| | | |

powered_by_lenovo_2020 Prvi pogled: Samsung Galaxy S20 – 5G i najnaprednija kamera na tržištu - CroPC.net

  • TechNews
  • Mobiteli, tableti, nosivi uređaji

Prvi pogled: Samsung Galaxy S20 – 5G i najnaprednija kamera na tržištu

Uživajte u naših top 5 novosti koje nas čekaju na S20 seriji

Dok čekamo dolazak Samsung Galaxy S20 serije pametnih telefona u trgovine, pogledali smo što nam to donose uređaji iz nove Samsung flagship linije

Predstavljanje novih Samsung Galaxy pametnih telefona iz čuvene S serije nikada nije prošlo bez sveopćeg interesa, glasina i nagađanje, te salve oduševljenja s novim uređajima. Isti tretman prošla je sada već naveliko poznata Samsung Galaxy S20 serija. Imali smo nebrojeno puno glasina, nagađanja, interes javnosti je bujao, a onda nakon što su „paravani skinuti“ pogledali smo ponovo jedne od najinovativnijih, uvjerljivo najbolje i zasigurno najpoželjnije pametne telefone današnjice. Sada kada su se dojmovi malo slegnuli, pogledali smo malo pobliže što nam to donosi nova S20 serija. Kao pripremu na jednu od recenzija koju se nadamo imati čim uređaji postanu dostupni, uživajte u naših top 5 novosti koje nas čekaju na S20 seriji.

Ipak, jedan od najvećih aduta zaslona je njihova brzina osvježavanja od 120 Hz

  • Zaslon

Samsung je oduvijek bio jedan od lidera na području zaslona na pametnim telefonima. Još od prvog Samsung Galaxy S pametnog telefona, pa do sada najnovijih modela oznake S20, Samsung s jednakim žarom oduševljava zaljubljenike u tehnologije. Ovogodišnja serija S20 donosi tri različite dijagonale, od 6,2 inča, zatim 6,7 kod modela Plus te 6,9 inča kod modela Ultra. Sva tri zaslona donose istu rezoluciju od 1.440 x 3.200 točaka za nenadmašnu oštrinu prikaza koju dodatno podiže HDR10+ tehnologija. Ipak, jedan od najvećih aduta zaslona je njihova brzina osvježavanja od 120 Hz. Ovo iskustvo jednostavno morate doživjeti, jer na pametnom telefonu imate dojam kao da sve radi s nevjerojatnom lakoćom i fluidnošću. Uz gotovo cijelu pokrivenost prednjeg dijela telefona, prepušteni smo uživanju samo u zaslonu.

Kamera na Galaxy S20 nudi super visoku rezoluciju od 108 MP na Galaxy S20 Ultra te 64 MP na Galaxy S20 i Galaxy S20+ modelima

  • AI kamera i SpaceZoom

Ako je nešto uvjerljivo najviše svima zapelo za oko na Samsung Galaxy S20 seriji onda je to kamera. Kamera na Galaxy S20 nudi super visoku rezoluciju od 108 MP na Galaxy S20 Ultra te 64 MP na Galaxy S20 i Galaxy S20+ modelima. Sa Space Zoom tehnologijom koja koristi kombinaciju Hybrid Optic Zoom te Super Resolution Zoom značajki koje pokreće AI, S20 serija omogućava nam nevjerojatnu razinu približavanja. Galaxy S20 i S20+ mogu snimiti fotografiju povećanu do 30 puta, dok će Galaxy S20 Ultra uz pomoć revoluciranih preklopnih leća i višestrukog AI procesuiranja slika stvoriti čiste i precizne fotografije s povećanjem i do 100 puta! Osim fotografije i ljubitelji videa doći će na svoje. Naime, Galaxy S20 nudi mogućnost 8K snimanja videozapisa. U trenutku snimanja može zaustaviti videozapis i napraviti 33MP fotografije ili pogledati svoj video na Samsung QLED 8K televizoru. Galaxy S20 serija omogućava i jasniji videozapis uz Super Steady 2.0 značajku koja se koristi stabilizacijom videozapisa i AI analizom pokreta.

  • Podrška 5G

5G više nije nešto što nas čeka u budućnosti, nego postaje dio sadašnjosti. Sve je više gradova diljem svijeta koji nude 5G, a i u Hrvatskoj se priča razvija. Osijek će biti prvi 5G grad, a najavljeno je širenje dostupnosti 5G mreža. Kako bismo iskoristili mogućnosti koje nam pruža 5G nužno je imati i pametni telefon s istom podrškom. Samsung Galaxy S20 serija donosi podršku za 5G s brojim mogućnostima koje nam nova generacija mreže otvara. Primjerice, uz 5G, Galaxy S20 omogućuje poboljšani doživljaj video chata kroz ekskluzivno partnerstvo s Googleom i Google Duo videopozivima u HD kvaliteti.

  • Baterija i brzo punjenje

Autonomija pametnih telefona visoko je na listi prioriteta, a S20 serija ovdje bi trebala zadovoljiti te želje. Naime, telefoni stižu redom s velikim baterijama kapaciteta 4.000 mAh na S20, 4.500 mAh na S20 Plus te 5.000 mAh na S20 Ultra. Osim dugotrajne i štedljive baterije, Galaxy S20 dolazi s 25W brzim punjačem, dok Galaxy S20 Ultra podržava brzo punjenje od 45W.

Ugrađen u hardver uređaja, Samsung Knox pruža zaštitu uređaju od trenutka prvog pokretanja pa sve do pokretanja pojedinih aplikacija

  • Sigurnost uz Samsung Knox

Očekivano S20 seriju pokretat će snažan hardver. Dovoljno je samo spomenuti 16 GB radne memorije na S20 Ultra modelu i svaka priča o hardveru tu može stati. Ipak, nije sve u sirovoj snazi, nešto je i u tehnologijama koje nas čine sigurnima, a tu Samsung Knox već godinama briljira. Ugrađen u hardver uređaja, Samsung Knox pruža zaštitu uređaju od trenutka prvog pokretanja pa sve do pokretanja pojedinih aplikacija. Uz Samsung Knox možemo biti sigurni u vlastitu sigurnost i privatnost.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675