| | | |

Kasparov otvara WeAreDevelopers World Congress 2019 u Berlinu

Pin It

Čovjek koji je, zapravo, pobijedio izgubivši kultni revanš protiv IBM-ovog superkompjutera Deep Blue davne 1996. godine, tim činom je privukao globalnu pažnju na temu umjetne inteligencije skromno priznavajući da je saradnja između čovjeka i mašine apsolutno neophodnaČovjek koji je, zapravo, pobijedio izgubivši kultni revanš protiv IBM-ovog superkompjutera Deep Blue davne 1996. godine, tim činom je privukao globalnu pažnju na temu umjetne inteligencije skromno priznavajući da je saradnja između čovjeka i mašine apsolutno neophodna

Keynote predavanje na WeAreDevelopers World Congressu će otvoriti svjetski šahovski velemajstor Garry Kasparov, Kasparov se smatra ne samo najvećim šahistom svih vremena, već i poznatim stručnjakom za umjetnu inteligenciju u izazovima interakcije čovjek-mašina

Čovjek koji je, zapravo, pobijedio izgubivši kultni revanš protiv IBM-ovog superkompjutera Deep Blue davne 1996. godine, tim činom je privukao globalnu pažnju na temu umjetne inteligencije skromno priznavajući da je saradnja između čovjeka i mašine apsolutno neophodna.

“Umjetna inteligencija će transformisati sve što smo do sada radili. Moramo se nastaviti ambiciozno kretati prema napred u području u kojem se roboti ne mogu natjecati sa ljudima: u snivanju velikih snova”, izjavio je po završetku meča Kasparov. Od tada je neprekidno aktivan u polju promocije umjetne inteligencije u podršci razvoju čovječanstva.

Ova kombinacija uopšte nije neobična, jer su korijeni kompjuterske znanosti i umjetne inteligencije duboko povezani sa šahom. Sve je počelo onda kada je Alan Turing (tvorac Turingovog testa i začetnik teorijskog osnova kompjuterske znanosti i umjetne inteligencije)  iskoristio šah kako bi istraživao strategije ponašanja mašina i napisao prvi šahovski program na papiru.

Uz više od 200 govornika, radionica i panel diskusija, sadržaj kongresa je podijeljen u 5 tematskih cjelina od interesa za developere: Constructing Worlds (Frontend i Backend, Cloud), Controlling Complexity (Security, DevOps, Quality Engineering), Applying Disruption (AI, Blockchain), Onechaining Engineering (Iot, Robotics, AR/VR/XR, Mobility) i Coding Society (Etika, Obrazovanje, Društvena odgovornost).

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

Vozili smo novu Mazdu 3

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675