| | | |

Poznate najvažnije teme konferencije Bosch ConnectedWorld 2019. u Berlinu

Pin It

Među brojnim inovacijama, ističemo neka od Bosch rješenja za mobilnostMeđu brojnim inovacijama, ističemo neka od Bosch rješenja za mobilnost

Internet stvari (IoT) iz temelja mijenja mobilnost, omogućuje razvoj pametnih kuhinja i povećava produktivnost tvornica, ta i druga rješenja tvrtka Bosch predstavlja na konferenciji Bosch ConnectedWorld 2019. u Berlinu, od 15. do 16. svibnja, gdje se okupljaju pripadnici sektora interneta stvari radi rasprave o svijetu sutrašnjice

Inovativni proizvodi i usluge svakodnevni život ne čine samo praktičnijim, nego i sigurnijim i učinkovitijim; kod kuće, na poslu i u pokretu.

Među brojnim inovacijama, ističemo neka od Bosch rješenja za mobilnost. Boschevo rješenje Convenience Charging za integrirano punjenje i navigaciju vozačima električnih vozila nudi precizno predviđanje dosega, planiranje ruta koje u obzir uzima sve potrebne stanice za punjenje te jednostavno punjenje i plaćanje. Uz nove usluge povezane s određivanjem zemljopisnog položaja Bosch vozačima pomaže iskoristiti vrijeme potrebno za punjenje, zbog čega se vozači mogu veseliti stajanju radi punjenja. Na primjer, s pomoću platforme za rezervaciju integrirane u softveru za planiranje rute, vozači u samo nekoliko sekundi mogu rezervirati stol u restoranu u blizini stanice za punjenje. S pomoću ove jedinstvene značajke sustav predlaže prikladne restorane, barove ili kafiće na novim odredištima na temelju prethodno spremljenih postavki vozača. Osim toga, Boschevo rješenje Convenience Charging uključuje i mobilne usluge punjenja. S pomoću njih vozači mogu napuniti svoja električna vozila čak i kada u blizini ne postoje objekti za punjenje.

Ažuriranja softvera iz podatkovnog oblaka: životni vijek automobila uglavnom iznosi 15 godina ili više. Kako bi se osiguralo da je softver vozila ažuran, sve veći broj proizvođača automobila uvodi ažuriranja softvera temeljena na tehnologiji oblaka. Stoga se softver najvažnijih upravljačkih jedinica može ažurirati jednako lako kao i na pametnom telefonu, bez potrebe za dugotrajnim posjetima salonima automobila. Bosch je interno razvio sve značajke potrebne za navedena bežična rješenja. Ta rješenja uključuju upravljačke jedinice i komunikacijsku infrastrukturu u automobilu, kao i suvremene tehnologije šifriranja i Boschev oblak za internet stvari. Više od pet milijuna automobila već je ažurirano daljinskim putem s pomoću softvera Boscheve platforme IoT Suite.

Jedinica za upravljanje povezivosti za komunikaciju V2X: za izravnu komunikaciju vozila sa svime (engl. vehicle-to-everything, V2X) Bosch je osmislio pametnu jedinicu za povezivost koja može komunicirati s pomoću bilo koje tehnologije prijenosa koja se temelji na komunikaciji bežičnom ili mobilnom mrežom. Vozila opremljena tom jedinicom mogu komunicirati međusobno ili s drugima u svojoj okolini, bez obzira na marku vozila ili državu u kojoj se nalaze. Bosch surađuje s novoosnovanom portugalskom tvrtkom Veniam koja obavlja složeni zadatak upravljanja podatkovnim vezama. Softver stalno traži najbolju tehnologiju prijenosa za svaki zahtjev i automatski se prebacuje između dostupnih opcija. Softver na taj način održava stalnu i nesmetanu povezivost vozila, čime se osigurava da automobili jedni druge mogu pouzdano upozoriti na nezgode, nadolazeće prometne gužve i poledice.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675