| | | |

WeAreDevelopers Svjetski kongres stiže u Berlin naredne godine

Pin It

Kao i tokom prethodnih godina veliki broj internacionalnih govornika će se obratiti na temu posljednjih inovacijskih dostignuća u IT industriji, kao i tokom različitih radionica i hackatonaKao i tokom prethodnih godina veliki broj internacionalnih govornika će se obratiti na temu posljednjih inovacijskih dostignuća u IT industriji, kao i tokom različitih radionica i hackatona

Jedan od najznačajnijih događaja za developere se nakon nekoliko uspješnih godina seli iz Beča, u veći i prepun sadržaja i raznovrsnosti grad kao što je Berlin. 6. i 7. juna 2019., internacionalni lideri informacionih tehnologija će diskutovati o najnovijim i najinteresantnijim IT temama pod motom "People - Code - Future" u sklopu CityCube-a unutar Messe Berlin sajamskog centra

WeAreDevelopers Svjetski kongres je osmišljen kao prilika za umrežavanje vodećih tehnoloških kompanija i developerske zajednice u Evropi. Lansiran 2015., sa 300 sudionika, Kongres se pozicionirao i učvrstio kao jedan od najvažnijih događaja ICT industrije u Europi. Ove godine u mjesecu svibnju, WeAredevelopers je dočekao preko 8.000 developera i IT stručnjaka u Beču, u sklopu ACV centra. U 2019. godini, više od 10.000 sudionika se očekuje u Berlinu. Preko 33.000 m2 izlagačkog i dvoranskog prostora će biti na raspolaganju posjetiocima. Obzirom da Berlin predstavlja savršenu točku za internacionalne događaje za developere, stoga će se veći dio Kongresa odvijati u jedinstvenoj građevini koja svojom namjenom nudi kapacitete za upoznavanje lokalne developerske scene - CityCube.

Kao i tokom prethodnih godina veliki broj internacionalnih govornika će se obratiti na temu posljednjih inovacijskih dostignuća u IT industriji, kao i tokom različitih radionica i hackatona.  Podsjećamo na samo neke od govornika tokom proteklih Kongresa, poput: Steve Wozniaka (Apple), Joseph Sirosha (Microsoft), Angie Jones (Twitter) i Joela Spolsky (Trello i Stack Overflow), kao i Brendu (Wizardry) i John Romera (Doom & Wolfenstein 3D).

"Lokacija u Berlinu otvara mnoga vrata za nas, odavde možemo razvijati bolje umrežavanje sa evropskom start - up scenom i uspješnim tehnološkim kompanijama, privući nove investitore i dalje graditi našu težnju da se održimo kao vodeća konferencija za developere na Evropskom tržištu i dodatno ojačamo našu percepciju kao važne poveznice sa CEE tržištem," dodaje Sead Ahmetović, suosnivač i izvršni direktor kompanije WeAreDevelopers.

Kako bi se sproveli ambiciozno postavljeni ciljevi, WeAreDevelopers je proširio svoj stalni tim u uredu lociranom u Berlinu, te predstavio nove i stare kolege na pozicijama: Alexander Farkas - Izvršni direktor ureda u Berlinu (prethodno obnašao funkciju direktora WeAreDevelopers Kongresa), Robert RJ Schermann - Voditelj kongresnih marketing operacija (stekao iskustvo i afirmaciju radeći u oglašivačkim agencijama vodeći klijente poput McDonald's i Deutsche Bahn) i Matthias Will - Direktor kongresa i konferencija (prethodno radeći na istoj poziciji u NVIDIA i Hewlett Packard).

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675