| | | |

powered_by_lenovo_2020 78% automobila na Njuškalu ima dizelski motor - CroPC.net

78% automobila na Njuškalu ima dizelski motor

Pogledamo li trenutno oglašene osobne automobile na Njuškalo, čak njih 78% imaju dizelski motor

Na Njuškalu, najvećem Internet oglasniku u Hrvatskoj, samo u studenom predano je više od 18 tisuća novih oglasa osobnih automobila, što jasno govori da je Njuškalo najrelevantnija baza osobnih automobila

Trenutno je aktivno više od 33 tisuće oglasa osobnih automobila. U studenom je i potražnja bila visoka, pa je tako na navedenoj kategoriji Osobni automobili zabilježeno gotovo 30 milijuna detaljnih pregleda oglasa tokom studenog.

Trenutno je oglašeno 65 različitih marki i 805 različitih modela automobila. Najzastupljenije marke su Volkswagen, BMW i Mercedes Benz, dok su najzastupljeniji modeli osobnih automobila VW Golf, BMW serija 3 te V2 Passat i Opel Astra.

Najbrže prodan automobil u studenom putem Njuškala je Škoda Fabia koja je svog novog vlasnika pronašla unutar 26 minuta od predaje oglasa. Prema podacima kojima Njuškalo raspolaže, najviša tražena cijena automobila koji je prodan u studenom iznosi 175 tisuća eura, a radi se o Audiju R8.

Pogledamo li trenutno oglašene osobne automobile na Njuškalo, čak njih 78% imaju dizelski motor. Najviše je limuzina (30%) i hatchbackova (29%), dok je tri četvrtine ukupno oglašenih sa manualnim mjenjačem.

Od ukupno 37 tisuća oglašenih automobila, njih 37% se prodaju od prvog vlasnika, a najzastupljenije boje su crna i bijela.

Zanimljivo, više od 3.600 oglašenih automobila ima pogon 4x4. Najzastupljeniji modeli s tim pogonom su Audi A6, BMW X5 te BM2 X3. Logično, najzastupljeniji oblici karoserije s ovom vrstom pogona su terenska vozila-SUV. Ovom prilikom smo analizirali jedan od najzastupljenijih SUV-ova na hrvatskom tržištu, BMW X5. Prosječna starost trenutno oglašenih BMW-a X5 je 10 godina, a primjerice prosječna cijena 5 godina starog BMW-a X5 sa 4x4 pogonom je 50 tisuća eura.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675