| | | |

powered_by_lenovo_2020 Huawei predstavio AppGallery - novi ekosustav mobilnih aplikacija - CroPC.net

  • TechNews
  • Mobiteli, tableti, nosivi uređaji

Huawei predstavio AppGallery - novi ekosustav mobilnih aplikacija

Ključni pokretač je Huawei HiAI, otvorena AI platforma za pametne uređaje koja objedinjuje softverske i hardverske resurse s različitih uređaja i omogućava međusobnu suradnju i interakciju

Huawei AppGallery dolazi s cjelovitim sustavom sigurnosti i zaštite, uključujući provjeru stvarnog imena programera i postupak pregleda u četiri koraka za siguran rad aplikacije

Sve aplikacije prolaze strogi test provjere kako bi spriječili programere da djeluju zlonamjerno. Također, tu je i sustav određivanja dobi kako bi se stvorilo sigurno okruženje za djecu, te filtriranje aplikacija koje nisu prikladne za njihov dobni raspon.

AppGallery sadržava najvišu razinu provjere za izoliranje i zaštitu osjetljivih podataka korisnika i privatnosti. Osjetljivi podaci - poput biometrijskih podataka - nikada se neće obrađivati ​​izvan Huawei uređaja, te korisniku daju potpunu kontrolu nad njihovim osobnim podacima.  Što je još važnije, svi se podaci korisnika također anonimiziraju i pohranjuju lokalno, što odgovara regiji svakog korisnika.

Huawei AppGallery segmentira aplikacije u 18 kategorija, uključujući vijesti, društvene medije, zabavu i još mnogo toga, a sve ih se može pretraživati ​​jednostavnim i nesmetanim pregledom. Ako korisnici ne mogu pronaći neku aplikaciju, sve što trebaju učiniti je poslati željeno ime aplikacije na "Wishlist". Nakon što ju postavi tamo, korisnik će dobiti notifikaciju kad bude dostupna.

Aplikacije preuzete s Huawei AppGallery-ja optimizirane su za rad na Huawei uređajima. Ključni pokretač je Huawei HiAI, otvorena AI platforma za pametne uređaje koja objedinjuje softverske i hardverske resurse s različitih uređaja i omogućava međusobnu suradnju i interakciju.

Primjerice, aplikacija WPS Office koristi mogućnost HiAI inteligentnog prepoznavanja za postizanje optičkog prepoznavanja znakova super rezolucije za prepoznavanje teksta u slikama kao što su skenirani dokumenti i fotografije. Dokumenti u aplikaciji automatski se i ispravljaju, time značajno poboljšavajući produktivnost.

Quick Apps je ekosustav aplikacija koji sadrži novu vrstu aplikacija bez instalacije. Pritom pruža dobro korisničko iskustvo, moćne funkcije i automatsko ažuriranja HTML5 stranica, no troši vrlo malo memorijskog prostora. Iako korisnicima pružaju isto iskustvo kao i izvorne aplikacije, 'Quick Apps' pišu se sa samo petinom kodova u odnosu na Android aplikacije, čime zauzimaju manje memorijskog prostora. Korisnici mogu koristiti više od 2.000 'Quick Apps', umjesto 20 izvornih aplikacija sa svega 1 GB prostora.

Korisnici mogu čak dodati svoje omiljene tzv. brze aplikacije na svoj desktop radi praktičnijeg pristupa. Brze aplikacije koriste se na više od 350 milijuna Huawei telefona. Do danas je objavljeno više od 1.700 brzih aplikacija, što je rast od 200% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675