| | | |

Sony razvija novu super-brzu memorijsku karticu naredne generacije CFexpress Type B

Pin It

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B ima operativnu snagu tri puta veću od CFexpress standarda, može izdržati silu savijanja od 70N i ima pet puta veću izdržljivost pada s visine od 5mMemorijska kartica Sony CFexpress Type B ima operativnu snagu tri puta veću od CFexpress standarda, može izdržati silu savijanja od 70N i ima pet puta veću izdržljivost pada s visine od 5m

Tvrtka Sony objavila je da razvija memorijsku karticu CFexpress Type B (CEB-G128), novu super-brzu memorijsku karticu sljedeće generacije, koja je idealna za profesionalnu i industrijsku upotrebu, s izuzetnom brzinom čitanja od 1700MB/s i vrhunskom pouzdanošću, ova memorijska kartica podržava buduću evoluciju digitalnih uređaja

Poboljšanjem visokih performansi i dodatnih vrijednosti memorijske kartice kompanije Sony, model CFexpress Type B je dizajniran na osnovu nove specifikacije koja koristi najnoviju PCIe Gen3 tehnologiju, po standardu CompactFlash asocijacije.

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B ima kapacitet od 128 GB, a planirano je da se pojave i modeli s većim kapacitetom – od 256 GB i 512 GB.

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B je oko tri puta brža od najbrže Sony CFast memorijske kartice (s brzinom čitanja od 530MB/s). Ova kartica, s brzinom upisivanja podataka do 1480MB/s, zadovoljava buduće zahtjeve industrije sigurnosti za sigurnim snimanjem podataka i zahtjeve profesionalaca za snimanjem fotografija ili video zapisa visoke rezolucije.

S velikom brzinom čitanja do 1700MB/s, čak i ekstenzivne datoteke podataka s ove memorijske kartice mogu se brže prenijeti u računalo, u usporedbi s postojećim memorijskim karticama. Na primjer, kada se izrađuju kopije ili rezervne kopije velikih datoteka s više memorijskih kartica, vrijeme prijenosa će se drastično smanjiti. To uvelike poboljšava radnu efikasnost.

Novi čitač kartice CFexpress, MRW-G1, optimiziran je za memorijsku karticu Sony CFexpress Type B i potpuno koristi prednost brzine čitanja koju ona posjeduje. Ovaj čitač je također kompatibilan sa Sony XQD karticom G serije i M serije.

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B ima operativnu snagu tri puta veću od CFexpress standarda, može izdržati silu savijanja od 70N i ima pet puta veću izdržljivost pada s visine od 5m. Kartica je otporna na temperaturu, X-zrake, antistatična je i ima UV zaštitu, tako da savršeno podržava upotrebu u zahtjevnim ili teškim okruženjima.

Kupcima memorijskih kartica CFexpress kompanije Sony, opcije Media Scan Utility i File Rescue besplatno su dostupne za preuzimanje. Media Scan Utility je softver koji automatski skenira vašu Sony CFexpress memorijsku karticu svaki put kada je povežete s računalom pomoću čitača MRW-G. Softver vas informira o stanju vaše kartice i obavještava vas ako ste blizu ili ste dostigli ograničenje flash memorije.

File Rescue je alat koja sprječava najgoru noćnu moru svakog fotografa, a to je da slučajno izbriše fotografije i izgubi dragocjeni rad. Softver oporavlja slučajno izbrisane datoteke uključujući RAW, fotografije i video zapise visoke rezolucije, tako da je vaš rad siguran.

Memorijska kartica Sony CFexpress Type B i čitač kartica CFexpress MRW-G1 bit će dostupne na tržištu početkom ljeta 2019. godine.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675