A1

U Rijeci postavljen treći bitcoin bankomat u Hrvatskoj

Trenutno je na svijetu postavljeno oko 500 bitcoin bankomata
Trenutno je na svijetu postavljeno oko 500 bitcoin bankomata
Trenutno je na svijetu postavljeno oko 500 bitcoin bankomata

Rijeka je ovih dana dobila svoj prvi bitcoin bankomat, koji je postavljen na rivi u Botelu Marina, a u suradnji s tvrtkom bitKonz101, postavili su ga Dunja Despot i Ivan Šimurina, koji je prvi takav bankomat postavio u Zagrebu, 2014. godine

Bitcoinom – decentarliziranom digitalnom valutom trenutno se u svijetu koristi više od 2 milijuna ljudi, a prema nedavno objavljenom istraživanju u medijima, bitcoine koristi već 25000 tisuća Hrvata, uglavnom za online plaćanja. Dvosmjerni bitcoin bankomat, koji je nakon Zagreba i Splita, sada dostupan i građanima Rijeke, omogućuje kupovinu bitcoina za kune, ali i obrnuto, prodaju bitcoina za kune. Bitcoin je digitalni novac, stvoren i čuvan elektronički, ne postoji u tiskanom izdanju i nije kontroliran od strane države ili bilo kojeg tijela. Bitcoin je stoga prvi primjer tzv. kriptovalute. Danas za bitcoin u svijetu može kupiti gotovo sve, od Lamborghinija do 20% jeftinijih aviokarata. Zbog jednostavnosti i niske cijene transakcija popularnost bitcoina sve više raste, a budući da kod bitcoina nema inflacije sve više ljudi se odlučuje za ovaj oblik štednje.

Trenutno je na svijetu postavljeno oko 500 bitcoin bankomata. U susjednoj Sloveniji već ih je 11, a Rijeka je treći grad u Hrvatskoj koji ima svoj BTM, u Botelu Marina.
Botel Marina je brod koji je istovremeno hotel, restoran i noćni klub s raznovrsnim sadržajima, otvoren od 0 do 24. Kako su bitcoini zapravo digitalna gotovina, turisti koji ih imaju će moći odmah zamijeniti nešto bitcoina za kune, a neki od njih će možda upravo zbog toga posjetiti Botel Marinu.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.