| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Click&Touch - prva intuitivna tipkovnica koja objedinjuje tipkovnicu, touchpad i miš u jednom proizvodu - CroPC.net

Click&Touch - prva intuitivna tipkovnica koja objedinjuje tipkovnicu, touchpad i miš u jednom proizvodu

Clevetura tehnologija koristi senzore ugrađene u tipke

Clevetura LLC, bjeloruski start-up, razvio je intuitivnu tipkovnicu pomoću tehnologije koja kombinira tipkovnicu, touchpad i miš

Senzori ugrađeni u tipke osiguravaju automatsko i besprijekorno kretanje između tipkanja i načina kontrole kursora. Prva intutivna svjetska tipkovnica Click&Touch bit će dostupna za kupovinu u kolovozu ove godine pod brandom Prestigio.

Clevetura tehnologija koristi senzore ugrađene u tipke. Ovo je primjer jedinstvenog načina rada u usporedbi s ostalim uređajima, kao što su prijenosna računala ili tipkovnice koje koriste vanjski zaslon osjetljiv na dodir. Tipke reagiraju na geste poput dodirne podloge ili miša, a korisnici mogu unositi sadržaj, skrolati ili pomicati pokazivač bez mijenjanja položaja dlana.

Prebacivanje između načina rada je automatsko, s ugrađenim mikrokontrolerom koji odmah prepoznaje i obrađuje svaki dodir. Korisnik ne mora razmišljati o načinima rada dok sustav prepoznaje što radite. Intuitivna interakcija s uređajem i novo korisničko iskustvo čine ovaj sustav u potpunosti jedinstvenim.

Tehnologija korisniku omogućuje obradu više istovremenih klikova, dodira i ostalih oblika gesta. To znači da se mogu koristiti svi uobičajeni oblici interakcije, uključujući zumiranje, prebacivanje između virtualnih desktopa i pomicanje s dva prsta.

Sustav može ubrzati rad, pogotovo kad je potrebno istovremeno koristiti tipkovnicu i miš. Zamislite da pišete poruku dok vas netko zove na Skype, a da biste odbili poziv mišom ili touchpadom morate promijeniti položaj vaše ruke, pomaknuti pokazivač, pritisnuti gumb za otkazivanje i odabrati prozor poruke. Uz Cleveturu, poziv možete odbiti samo jednom gestom. Ovakav oblik interakcije je besprijekoran jer ne opterećuje korisnike razmišljanjem o ulaznim uređajima.

Istovremeno, na tipkovnicu se može spojiti do pet uređaja preko tri Bluetooth kanala, USB prijemnika i Type-C kabela. Korisnik također može mijenjati glasnoću ili premotavati videozapise pomicanjem ulijevo ili udesno preko tipki gornjeg reda. Mobilna aplikacija može se koristiti i za promjenu postavki i ažuriranje uređaja. Tipkovnica je lagana i ergonomska jer ima utore za dlan.

Uređaj će se najprije prodavati u zemljama ZND-a i baltičkim zemljama: Bjelorusiji, Rusiji, Litvi, Ukrajini, Kazahstanu, Estoniji i Latviji. Očekuje se da će tipkovnica kroz nekoliko mjeseci biti dostupna za kupovinu i u drugim zemljama.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675