Lenovo
Featured

Acronisovo istraživanje razotkriva postpandemijski paradoks - veći broj rješenja ne donosi bolju zaštitu

Acronis je odavno prepoznao izazove troškova, učinkovitosti i sigurnosti koji proizlaze iz uporabe više rješenja, zbog čega je tvrtka pionir na području kibernetičke zaštite, integrira vrhunsku kibernetičku sigurnost, najbolji sustav sigurnosnih kopija te upravljanje krajnjim točkama u jednom rješenju
Acronis je odavno prepoznao izazove troškova, učinkovitosti i sigurnosti koji proizlaze iz uporabe više rješenja, zbog čega je tvrtka pionir na području kibernetičke zaštite, integrira vrhunsku kibernetičku sigurnost, najbolji sustav sigurnosnih kopija te upravljanje krajnjim točkama u jednom rješenju
Acronis je odavno prepoznao izazove troškova, učinkovitosti i sigurnosti koji proizlaze iz uporabe više rješenja, zbog čega je tvrtka pionir na području kibernetičke zaštite, integrira vrhunsku kibernetičku sigurnost, najbolji sustav sigurnosnih kopija te upravljanje krajnjim točkama u jednom rješenju

Acronis je objavio zaključke svog drugog godišnjeg istraživanja Cyber Protection Week, koje je otkrilo opasno razilaženje između potrebe organizacija da čuvaju svoje podatke i neučinkovitih ulaganja koja su iste poduzele pokušavajući postići taj cilj

Iako su 2020. godine organizacije nabavljale nove sustave kako bi omogućile siguran udaljeni rad tijekom pandemije COVID-19, te se investicije ne isplaćuju. Globalno istraživanje otkrilo je da 80% tvrtki istodobno koristi čak i do 10 rješenja za svoje potrebe zaštite podataka i kibernetičke sigurnosti - no ipak više od polovice tih organizacija pretrpjelo je u prošloj godini neočekivan zastoj zbog gubitka podataka.

Zaključci godišnjeg istraživanja Acronisa, koje je obuhvatilo 4.400 IT korisnika i profesionalca u 22 zemlje s ukupno šest kontinenata, demantirali su mit da će jednostavno dodavanje dodatnih rješenja riješiti izazove kibernetičke sigurnosti i zaštite podataka. Ne samo da investicija u veći broj rješenja nije donijela veću zaštitu, već je u brojnim slučajevima pokušaj upravljanja zaštitom kroz raznovrsna rješenja povećalo kompleksnost, a smanjilo preglednost IT odjelima, što povećava rizik.

"Ovogodišnje istraživanje Cyber Protection Week jasno pokazuje kako veći broj rješenja ne donosi veću zaštitu, jer je korištenje različitih alata za rješavanje pojedinih vrsta izloženosti komplicirano, neučinkovito i skupo," rekao je Serguei "SB" Beloussov, osnivač i glavni izvršni direktor kompanije Acronis. "Ovi zaključci potvrđuju naše uvjerenje da je pametniji pristup putem kibernetičke zaštite koja objedinjuje zaštitu podataka, kibernetičku sigurnost i upravljanje krajnjim točkama."

Što je problematika kompliciranija, među korisnicima i IT profesionalcima veći je i jaz u razumijevanju koje su im mogućnosti IT i kibernetičke sigurnosti dostupne, što može dovesti do gubitka dragocjenog vremena, novca i sigurnosti.

 • 68% IT korisnika i 20% IT profesionalaca ne bi znalo jesu li njihovi podaci modificirani bez njihova znanja, jer rješenje koje koriste otežava utvrđivanje takve vrste neovlaštenih radnji.
 • 43% IT korisnika ne zna zaustavlja li njihov anti-malver prijetnje nultog dana jer njihovo rješenje ne čini te informacije lako dostupnima. Jednostavan pristup takvim podacima kibernetičke sigurnosti presudno je sigurnu zaštitu podataka.
 • Šokantnih 10% IT stručnjaka ne zna podliježe li njihova organizacija propisima o privatnosti podataka. Ako oni koji su odgovorni za osiguravanje privatnosti podataka ne znaju da njihova organizacija podliježe ovim propisima, tad ne mogu ni provoditi strategije niti procjenjivati ​​rješenja potrebna za sukladnost sa zahtjevima istih propisa. Takvo neznanje izlaže tvrtku značajnom riziku od velikih novčanih kazni zbog potencijalnih kršenja zakona u 2021.

