| | | |

Infobip pokrovitelj STEM gamesa, najvećeg studentskog STEM natjecanja u znanju i sportu

Pin It

Infobip je na Pangea kampusu u  Vodnjanu ugostio Technology ArenuInfobip je na Pangea kampusu u  Vodnjanu ugostio Technology Arenu

Ovogodišnji STEM gamesi koji se već drugu godinu za redom održavaju u Poreču i na kojem se okupilo gotovo 2000 studenata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke, u punom su jeku, a jučer je Infobip kao jedan od pokrovitelja ovog najvećeg studentskog STEM natjecanja, ugostio 21 tim i skoro 100 studenata koji su se natjecali  u Tehnološkoj Areni

Infobip je na Pangea kampusu u  Vodnjanu ugostio Technology Arenu. Natjecatelji su imali izazov proći kroz slijepi labirint pun opasnih zadataka koje su morali rješavati kako bi dobili bodove. To je bio vrlo izazovan početak zadatka kojeg smo uz pomoć Infobipa složili za zadnji dan natjecanja. Studenti su reagirali pozitivno na tako stimulirajuće okruženje i tih 6 sati druženja i timskog rada im je proletilo, kao i nama organizatorima koji smo bili tamo.“ Rekao je Filip Šuste, Voditelj STEM Games arene.

STEM games natjecanje u znanju pruža priliku studentima svih fakulteta STEM područja da kroz tri dana natjecanja pokažu svoja znanja i vještine rješavajući inženjerske probleme. Za svako od četiri STEM područja (prirodoslovno, tehničko, inženjersko i matematičko) postoji natjecateljska Arena u kojoj studentski timovi pokušavaju naći što bolje rješenje za problem iz tog područja. Problemi su osmišljeni tako da natjecatelji prema svojim kompetencijama mogu birati u kojoj će se Areni natjecati, neovisno o tome s kojeg fakulteta dolaze. 

„Gamesi su super jer predstavljaju inovativan pristup rješavanju problema iz različitih perspektiva, sa znanjima stečenim u različitim STEM područjima. Osim toga, potiču timski duh, zabavu, kreativnost i razmišljanje izvan okvira, vrijednosti koje i mi kao kompanija njegujemo već godinama. Vjerujem da je za svakog studenta sudjelovanje na ovakvom tipu natjecanja od velikog značaja za budući razvoj jer imaju priliku odmjeriti snage sa studentima sa različitih Sveučilišta iz regije i izmijeniti iskustva. Infobip je ove godine pokrovitelj Tehnološke Arene i jako mi je drago što sudjelujemo na ovom projektu.“, Izabel Jelenić, CTO, Infobipa.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675