| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Maraton test: Samsung Galaxy S20 Plus – pet stvari zbog kojih je ovaj telefon odličan izbor za kupnju - CroPC.net

  • TechNews
  • Mobiteli, tableti, nosivi uređaji

Maraton test: Samsung Galaxy S20 Plus – pet stvari zbog kojih je ovaj telefon odličan izbor za kupnju

Samsung zna kako na prvu osvojiti novog ili postojećeg korisnika Samsungove Galaxy S linije modela – vrhunskim fotografskim mogućnostima

Nakon mjesec dana intenzivnog korištenja, upoznali smo Samsungov top model za ovu godinu u tančine, a kojih je to 5 razloga zašto kupiti baš ovaj telefon, donosimo u našem maraton testu

Život tech novinara zahtijeva čestu promjenu pametnih telefona. Jasno, brojni telefoni koji nam stižu na test moraju biti isprobani i testirani kako bismo vama čitateljima dočarali što očekivati od određenog modela. Što nam se sviđa, a što ne, te zaslužuje li neki telefon naše preporuke samo su dio onoga što tech novinar mora otkriti. Iako su testovi uglavnom kratkoročni, ponekad imamo prilike s nekim se modelom dulje družiti, a zadnji takav model kojeg koristimo intenzivno već mjesec dana je Samsung Galaxy S20 Plus. U mjesec dana korištenja, S20+ zadržao nas je na istom dojmu kao i u prvom osvrtu, no ipak izdvojili smo 5 stvari zbog kojih ovaj telefon valja ozbiljno razmotriti, pa i kupiti.

  • Kamera

Samsung zna kako na prvu osvojiti novog ili postojećeg korisnika Samsungove Galaxy S linije modela – vrhunskim fotografskim mogućnostima. Samsung Galaxy S20+ je opremljen pravim arsenalom kamera. Prva je 12 megapikselna, širokokutna kamera sa f/1.8 i optičkom stabilizacijom. Druga kamera je telefoto kamera za 3x zum, 64 megapiksela i f/2.0 te također optičkom stabilizacijom. Kamera posjeduje i mogućnost 30x digitalnog povećanja. Treća kamera je ultraširoka 12 megapikselna sa f/2.2. Četvrtka kamera je zapravo dubinski senzor sa 0,3 megapiksela i f/1.0. Sve četiri kamere smještene su straga unutar ispupčenog dijela kućišta. Fotografije su među najboljima koje tržište telefona može ponuditi. Autoru ovih redaka kao tech novinaru ovo je izuzetno važno jer na događaje ili pak testove automobila i slične prigode više ne mora nositi poseban fotoaparat. S20+ odradio je vrhunski posao u svim uvjetima, čak i u slabom osvjetljenju.

  • Baterija

Mislimo da nema korisnika kojem vrijeme autonomije, odnosno izdržljivost baterije nije na vrhu prioriteta. Nema goreg osjeća od onog kada pametni telefon nije u stanju pratiti vaš tempo. Život je danas brz, vrijeme je dragocjeno i nitko od nas nema ga za traženje punjača, utičnica, prijenosnih baterija. Uz S20+ takvih briga nema jer uz uključeni Wi-Fi, mobilne podatke, Bluetooth, NFC, GPS i zaslon po nekoliko sati, S20+ je ostalo još snage na kraju dana. Večernje punjenje i sutra smo spremni za novi dan.

  • Dizajn

Iako se o ukusima ne raspravlja, sigurno nitko u 2020. godini ne želi imati neugledan telefon. Samsung Galaxy S20+ to nipošto nije. Telefon karakterizira zaslon od ruba do ruba, spojevi koji kao da se prelijevaju u bešavnu cjelinu, te tanak profil koji daje fenomenalan osjećaj u rukama. Staklo i metal kao kombinacija djeluju luksuzno, no oprez – bez maskice ne pomišljajte koristiti S20+. Kao i svi drugi telefoni i S20+ osjetljiv je na padove, pa jedan nezgodan može vas dijeliti od skupog servisa.

  • Performanse

Glorificirati performanse u 2020. godini jednostavno nema smisla, barem ne u top segmentu gdje se takve performanse i očekuju. Nekada (davno?) tamo prije možda 10-ak godina često smo posebno isticali performanse nekog top modela, no sada je to očekivano kao i brojne druge značajke koje top model mora imati. Ipak, ako nešto radi brzo, fluidno i tako ostaje i uz hrpu aplikacija, fotografija i drugih dokumenata, onda to treba istaknuti. S20+ nije nam se usporio niti za frakciju sekunde, a sve se odvija jednako brzo kao i prvog dana – bravo za S20+.

  • Samsungova ekspertiza

Za kraj ostavljamo sve ono sitno ali bitno. Samsung Galaxy S20+ obiluje takvim sitnicama koje nam život čine lakšim, te je ovo zaista telefon koji prati naš život, obaveze, poslove, trenutke zabave, obiteljska druženja, avanture. Jednostavno, Samsung nije na tržištu telefona „od jučer“ i brojne godine, proizvedeni uređaji i ekspertiza u poslu s pametnim telefonima omogućuju Samsungu proizvesti telefon kojeg će korisnici zavoljeti i kojeg će vjerno koristiti i u budućim iteracijama. Ako već imate Samsung Galaxy S seriju, sigurni smo da znate o čemu govorimo, a svi oni koji se još nisu dotakli s njima, možda je Samsung Galaxy S20+ najbolji trenutak za to.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675