| | | |

powered_by_lenovo_2020 Najbolje za Joomla CMS: RSFirewall i RSSeo – sigurni i optimizirani - CroPC.net

Najbolje za Joomla CMS: RSFirewall i RSSeo – sigurni i optimizirani

Neki od danas najpopularnijih CMS-ova su Joomla, WordPress, Drupal ili Magento

Današnje web stranice, a posebice kompleksnije portale, kao što je CroPC.net, uglavnom pokreću popularni sustavi za upravljanje sadržajima, a za jedan od njih, Joomla, isprobali smo dva vrhunska dodatka iz tvornice dodataka RSJoomla

Današnje internetske stranice u najvećoj mjeru pokreću neki od najpopularnijih sustava za upravljanje sadržajima, znanih još pod kraticom CMS (eng. Content management system). Takvi sustavi uvelike nam olakšavaju upravljanje radom na Internet stranicama, a posebno ih koriste portali svih tipova, kao što je i CroPC.net. Neki od danas najpopularnijih CMS-ova su Joomla, WordPress, Drupal ili Magento. Iako ih postoji znatno više ovi su među najpopularnijima, a dva od njih su izuzetno popularni i pokreću većinu današnjih Internet stranica. To su Joomla i WordPress, dva izuzetno moćna i napredna CMS-a s pregršt mogućnosti i velikom zajednicom koja stoji iza njih. U ovom osvrtu držat ćemo se Joomla CMS-a te predstaviti dva izuzetno korisna dodatka. Naime, sustav za upravljanje sadržajima donosi pregršt mogućnosti, međutim, tek s instalacijom dodataka, tema i drugih ekstenzija ovi sustavi otkrivaju svoj puni potencijal.

Kao što mu i naziv govori, ovaj dodatak nam služi za povećanje sigurnosti naše Joomla instalacije

RSFirewall

S obzirom na popularnost Joomla sustava za upravljanje sadržajima, s godinama pojavile su se mnogobrojne tvrtke koje su se specijalizirale za razvoj dodataka, tema i drugih ekstenzija za ovaj CMS. Jedna od takvih tvrtki je i RSJoomla koja nam je podarila brojne dodatke za Joomla CMS, a od njih brojnih, dobili smo priliku upoznati se s dva. Kako nam je sigurnost primarna krećemo od RSFirewall. Kao što mu i naziv govori, ovaj dodatak nam služi za povećanje sigurnosti naše Joomla instalacije. Iako su sustavi za upravljanje sadržajima poprilično sigurni sustavi, ipak kako je riječ o sustavima otvorenog koda, uvijek postoji mogućnost propusta koji će nekom zlonamjernom softveru ili pojedincu omogućiti napraviti havariju na vašem webu. Kako biste ovaj rizik sveli na minimum, najtopliji savjet je instalirati dodatnu zaštitu, a za Joomla instalacije jedna od najboljih zaštita je RSFirewall. Ovaj dodatak instaliramo kao i svaki drugi, a nakon instalacije spremni ste za provjeru. RSFirewall će skenirati vaš sustav i pružiti vam savjete kako se zaštiti, ukazati na neke potencijalne probleme i pružiti sveobuhvatnu zaštitu sustava s bilježenjem svih potencijalnih rizičnih radnji. On što će vam je RSFirewall pružiti je zaštita od RCE (Remote Code Execution) ranjivosti koja je jedan od najčešćih uzroka hakiranja stranica. Također tu je i skener svih datoteka radi zlonamjernog softvera, provjera baze podataka, zaštita administracije i administrativnih računa, provjera integriteta Joomla sustava, blokiranje IP adresa koje pokušavaju napasti vaš web, blokiranje prema državi, itd. Zaštitu svojih stranica RSFirewallu su povjerile već tisuće, stoga ako još nemate zaštitu na vašoj Joomla instalaciji RSFirewall je naša preporuka. Cijena za RSFirewall kreće od 50 eura.

Svakom web znalcu je jasno kako bez dobre optimizacije za Internet tražilice web ne može biti uspješan

RSSeo

Drugi dodatak iz RSJoomla koji smo dobili priliku vidjeti je RSSeo. Kao i s prethodnim dodatkom, tako i s ovim već iz naziva znamo njegovu namjenu. Naravno, riječ je o dodatku koji će nam pomoći u optimizaciji naših stranica za tražilice (SEO, eng. Search engine optimization). Svakom web znalcu je jasno kako bez dobre optimizacije za Internet tražilice web ne može biti uspješan. Stoga, je dodatak poput RSSeo itekako dobrodošao. Instalacija se odvija kao i sa svakim drugim dodatkom, a nakon instalacije dobivamo novu komponentu RSSeo unutar administracije pomoću koje radimo s ovim dodatkom. RSSeo će nam omogućiti indeksiranje svih stranica našeg weba, prikupiti podatke i prikazati nam analizu svake stranice sa SEO indeksom i preporukama kako poboljšati ovaj indeks. Nudi nam se i integracija s Google Analyticsom te brojne druge mogućnosti, poput praćenja ključnih riječi, usporedbe s konkurencijom, upravljanja error stranicama, upravljanja kolačićima, itd. Uz cijenu od svega 30 eura, RSSeo neka vam bude prva stepenica u optimizaciji web stranica za tražilice.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675