| | | |

Panasonic predstavio fotoaparate LUMIX S1R i S1

Pin It

LUMIX S1R namijenjen je profesionalnim fotografima, pa je konstruiran tako da može podnijeti teške radne uvjeteLUMIX S1R namijenjen je profesionalnim fotografima, pa je konstruiran tako da može podnijeti teške radne uvjete

Panasonic sa zadovoljstvom predstavlja pojedinosti o svojem novom fotoaparatu punog kadra bez zrcala LUMIX S1R

S CMOS senzorom s 47,3 milijuna piksela to je fotoaparat punog kadra bez zrcala s najvećom razlučivosti na svijetui nudi slike nenadmašne kvalitete s iznimnom razinom detalja, bogatom gradacijom i vrhunskom reprodukcijom boja.

LUMIX S1R pogoni novi modul Venus i on sadrži krajnje brz i precizan sustav automatskog fokusiranja koji osigurava da ovaj fotoaparat odgovara na precizne zahtjeve profesionalnih fotografa u svim situacijama snimanja. Da bi uhvatio odlučujući trenutak, fotograf kadrira sliku pomoću elektroničkog tražila s najvećom razlučivosti na svijetu* nenadmašne oštrine preko OLED zaslona s 5,76 milijuna točaka.

LUMIX S1R utemeljen je na nosaču L-Mount velikog promjera te nudi beskompromisnu kvalitetu slike kombiniranjem najbolje razlučivosti detalja u klasi i fotografskih kontrola uz izvanrednu stabilizaciju slike i napredno snimanje videozapisa. Sustav stabilizacije slike na tijelu aparata u pet osi kompenzira efekte trešnje fotoaparata kako bi brzina rada zatvarača bila do 5,5 razina sporija od uobičajene brzine. U kombinaciji s optičkim stabilizatorom slike u dvije osi kod objektiva iz serije LUMIX S ovaj sustav dvostruke stabilizacije Dual I.S. 2 povećava kompenzaciju na 6 razina i nastoji ukloniti efekte različitih vrsta pomaka fotoaparata kod snimanja fotografija i videozapisa. Korištenjem napredne tehnologije mjerenje vibracija izvodi se žiroskopskim senzorom, ali i pomoću informacija dobivenih od samog CMOS-a te akcelerometrijskog senzora.

LUMIX S1R namijenjen je profesionalnim fotografima, pa je konstruiran tako da može podnijeti teške radne uvjete – ima prednju i stražnju ploču od lijevane magnezijeve slitine te su svaki spoj, kontrola i gumb zabrtvljeni. Fotoaparat je otporan na prašinu, zalijevanje tekućinama i funkcionira na niskim temperaturama čak do -10°C. Jedinica zatvarača može izdržati 400 000 primjena. Omogućuje mehanički potpomognuta vremena ekspozicije od 1/8000 s kako bi se osiguralo snimanje objekata koji se brzo kreću čak i uz postavku otvorene blende kod brzih objektiva i uz svu svjetlinu Sunčeve svjetlosti. Vanjska bljeskalica može se sinkronizirati s najbržim blendama u branši brzine 1/320 s.

LUMIX S1 stvoren je za iznimne fotografije i snimanje videozapisa profesionalne kvalitete, a temelji se na nosaču L-Mount velikog promjera te nudi kreativcima sve prednosti senzora punog kadra i velike osjetljivosti. U srcu modela LUMIX S1 jest 24,2-megapikselni CMOS. Uz iznimnu mogućnost stabilizacije slike i pogonjen novim modulom Venus ovaj fotoaparat krase najviši standardi u fotografiji te on nudi napredno snimanje videozapisa uz zadržavanje osvijetljenih i sjenovitih detalja. Da bi uhvatio odlučujući trenutak, fotograf kadrira snimku pomoću elektroničkog tražila najveće razlučivosti na svijetu i iznimne čistoće prikaza putem OLED zaslona s 5,76 milijuna točaka.

Fotoaparat punog kadra bez zrcala LUMIX S1 koristi CMOS senzor razlučivosti 24,2 milijuna piksela (35,6 x 23,8 mm) koji nudi širok dinamički raspon i izvrstan omjer signala i šuma pri visokim ISO postavkama. Učinkovit dizajn piksela u kombinaciji s moćnim procesorom Venus omogućuje maksimalne standardne ISO postavke do ISO 51.200. Kad je potrebna posebno visoka razlučivost, moguće je koristiti način rada u visokoj razlučivosti koji stvara slike s nevjerojatnih 96 milijuna piksela. Taj način kombinira informacije snimljene u osam ekspozicija dok sustav stabilizacije slike gotovo neprimjetno prilagođava postavke položaju senzora. Rezultat je RAW datoteka s 12 000 x 8000 piksela koja jednostavno pršti informacijama. Značajka načina rada u visokoj razlučivosti jest izbjegavanja zamućenosti pokreta.

LUMIX S1 nudi snimateljima filmova iznimnu kvalitetu videozapisa i bogatu ponudu alata za potpunu kreativnu kontrolu nad snimljenim sadržajima. 4K videozapisi nude se u razlučivosti 60/50p, dok se puno očitanje piksela postiže pri 30p uz iznimno oštre i detaljne slike. Uz korištenje pune širine senzora zadržava se fokalna duljina objektiva te su dostupne kreativne mogućnosti koje donosi polje iznimno plitke dubine.

LUMIX S1 kompatibilan je sa softverom LUMIX Tether koji omogućuje daljinsko upravljanje fotoaparatom putem USB-a s PC-ja kao i streaming uživo i izravan prijenos slika na PC tijekom samog snimanja. LUMIX Sync je nova aplikacija za pametne telefone za iOS/Androiduređaje koja omogućuje daljinsku kontrolu fotoaparata i prijenos fotografija s aparata na mobitel/tablet.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675