| | | | |

powered_by_lenovo_2020 5G će britanskom gospodarstvu donijeti gotovo 60 milijardi eura u pet godina - CroPC.net

5G će britanskom gospodarstvu donijeti gotovo 60 milijardi eura u pet godina

Ujedinjeno Kraljevstvo je posljednjih godina postiglo značajan napredak u uvođenju mreža nove generacije

Huawei je u Ujedinjenom Kraljevstvu predstavio rezultate istraživanja Assembly Researcha, neovisne tvrtke sa sjedištem u Londonu, o utjecaju uvođenja 5G mreže na tamošnje gospodarstvo, kojim je potvrđen snažan gospodarski potencijal 5G-a

Trenutne procjene govore da bi uvođenje 5G-a u sljedećih pet godina dalo doprinos britanskom gospodarstvu od 58,9 milijardi eura, a do 2030. godini čak 78,7 milijardi eura, što čini preko 3 posto BDP-a zemlje.

S druge strane, značajnije kašnjenje s implementacijom Vladinog plana da Ujedinjeno Kraljevstvo do 2025. godine postane u potpunosti gigabitno društvo moglo bi značajno koštati tamošnje gospodarstvo. Kašnjenje od godinu dana moglo bi značiti izgubljeni potencijal u produktivnosti u iznosu od 11,1 milijardu eura, dok bi kašnjenje od dvije godine taj gubitak povećalo na 32,8 milijardi eura.

”S obzirom da smo ključan dobavljač britanskog telekomunikacijskog sektora još od 2001. godine, spremni smo na aktivnu ulogu u oblikovanju budućnosti telekomunikacijske industrije“, izjavio je Victor Zhang, potpredsjednik Huaweija.

Ujedinjeno Kraljevstvo je posljednjih godina postiglo značajan napredak u uvođenju mreža nove generacije, a Vlada je obećala da će cijela zemlja biti povezana s najbržim internetom na svijetu, no brzina njihova uvođenja je još uvijek niža od drugih europskih država.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675