| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Huawei otvorio prijave za Android Q Beta testere - CroPC.net

  • TechNews
  • Mobiteli, tableti, nosivi uređaji

Huawei otvorio prijave za Android Q Beta testere

Ažuriranje donosi i značajke prilagođene korisničkim zahtjevima za novim zabavnim iskustvima i novim oblicima konzumiranja sadržaja koje omogućuju nadolazeći uređaji poput preklopnih pametnih telefona

Tijekom Googleove I/O 2019 konferencije Huawei je predstavio globalni Android Q Developer Recruitment program za beta testere koji će se provoditi do 30. lipnja

Razvojni programeri su pozvani da isprobaju najnoviju verziju Androida na Huawei Mate 20 Pro pametnom telefonu i sudjeluju u optimizaciji i unapređivanju kompatibilnosti uređaja s Androidom Q.

Android Q, predstavljen 7. svibnja na Google I/O konferenciji, je deseta verzija ove popularne platforme za pametne telefone. Najnovija verzija Androida stvarana je s ciljem jače zaštite privatnosti korisnika, a uvedeni su i novi sigurnosni mehanizmi te je predstavljeno više korisničkih mogućnosti za kontrolu dijeljenja podataka između korisničkog sustava i aplikacija.

Android Q uvodi nove restrikcije povezane s pristupom datotekama kako bi prevenirao prikupljanje podataka među aplikacijama. Dodatno, aplikacije sada trebaju posebnu dozvolu korisnika za pristup identifikacijskom hardveru na uređajima. Uređaji temeljeni na Androidu Q također odašilju randomizirane MAC adrese prema zadanim postavkama. Većina aplikacija koje nisu u fokusu izgubile su pristup korisničkom međuspremniku na Androidu Q, eliminirajući još jednu točku potencijalne prijetnje curenju povjerljivih podataka.

Ažuriranje donosi i značajke prilagođene korisničkim zahtjevima za novim zabavnim iskustvima i novim oblicima konzumiranja sadržaja koje omogućuju nadolazeći uređaji poput preklopnih pametnih telefona. Također, izvorno je podržan 5G okvir za nadolazeće 5G pametne telefone koji stižu kasnije ove godine.

Tijekom prezentacije, Huawei Mate 20 Pro našao se na listi kao jedan od uređaja koji podržavaju Android Q Beta OS. Po završetku beta testnog razdoblja, svi uređaji u Huawei Mate 20 seriji također će se naći među prvima koji će biti omogućeno ažuriranje na novu verziju Androida jednom kada ona postane dostupna.

Posljednjih godina Huawei blisko surađuje s Googleom kako bi unaprijedio Android platformu, dijeleći svoje iskustvo u optimizaciji sigurnosti i performansi te razvijajući EMUI korisničko sučelje. Povratne informacije koje će Huawei primiti od razvojnih programera prenijet će se Googleu kako bi se ubrzao razvoj softvera. 

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675