| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Inteligentno računalstvo u oblaku dolazi  - CroPC.net

Inteligentno računalstvo u oblaku dolazi

Canon već sada nudi neka od inteligentnih rješenja koja koriste oblak

Budućnost inteligentnog računalstva i umjetna inteligencija teme su o kojima se sve češće raspravlja, zanimljiv uvid u tu tematiku nedavno je ponudio Patrick Bischoff, viši menadžer za strategiju iz tvrtke Canon Europe

Bischoff kaže da računalstvo u oblaku ni rubno računalstvo nisu naša budućnost nego da su već naša sadašnjost.

„Budućnost je inteligentni rub i inteligentni oblak. Drugim riječima, informacije na dohvat naših prstiju,“, tvrdi Bischoff.

Međusobno povezan internet stvari, zajedno s njegovim pametnim senzorima i povezanim uređajima, podjednako transformira urede, tvornice, gradove i domove. Istovremeno, hibridni oblak od integracije podatkovnog centra s javnim oblakom postaje skup računalnih jedinica dostupnih i na najudaljenijim svjetskim lokacijama, koje funkcioniraju u skladu s javnim oblakom.

Konvergencija tih dvaju trendova, pogonjena umjetnom inteligencijom, sigurno će prodrmati 2019. i uvesti novo doba inteligentnog oblaka i inteligentnog ruba.

Inteligentni oblak i rub omogućuju ponudu dosljedno snažnih performansi ključnim institucijama kao što su bolnice i škole, upravljanje vrijednim resursima poput energije, hrane i vode kao i stvaranje uređaja koji pomažu da osobe s invaliditetom i bolesnici žive udobnije, povezani sa svojim bližnjima.

Canon već sada nudi neka od inteligentnih rješenja koja koriste oblak, uključujući sustave kao što je uniFLOW online koji pomaže korisnicima da upravljaju dokumentima u oblaku i offline na siguran i inteligentan način.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675