiva i brzu Full HD razlučivost do 120 sličica/s, što fotografima entuzijastima nudi više mogućnosti snimanja – primjerice usporeno, obrezano ili u supervisokoj razlučivosti. Kod modela EOS 90D dostupna je i razlučivost 4K u obrezanom načinu rada, pa autori sadržaja mogu ponuditi široj publici istu izvrsnu kvalitetu slike.

Ergonomski dizajn tih modela podržava glatko i poznato upravljanje radi napredne kontrole bilo kojeg stila fotografija. Kao najnoviji DLSR u liniji EOS, EOS 90D ima poznato no lakše tijelo s velikim držačem za bolje rukovanje i ravnotežu, osobito kad se koriste dugi objektivi savršeni za snimanje sportske i prirodoslovne fotografije.  

Usporedo se predstavljaju i dva objektiva RF, L293 i L294, kojima će se proširiti tehnološki napredna ponuda objektiva za sustav EOS R. EOS 90D i EOS M6 Mark II mogu se kupiti od rujna 2019.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675