| | | |

Objavljen uži izbor kandidata za Otvoreno natjecanje i Natjecanje za mlade na Sony World Photography Awards 2019

Pin It

Uži izbor Natjecanja za mlade čini osam najboljih, pojedinačnih fotografija koju su napravili fotografi starosti od 12 do 19 godina na temu „Raznolikost“.Uži izbor Natjecanja za mlade čini osam najboljih, pojedinačnih fotografija koju su napravili fotografi starosti od 12 do 19 godina na temu „Raznolikost“.

Svjetska organizacija za fotografiju objavila je popis fotografa koji su ušli u uži izbor Otvorenog natjecanja i Natjecanja za mlade Sony World Photography Awards 2019, prepoznajući najbolje pojedinačne fotografije iz 2018.

Kao jedno od najvećih i najprestižnijih svjetskih natjecanja, Sony World Photography Awards svake godine slavi i promovira  najbolju suvremenu fotografiju iz prethodne godine iz širokog spektra fotografskih žanrova.

Najveći broj prijava do sada je pristiglo na četiri natjecanja za Sony World Photography Awards 2019, preko 326.000. Žiri je bio impresioniran visokim standardom pristiglih radova i primijetio je široku lepezu kreativnih pristupa, utjecaja i tehnika u radovima kandidata koji su ušli u uži izbor.

Na svim natjecanjima, najveći broj prijava imali su fotografi iz Velike Britanije, Italije i Sjedinjenih Američkih Država, a primijećen je i veliki porast u broju prijava iz Meksika, Indije, Koreje i Velike Britanije. Kategorije Pejzaž i Portret su kao i uvijek dokazale svoju popularnost, a one novije, kao što je Kreativna kategorija, pružile su fotografima pravu priliku da pomjere granice onoga što fotografija može učiniti.

Uži izbor Otvorenog natjecanja i Natjecanja za mlade prikazuje očaravajuće i raznolike fotografije koje su napravili fotografi iz cijelog svijeta tijekom 2018. Uži izbor kandidata za Profesionalnu kategoriju bit će proglašen 26. veljače.

Popis kandidata koji se nalaze u užem izboru Otvorenog natjecanja sastoji se od očaravajućih radova koji su izabrani u deset različitih kategorija. Obrađene teme u užem izboru variraju od upečatljivih podvodnih fotografija do veličanstvenih portreta, od urbanih scena do magičnih pejzaža. U okviru Otvorenog natjecanja predstavljena je i nova Kreativna kategorija, a njenim partnerima, tvrtkama Culture Trip i Eurostar, iskazana je dobrodošlica na Sony World Photography Awards 2019. Culture trip je partner kategorije Kultura, dok je Eurostar partner kategorije Putovanja.

Svi fotografi iz užeg izbora Otvorenog natjecanja natječu se kako bi postali pobjednici svojih kategorija i imaju priliku ponijeti titulu Fotograf godine u Otvorenoj kategoriji koji će osvojiti 5.000 američkih dolara.

Uži izbor Natjecanja za mlade čini osam najboljih, pojedinačnih fotografija koju su napravili fotografi starosti od 12 do 19 godina na temu „Raznolikost“. Fotografi koji su ušli u uži izbor dolaze iz cijelog svijeta, od Kine i Zimbabvea do Bangladeša i Moldavije, pokazujući istinski međunarodni karakter nadolazećih talenata. Jedan od mladih fotografa u travnju će osvojiti titulu Mladi fotograf godine.

Osnovano od strane Svjetske organizacije za fotografiju, međunarodno priznato Sony World Photography Awards natjecanje jedno je od najvažnijih na globalnom fotografskom kalendaru. Ovo natjecanje sada bilježi dvanaest godina suradnje s glavnim sponzorom - tvrtkom Sony i sastoji se od ukupno četiri natjecanja: Profesionalnog (najbolja serija radova od 10 fotografija), Otvorenog (najbolja pojedinačna fotografija), Studentskog (za akademske institucije) i Natjecanja za mlade (za fotografe starosti od 12 do 19 godina).

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675