Njuškalo
Featured

Otvorene prijave za besplatnu Probnu maturu

Na dane održavanja Probnih ispita maturanti će pisati ispite iz tri predmeta – Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika
Na dane održavanja Probnih ispita maturanti će pisati ispite iz tri predmeta – Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika
Na dane održavanja Probnih ispita maturanti će pisati ispite iz tri predmeta – Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika

Otvoreno učilište Algebra, kao organizator najvećeg probnog testiranja za maturante u Hrvatskoj, poziva učenike da se prijave za potpuno besplatne probne ispite koji će se 5. i 6. ožujka održati u osam gradova – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Puli, Zadru, Dubrovniku i Šibeniku

Prošle i pretprošle godine na ove se probne ispite prijavilo ukupno 5.000 učenika koji su rješavali više od 10.000 ispita. Projekt Probnih ispita provodi se kako bi se maturantima dala prilika da pravovremeno provjere svoje znanje iz triju područja – matematike, hrvatskoga i engleskoga jezika – budući da ih se u ovoj fazi školske godine, prema vlastitom priznanju, 41 posto još uvijek nije počelo pripremati za važan ispit državne mature.

Brojni maturanti koji su se dobrovoljno odazvali pisanju probnih ispita mature prošle godine u konačnici su, tijekom istraživanja koje je održano nakon cijelog postupka, s čak 98 posto svojih glasova rekli kako su zadovoljni ovim projektom i da im je probno testiranje dobrodošlo u sklopu priprema za važan ispit kao što je državna matura. Interes maturanata tijekom 2014. i 2015. i ovakve povratne informacije potaknuli su organizatore da projekt Probne mature nastave i ove godine.
Otvoreno učilište Algebra poziva maturante koji žive ili gravitiraju prema nekom od osam gradskih središta u Hrvatskoj u kojima će se ispiti održati da se prijave za ovogodišnje probno testiranje koje će biti održano 5. ožujka u Splitu, Rijeci, Osijeku, Zadru, Puli, Dubrovniku i Šibeniku, a 6. ožujka u Zagrebu. Kako se, prema prošlogodišnjoj anketi, čak 41 posto maturanata u ovom trenutku još ne priprema za predstojeći ispit državne mature, probni ispit Otvorenog učilišta Algebra sjajna je prilika da na vrijeme, i s još uvijek dovoljno vremena za učenje, procijene svoje znanje iz pojedinih predmeta.

Na dane održavanja Probnih ispita maturanti će pisati ispite iz tri predmeta – Matematike, Hrvatskog jezika i Engleskog jezika – na uobičajene dvije razine znanja, po gotovo svim pravilima državne mature (jedino je vrijeme rješavanja prilagođeno količini i odabiru ispitnih zadataka), pa maturanti na ovaj način doživljavaju pravo iskustvo kakvo ih čeka na državnoj maturi. Maturante tijekom probnih ispita očekuju zadaci koje su pripremili pomno odabrani srednjoškolski profesori s velikim iskustvom u pripremi učenika i samom procesu državne mature: radi se o originalnim zadacima koji su posebno za ovaj projekt pripremljeni prema odredbama ispitnih kataloga te ih stoga dosad nisu mogli susresti u zbirkama..
Zainteresirani maturanti koji svoja znanja iz ključnih predmeta s državne mature žele provjeriti na vrijeme trebaju se što prije prijaviti za probna testiranja budući da je broj mjesta ograničen. Za prijavu i ostale pojedinosti probnih ispita potrebno je posjetiti stranicu: http://drzavnamatura.hr/probna-matura/. Probni ispiti za sve su maturante koji se na njih prijave posve besplatni te oni nemaju nikakvih financijskih ili drugih obaveza. Nakon polaganja probnog ispita, maturanti će elektroničkom poštom primiti svoje rezultate, a Otvoreno učilište Algebra će, kao i prethodnih godina, objaviti prosjek uspješnog rješavanja pojedinih ispita kako bi maturanti mogli znati kakvo su znanje pokazali u odnosu na generaciju.

"Odaziv maturanata koji se prijavljuju na Probne ispite mature svake nam godine pokazuje da im je ovakvo testiranje itekako potrebno i da se dobro uklapa u njihove pripreme za polaganje državne mature, neovisno o tome na koji su se način odlučili pripremati. Probna testiranja provodimo u trenutku kada još uvijek ima dovoljno vremena da se sve eventualne rupe u znanju popune; pravovremena procjena znanja i upoznavanje sa situacijom polaganja državne mature, u gotovo istim uvjetima, pomoći će maturantima da se bolje nose sa stresom s kojim su neizbježno suočeni dok se pripremaju za taj ključan ispit. Ono što je dodatna vrijednost cijele priče jest angažman vrhunskih stručnjaka, profesora matematike, hrvatskog i engleskog jezika koji sudjeluju u pripremi ispitnog materijala u koje je ugrađeno ogromno znanje i iskustvo", naglasila je profesorica Klaudija Šarkanj, specijalistica za karijerno savjetovanje u Algebri.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.