| | | |

Hrvatska udruga banaka po drugi puta organizira "Europski kviz o novcu"

Pin It

Prijave traju do 14. ožujka 2019. godine u 12 sati.Prijave traju do 14. ožujka 2019. godine u 12 sati.

Hrvatska udruga banaka uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske uoči Europskog tjedna novca (25.-29. ožujka 2019.) organizira po drugi puta „Europski kviz o novcu“ (eng. European Money Quiz), online natjecanje za timove učenika od 13 do 15 godina

Prošle godine natjecanje je organizirano prvi puta te je u isto vrijeme na kvizu sudjelovalo više od 1500 učenika iz cijele Hrvatske.

Nacionalni kviz o novcu održat će se 20. ožujka 2019. godine i na njemu će se istovremeno natjecati svi prijavljeni razredi ili timovi učenika.

Pobjednici nacionalnog natjecanja - dvoje mladih iz pobjedničkog razreda u pratnji nastavnika/nastavnice - otputovat će u Bruxelles, Belgiju, gdje će sudjelovati na Europskom finalnom natjecanju 7. svibnja 2019. godine. Kvizovi će se održati na nacionalnoj i europskoj razini putem internetske veze i Youtube kanala na poznatoj Kahoot! platformi.

Natjecanje Europski kviz o novcu otvoreno je za učenike od 13 do 15 godina, koji pohađaju 7. ili 8. razred osnovne te prvi razred srednje škole, neovisno o vrsti škole ili usmjerenja, a žele provjeriti svoje poznavanje financija.

Prijave traju do 14. ožujka 2019. godine u 12 sati.

„Financijsko obrazovanje važnije je nego ikad, ali nažalost ono i dalje nije dovoljno zastupljeno u hrvatskim školama. Prošle godine smo po prvi puta organizirali kviz o novcu te možemo zaključiti na temelju velikog odaziva učenika diljem Hrvatske da postoji interes za obrazovanje u tom području. Potrebno je uz suvremene metode pronaći prikladan način za edukaciju učenika te ih motivirati za učenje novih znanja. Kako su pripreme za kviz zabavne i jednostavne, očekujemo i ove godine velik odaziv nastavnika i učenika. Pobjednici kviza imat će priliku natjecati se sa svojim vršnjacima iz gotovo cijele Europe“, izjavio je povodom početka prijave na kviz direktor Hrvatske udruge banaka, Zdenko Adrović.

Europski kviz o novcu je projekt Europske bankovne federacije čiji je cilj učenjem i pripremama za kviz poboljšati financijsku pismenost djece i mladih diljem Europe. Spaja online učenje o osobnim financijama i natjecanje svih prijavljenih timova, iz različitih učionica u isto vrijeme.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675