| | | |

Više od stotinu studenata se prijavilo na natjecanje s konzultantima BCG-a

Pin It

Natjecanje odražava BCG-ove temeljne vrijednosti i s tim u skladu nastoji privući mlade ljude iz jugoistočne Europe, različitih nacionalnosti, zemljopisnog podrijetla, spola i obrazovanjaNatjecanje odražava BCG-ove temeljne vrijednosti i s tim u skladu nastoji privući mlade ljude iz jugoistočne Europe, različitih nacionalnosti, zemljopisnog podrijetla, spola i obrazovanja

Više od stotinu studenata prijavilo se na ovogodišnje izdanje natjecanja Strategy Cup Digital Edition u organizaciji tvrtke Boston Consulting Group (BCG), riječ je o rekordnom broju prijava tijekom trogodišnjeg natjecanja

Strategy Cup Digital Edition digitalno je natjecanje koje oponaša konzultantski posao, a namijenjeno je studentima iz jugoistočne Europe koji studiraju u domovini ili inozemstvu.

- Iz godine u godinu raste broj prijavljenih natjecatelja, baš kao i kvaliteta njihovih radova. Stoga je i žiriju sve teže odabrati pobjednički tim - istaknula je BCG-ova partnerica i direktorica Melanie Seier Larsen.

Cilj natjecanja Strategy Cup Digital Edition, koje BCG-u ujedno služi i kao prilika za privlačenje novih zaposlenika, nije samo pronaći potencijalne talente, već i natjecateljima pružiti priliku da steknu uvid u konzultantski posao. Natjecatelji su podijeljeni u skupine i komuniciraju digitalno, a njihov je zadatak pružiti uslugu savjetovanja o upravljanju poslovanjem pod vodstvom mentora, BCG-ovih konzultanata.

Natjecanje odražava BCG-ove temeljne vrijednosti i s tim u skladu nastoji privući mlade ljude iz jugoistočne Europe, različitih nacionalnosti, zemljopisnog podrijetla, spola i obrazovanja. Ove godine je, između više od 100 prijavljenih, izabran 31 student iz Hrvatske, Slovenije i Srbije. Ti studenti trenutačno borave u sedam različitih zemalja, uključujući i SAD, a natjecali su se u šest skupina. Gotovo 45 posto svih natjecatelja bile su djevojke, što je u skladu s BCG-ovim naporima da promiču jednakost spolova. Osim toga, na natjecanju su sudjelovali studenti različitih godina studija, od druge godine naviše, kao i iz različitih područja, uključujući društvene znanosti, strojarstvo i ekonomiju.

Ove su godine natjecatelji morali pomoći izmišljenom proizvođaču kućanskih aparata i vrtnog pribora da uđe na tržište tzv. pametnih kućanstava. Njihov je zadatak bio definirati vrijednosnu propoziciju, model poslovanja i cjenovnu strategiju, koristeći dostupne podatke o klijentu, javna izvješća i tržišne analize. Pristup je oponašao stvarne BCG-ove slučajeve: iznosili su hipoteze, prikupljali informacije, održavali sastanke tima, kako bi razmatrali slučaj, radili modele, ocjenjivali različite scenarije i, na kraju, dali konačna rješenja za klijenta, objasnio je Rajko Radovanovic, suradnik i jedan od BCG-ovih konzultanata koji su pružali podršku natjecateljima.

Mentori su tijekom cijeloga natjecanja podučavali natjecatelje i pružali im povratne informacije. Cjelokupno natjecanje održano je digitalno, što je sudionicima omogućilo da međusobno komuniciraju i surađuju bez obzira na to gdje se nalazili. Osnovni cilj natjecanja je osigurati osobni razvoj natjecatelja, istaknuo je Emese Német, BCG-ov viši koordinator za novačenje i zapošljavanje.

Studenti su istaknuli kako im je najvažnije u natjecanju bilo upoznati BCG i razmišljanja njihovih zaposlenika, koji su ih tjerali da pomiču vlastite granice. Istaknuli su i da su im sjajno poslužile povratne informacije mentora jer se tako najbolje uči. Jedan natjecatelj je kazao da je, zahvaljujući natjecanju, naučio puno toga o upravljanju vlastitim vremenom, određivanju prioriteta, učinkovitom predstavljanju rješenja, radu na različitim projektima, određivanju cijena i tržišnom pozicioniranju.

Pored stečenog iskustva i znanja, sudjelovanje na natjecanju studentima će poslužiti i kao odličan dodatak njihovim životopisima, a postoji mogućnost i da ih izaberu za sudjelovanje u BCG-ovom prestižnom programu Emerald ili da ostanu u kontaktu s BCG-om u vezi s potencijalnim zapošljavanjem u tvrtki. BCG je dosad u nekoliko navrata zaposlio bivše pobjednike natjecanja ili im pružio priliku za pripravništvo.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675