| | | | |

powered_by_lenovo_2020 ADATA-in vanjski tvrdi disk HD830 i memorijski modul XPG SPECTRIX D80 osvojili cijenjenu nagradu za dizajn Red Dot Design Award - CroPC.net

ADATA-in vanjski tvrdi disk HD830 i memorijski modul XPG SPECTRIX D80 osvojili cijenjenu nagradu za dizajn Red Dot Design Award

SPECTRIX D80 prvi je memorijski modul na svijetu s mogućnošću hibridnog hlađenja
SPECTRIX D80 prvi je memorijski modul na svijetu s mogućnošću hibridnog hlađenja
SPECTRIX D80 prvi je memorijski modul na svijetu s mogućnošću hibridnog hlađenja

ADATA objavljuje da su dva proizvoda te tvrtke ovjenčana prestižnom nagradom Red Dot Design Award 2019 za izvrsnost u dizajnu, ti su proizvodi ultrarobusni vanjski tvrdi disk ADATA HD830 i RGB DDR4 memorijski modul XPG SPECTRIX D80 s hibridnim hlađenjem

HD830 usklađen je sa strogim američkim vojnim standardom MIL-STD-810G 516.6 i može izdržati padove s visine do 1,22 metra. Troslojna konstrukcija nudi potpunu zaštitu izvana i iznutra: tu je vanjski omotač od silikona koji dolazi u crvenoj ili plavoj boji, zatim međusloj koji amortizira udarce i amortizirani nosač koji čvrsto drži pogon na mjestu. Čvrsti aluminijski vanjski sloj uređaja HD830 nije samo sposoban izdržati znatne padove i grubu silu, nego može podnijeti i okomiti pritisak od 3000 kg ugrubo jednak zbrojenoj masi pedeset osoba srednje građe.

Površina aluminijskog omotača diska HD830 ima teksturu s utorima zaglađenu završnim pjeskarenjem i dva čvrsta bočna nosača koji čine da HD830 izgleda kao pravi ratnik. U dobu 4K Ultra HD videozapisa i drugih sadržaja velike razlučivosti korisnici nikad ne mogu imati previše kapaciteta za pohranu. HD830 će se pobrinuti za to s više od 5 TB prostora za pohranu.

SPECTRIX D80 prvi je memorijski modul na svijetu s mogućnošću hibridnog hlađenja. D80 s gornje strane ima pasivni hladnjak s tekućinom koji pomoću električno nevodljive tekućine odvodi toplinu. On funkcionira u suradnji s aluminijskim pasivnim hladnjakom i termički vodljivim materijalima na tiskanoj pločici i ostvaruje znatno hlađenje. ADATA XPG prvi je put predstavio prototip dizajna memorije s hibridnim hlađenjem tijekom sajma CES 2018. u Las Vegasu, i to na oduševljenje mnogih. D80 je izvedba tog dizajna u obliku komercijalno dostupnog memorijskog modula.

Pasivni hladnjak s tekućinom modula D80 opremljen je programibilnim RGB osvjetljenjem koje podiže vizualnu atraktivnost svake konfiguracije. Korisnici mogu prilagoditi svjetlosne efekte postavljanjem uzoraka, brzine pulsiranja, intenziteta svjetla i sličnog. Kontrola svjetla je intuitivna zahvaljujući aplikaciji XPG RGB Sync ili se korisnici mogu odlučiti za upotrebu softvera za kontrolu RGB osvjetljenja bilo kojeg većeg proizvođača matičnih ploča.

Početkom ove godine ADATA je objavila da je overclockirala D80 na frekvenciju 5584 MHz, što je bio novi rekord. Ta je brojka postignuta uz procesor Intel Core i9-9900K i matičnu ploču MSI MPG Z390I GAMING EDGE AC u konfiguraciji hlađenoj tekućim dušikom. Bio je to prvi put da je rekordna frekvencija za memoriju postavljena na procesoru Intel Core i9 devete generacije.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675