| | | |

Proglašeni pobjednici Sony World Photography Awards 2019

Pin It

Borella je izabran među deset pobjednika kategorija u okviru Profesionalnog natjecanja, koji su danas objavljeni zajedno s drugim i trećim mjestom u svakoj kategoriji Profesionalnog natjecanjaBorella je izabran među deset pobjednika kategorija u okviru Profesionalnog natjecanja, koji su danas objavljeni zajedno s drugim i trećim mjestom u svakoj kategoriji Profesionalnog natjecanja

Svjetska organizacija za fotografiju proglasila je pobjednike prestižnog natjecanja Sony World Photography Awards 2019., laskava titula Fotografa godine, kao i novčana nagrada od 25.000 američkih dolara, dodijeljena je na ceremoniji u Londonu talijanskom umjetniku Federicu Borelli za seriju fotografija „Pet stupnjeva“

Žiri je pohvalio njegov rad zbog osjetljivosti, tehničke izvrsnosti i umijeća u osvjetljavanju globalnih problema. Takmičenje Sony World Photography Awards predstavlja globalnu platformu za fotografiju i pruža uvid u suvremenu fotografiju danas. Takmičenje omogućava i profesionalcima, i novim umjetnicima izložbu njihovih radova na svjetskom nivou.

Borella je izabran među deset pobjednika kategorija u okviru Profesionalnog natjecanja, koji su danas objavljeni zajedno s drugim i trećim mjestom u svakoj kategoriji Profesionalnog natjecanja. Na prestižnoj ceremoniji dodjele nagrada u Londonu proglašeni su i pobjednici Otvorenog natjecanja (najbolja pojedinačna fotografija), kao i pobjednici Studentskog natjecanja i Natjecanja za mlade, a dodjeli je prisustvovao i umjetnik Nadav Kander, kojemu je uručena Nagrada za izuzetan doprinos fotografiji. Svi pobjednici su dobili Sony digitalnu opremu za snimanje, a njihovi radovi bit će objavljeni u pobjedničkoj knjizi i predstavljeni javnosti u okviru izložbe Sony World Photography Awards 2019 u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu.

Žiri je pohvalio ovogodišnje pobjednike zbog izražavanja i tumačenja života i problema s kojima se suočavaju ljudi širom sveta. Mike Trow, predsjednik žirija Profesionalnog natjecanja, istakao je da su ovogodišnje prijave izazvale mnogo debata i interesiranja među članovima žirija, pomicanjem granica fotografije i izazivanjem percepcija i očekivanja publike.

Stvoreno od strane Svjetske organizacije za fotografiju, Sony World Photography Awards je jedno od najvećih i najprestižnijih fotografskih natjecanja na svijetu. Na dvanaesto po redu natjecanje stiglo je rekordnih 326,997 prijava fotografa iz 195 zemalja i teritorija, koji su predstavili najbolje suvremene fotografije na svijetu nastale tijekom prošle godine.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675