| | | |

Održan SAS Analytics Day - podaci su pokretač četvrte industrijske revolucije

Pin It

SAS je globalni lider na području analitikeSAS je globalni lider na području analitike

Nakon Budimpešte, Beča, Bratislave, Praga i Beograda, konferencija SAS Analytics Day održala se i u Zagrebu te okupila gotovo 200 sudionika

Tematski podijeljena na nekoliko područja, konferencija je ipak sadržavala jedan zajednički nazivnik: umjetnu inteligenciju (AI) kao alat  prikupljanja i pravilne primjene informacija u svrhu kreiranja i implementacije inovacija, digitalne transformacije, promjena u društvu, razvoja poslovanja, kao i kvalitetnije svakodnevice za sve.   

Sve je više aspekata poslovanja koje pokreće upravo umjetna inteligencija, ali velikom broju kompanija i dalje je poprilična nepoznanica kako iskoristiti podatke koji ih okružuju te kako ih kvalitetno primijeniti u poslovne operacije u svrhu ostvarivanja željenih rezultata i uvođenja inovacija. Konferencija je ugostila brojne iskusne i renomirane stručnjake iz područja 'data' analitike, cloud poslovanja te umjetne inteligencije, a svako je predavanje dalo ponešto od primjera primjene analitike podataka u svijetu te izazova s kojima se poslovna zajednica suočava uoči primjene umjetne inteligencije.

„Četvrta industrijska revolucija u kojoj se nalazimo temelji se na podacima. Količina podataka koja se generira je ogromna. Podaci su nova nafta, a iz te nevjerojatne količine podataka potrebno je izvući one „prave“. Zatim, kada ih izvučemo, potrebno je primijeniti ih na adekvatan način. Upravo tu kompanije stječu prednost jer mogu biti brže, učinkovitije i inovativnije“, izjavio je u pozdravnom govoru Miloš Đurković, direktor kompanije SAS za Adriatic regiju.

„Pretvaranje podataka u informacije esencija je onoga o čemu danas pričamo i što tvrtke koje se bave analizom i adekvatnom primjenom podataka nude svojim klijentima“, dodao je Asmir Muslić, voditelj ureda SAS-a u Hrvatskoj.

„SAS Cloud rješenje, implementirano na vodećim infrastrukturnim pružateljima usluga (IaaS) poput Amazona, Microsofta, Googlea i Oraclea, koristi se u više od tisuću projekata. Naši klijenti i partneri upravljaju implementacijom, uz SAS-ovu podršku, kako s tehnološke - tako i s poslovne strane. Današnja perspektiva nije pitanje treba li biti u cloudu ili ne. Cloud je postao motor digitalne transformacije“, zaključio je Muslić. SAS Analytics Day ugostio je i legendarnog hrvatskog izbornika Miroslava Ćiru Blaževića, koji je u uvodnom dijelu programa posjetiteljima predstavio svojih sedam faktora uspjeha. „Inteligencija je adaptacija na situaciju koja se prezentira“, izjavio je predstavljajući jedan od tih faktora te se neizravno referirao na tematiku konferencije. Zato što ključan izazov nije samo biti svjestan situacije koja se prezentira (podaci), već i adekvatna adaptacija na tu situaciju (obrada, analiza i svrsishodna primjena podataka).

Podsjetimo, SAS je globalni lider na području analitike. Koristeći inovativna softverska rješenja i usluge, SAS omogućava i inspirira korisnike diljem svijeta na transformaciju podataka u informacije.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675