| | | |

Huawei lansirao P smart Z pametni telefon

Pin It

Premještanjem selfie kamere s prednje strane u pop-up kameru omogućeno je da čisti ekran Huaweija P smart Z zauzme nevjerojatnih 91 % prednje strane telefonaPremještanjem selfie kamere s prednje strane u pop-up kameru omogućeno je da čisti ekran Huaweija P smart Z zauzme nevjerojatnih 91 % prednje strane telefona

Huawei P smart Z opremljen je visokoučinkovitim Kirin 710F čipsetom i operativnim sustavom EMUI 9, podržava AI (artificial intelligence) fotografiju, a zbog umjetne inteligencije omogućen je iznimno dug vijek trajanja baterije, tu je i visoka razlučivost zaslona i privlačan estetski dizajn.

Huaweijev cilj bio je stvoriti mobitel s potpunim zaslonom od ruba do ruba, te su uz P smart Z napravili odvažan skok u nepoznato - realizirajući zaslon bez rupa ili ureza. Premještanjem selfie kamere s prednje strane u pop-up kameru omogućeno je da čisti ekran Huaweija P smart Z zauzme nevjerojatnih 91 % prednje strane telefona. S Full HD+ rezolucijom od 2340 X 1080, Huawei P smart Z zaslon prenosi korisniku i najsitnije detalje, dok široka paleta boja od 85 % proizvodi bogatu i živopisnu cjelinu.

Selfie kamera više se ne nalazi na prednjoj strani uređaja već je “skrivena” u gornjem dijelu telefona. Kada se kamera aktivira, ona se automatski pojavljuje i iskače iznad zaslona. Ovaj futuristički dizajn elegantno se uklapa i u sami high-tech izgled mobitela.

Spomenutoj pop-up kameri potrebna je svega sekunda da se pojavi ili povuče, što znači da je riječ o zbilja funkcionalno razvijenom alatu. Huawei je proveo temeljito testiranje pop-up kamere kako bi osigurao da prednja leća nesmetano i glatko klizi i nakon dužeg perioda korištenja ovog pametnog telefona. Testovi potvrđuju da pop-up objektiv može izdržati opterećenje od čak 100.000 ponavljanja bez straha od oštećenja ili kvara.

Također, Huawei je ovu kameru obogatio i inteligentnom funkcijom zaštite od pada, a koja automatski detektira kada je telefon u slobodnom padu i zatim uvlači objektiv u najvećoj mogućoj mjeri čime se umanjuje mogućnost puknuća pop-up kamere.

Što se pak tiče stražnje strane, Huawei P smart Z dolazi s dvostrukom 16 MP + 2 MP kamerom. Glavna kamera od 16 MP sadrži 6P dizajn koji snima više fotona, povećavajući pritom jasnoću i kontrast. Otvor blende primarne kamere je F / 1.8, što omogućuje brže fokusiranje i učinkovitije upravljanje šumom. Osim toga, 2 MP senzor pomaže primarnoj kameri u stvaranju realistične dubinske oštrine na fotografiji. 

Huawei P smart Z opremljen je 12 nm Kirin 710F čipsetom koji omogućuje visoke performanse i maksimalnu energetsku učinkovitost. Baterija velikog kapaciteta od 4000 mAh u suradnji s umjetnom inteligencijom i Kirin 710F čipsetom pruža optimalnu učinkovitost i dugotrajan vijek dostojan telefona s ovako moćnim performansama.

Treba istaknuti i činjenicu kako operativni sustav EMUI 9 sadrži najnovije F2FS 2.0 i EROFS tehnologije koje čiste predmemoriju i fragmente iz sustava, povećavajući raspoloživi prostor i održavajući telefon u radu dulje vrijeme bez ikakvih poteškoća.

Huawei P smart Z uređaj dostupan je u Midnight Black, Sapphire Blue i Emerald Green bojama kod operatera i u slobodnoj prodaji po preporučenoj prodajnoj cijeni od 2199 HRK.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675