| | | |

LG na Milano Design Weeku

Pin It

LG-ev OLED televizor sa zaslonom na izvlačenje, premijerno predstavljen na sajmu CES 2019, redefinira odnos između televizora i prostora u kojemu se nalazi te služi kao podsjetnik LG-eve predanosti inovacijama u području dizajnaLG-ev OLED televizor sa zaslonom na izvlačenje, premijerno predstavljen na sajmu CES 2019, redefinira odnos između televizora i prostora u kojemu se nalazi te služi kao podsjetnik LG-eve predanosti inovacijama u području dizajna

Umjetnička instalacija Redefining Space koja privlači pažnju posjetitelja ovogodišnjeg Milano Design Weeka – jednog od najpoznatijih i najvećih događaja koji slave dizajn – nastala je suradnjom LG i renomirane kompanije za arhitekturu i industrijski dizajn Foster + Partners

Instalacija naglasak stavlja na jedinstvene televizore sa zaslonom na izvlačenje LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9), odnosno na prožimanje tehnologije i prostora.

LG-ev OLED televizor sa zaslonom na izvlačenje, premijerno predstavljen na sajmu CES 2019, redefinira odnos između televizora i prostora u kojemu se nalazi te služi kao podsjetnik LG-eve predanosti inovacijama u području dizajna. Cilj same filozofije dizajna OLED televizora sa zaslonom na izvlačenje je da se nenametljivo uklopi u prostor u kojemu se nalazi bez uobičajenog postavljanja televizora na ili uza zid, ali i da u ovom slučaju posluži kao katalizator instalacije izložene na Milano Design Weeku. Poznata britanska kompanija Foster + Partners blisko je surađivala s LG-em tijekom razvoja OLED televizora sa zaslonom na izvlačenje kako bi dizajnirali vanjsku geometriju i završnu obradu proizvoda, ali i specifičnu unutarnju mehaniku.

Instalacija Redefining Space demonstrira mogućnosti integracije televizora LG SIGNATURE OLED TV R u središnjem dijelu prostora. Također, ona predstavlja trodimenzionalnu interpretaciju koja prikazuje kako se svjetlo, tehnologija i dizajn isprepliću u nove prostorne mogućnosti s televizorom koji mijenja oblik pritiskom gumba. Spajanjem apsolutnog kontrasta i prirodnih boja s realističnim zvukom Dolby Atmos, OLED televizor sa zaslonom na izvlačenje gledatelje, ali i posjetitelje Milano Design Weeka vodi na vizualno i slušno putovanje.

Cilj instalacije je da istovremeno predstavlja i stambeni prostor i galeriju. Naime, LG-ev futuristički televizor transformira prostor koji u jednom trenutku može biti kućno kino s velikim zaslonom (pri korištenju opcije Full View), a u drugom trenutku taj isti prostor postaje izložbena galerija jer se zaslon uvuče u bazu od brušenog aluminija (pri korištenju opcije Zero View). Svjetlost koja se probija kroz izreze zidova instalacije oponaša način na koji sunčeva svjetlost mijenja položaj i intenzitet tijekom dana – čime se postiže dojam stvarnog prolaska vremena. Zaslon televizora se izvlači kad je okruženje svijetlo i puno zvukova te nestaje kad su svjetlo i zvuk prigušeni kako bi dočarao način na koji se LG-eva tehnologija prilagođava životnom ritmu.

Posjetitelji ovogodišnjeg Milano Design Weeka mogu doživjeti instalaciju Redefining Space s LG-evim jedinstvenim televizorima do 14. travnja (Superstudio Più u Milanu, Italija).

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi
View this post on Instagram

Vozili smo novu Mazdu 3

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675