Kod svih korisnika koji koriste više rješenja za rješavanje svojih informatičkih i kibernertičko-sigurnosnih potreba, nedostatak transparentnosti u takvim informacijama samo pogoršava stvar. Ne samo da se moraju sjetiti koje rješenje pruža određenu podatkovnu točku, oni se neprestano prebacuju između konzola kako bi pronašli potrebne detalje - što dovodi do neučinkovitosti i propuštenih uvida.

Acronis je odavno prepoznao izazove troškova, učinkovitosti i sigurnosti koji proizlaze iz uporabe više rješenja, zbog čega je tvrtka pionir na području kibernetičke zaštite, integrira vrhunsku kibernetičku sigurnost, najbolji sustav sigurnosnih kopija te upravljanje krajnjim točkama u jednom rješenju. Upravljani pružatelji usluga svoje IT usluge mogu graditi na Acronis Cyber ​​Protect Cloudu, dok tvrtke mogu dobiti iste objedinjene mogućnosti s lokalnim rješenjem tvrtke Acronis Cyber ​​Protect 15.

Istraživanje otkriva i zapanjujuće slab pristup zaštiti podataka među IT korisnicima.

 • 83% IT korisnika potrošilo je više vremena na svojim uređajima prošle godine, no samo polovica njih poduzela je dodatne korake kako bi zaštitila te uređaje.
 • 33% priznaje da svoje uređaje nije ažuriralo barem tjedan dana nakon što je dobilo obavijest o zakrpi.
 • 90% IT korisnika izvijestilo je o izradi sigurnosnih kopija, no 73% je nepovratno izgubilo podatke barem jednom, što sugerira da ne znaju kako sigurnosno kopirati ili ispravno oporaviti.

Napori pojedinaca da zaštite svoje podatke ne idu ukorak s prijetnjama, najvjerojatnije zbog pogrešnih pretpostavki (poput uvjerenja da Microsoft 365 izrađuje sigurnosnu kopiju njihovih podataka) ili oslanjanja na automatska rješenja.

Pojedinačni IT korisnici mogu dobiti istu integriranu kibernetičku zaštitu kao i MSP-ovi i IT profesionalci uz Acronis True Image 2021, prvim osobnim rješenjem za kibernetičku zaštitu koje objedinjuje AI-poboljšani anti-malver i višestruko nagrađivano rješenje za izradu sigurnosnih kopija.

Izazovi zaštite podataka, aplikacija i sustava nastavit će rasti u postpandemijskom svijetu. Kako bi osigurao zaštitu podataka, Acronis preporučuje pet jednostavnih koraka:

 • Izrađujte sigurnosne kopije važnih podataka. Čuvajte više sigurnosnih kopija, s jednom lokalnom kopijom za brz oporavak i jednom u oblaku, kako biste zajamčili oporavak ako se unište vaše kopije.
 • Ažurirajte svoje operativne sustave i aplikacije. Zastarjelim sustavima i aplikacijama nedostaju sigurnosni popravci koji onemogućuju pristup kibernetičkim kriminalcima. Potrebno je redovito obnavljanje sigurnosnih zakrpa kako bi se izbjegle zloupotrebe.
 • Izbjegavajte sumnjive e-mail adrese, poveznice i privitke. Većina infekcija zlonamjernim softverom rezultat je tehnika socijalnog inženjeringa koje prevare lakovjerne pojedince da otvore zaražene privitke e-pošte ili kliknu na poveznice na web stranice koje sadrže zlonamjerni softver.
 • Instalirajte antivirusni, anti-malver i anti-ransomware softver te omogućite automatsko ažuriranje kako bi vaš sustav bio zaštićen od zlonamjernog softvera.
 • Razmislite o implementaciji jedinstvenog rješenja kibernetičke zaštite kako biste imali mogućnost središnjeg upravljanja i integrirane zaštite potrebne za ispunjavanje današnjih IT zahtjeva.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.