Njuškalo
Featured

Vipnet nastavlja s Vip alumni programom

Ove godine tako će čak 24 mladih visokoobrazovanih kandidata koji su diplomirali u 2015. dobiti priliku steći prvo radno iskustvo kroz dodatno proširen jednogodišnji program plaćenog profesionalnog i poslovnog razvoja u Vipnetu
Ove godine tako će čak 24 mladih visokoobrazovanih kandidata koji su diplomirali u 2015. dobiti priliku steći prvo radno iskustvo kroz dodatno proširen jednogodišnji program plaćenog profesionalnog i poslovnog razvoja u Vipnetu
Ove godine tako će čak 24 mladih visokoobrazovanih kandidata koji su diplomirali u 2015. dobiti priliku steći prvo radno iskustvo kroz dodatno proširen jednogodišnji program plaćenog profesionalnog i poslovnog razvoja u Vipnetu

Nakon uspješno provedenog prvog izdanja programa Vip alumni, koji je za većinu od 11 polaznika rezultirao zaposlenjem u Vipnetu i drugim kompanijama, Vipnet pokreće natječaj za drugu generaciju

Ove godine tako će čak 24 mladih visokoobrazovanih kandidata koji su diplomirali u 2015. dobiti priliku steći prvo radno iskustvo kroz dodatno proširen jednogodišnji program plaćenog profesionalnog i poslovnog razvoja u Vipnetu.

U godinu dana Vipnet će u svakog kandidata uložiti više od 100 tisuća kuna kroz plaću koja će iznositi 6 tisuća kuna bruto, edukacije, program međunarodne razmjene i ostale dodatne pogodnosti. Alumniji će biti raspoređeni u odjele u sektoru tržišta, tehničkom, financijskom i generalnom sektoru gdje će imati konkretan opis poslova te će biti uključeni u kreiranje i razvoj relevantnih projekata. Tijekom cijele godine Vip alumni programa razvoj kandidata pratit će odjel za upravljanje ljudskim potencijalima, mentor dodijeljen svakom alumniju kao i nadređeni koji će usmjeravati njihov napredak i biti im potpora u ostvarivanju njihovih prvih koraka u poslovnom svijetu. Također, imat će potporu članova prve generacije programa Vip alumni, od kojih će uvijek moći zatražiti savjete.

Koliko je ovo pitanje i dalje važno za mlade, ali i gospodarstvo Hrvatske i EU u cjelini, potvrđuju podaci Eurostata za studeni 2015. godine objavljeni u siječnju ove godine, koji pokazuju da je nezaposlenost mladih u Hrvatskoj i dalje među najvišima u Europskoj uniji. Hrvatska sa 45.1 posto drži treće mjesto u EU po nezaposlenosti mladih, na razini EU stopa nezaposlenosti u toj dobnoj skupini iznosi 20%, dok se primjerice u Njemačkoj, Danskoj i Austriji kreću u rasponu od 7 do 10.9%.

Nakon završetka prvog Vip alumni programa, pokrenutog 2014. godine, svi su se alumni pokazali izvrsnima, te je njih više od 65% karijeru nastavilo u Vipnetu, dok su ostali pronašli posao izvan Vipneta ili su pak izašli na tržište rada s godinom dana relevantnog radnog iskustva korisnim u pronalaženju posla.

Vip alumni program smo pokrenuli kako bismo odgovorili na problem visoke nezaposlenosti mladih, talentiranim i obrazovanim pojedincima pružili priliku za stjecanje prvog radnog iskustva i time im pomogli svladati značajnu prepreku na putu od završetka studija do prvog radnog mjesta. Prvi ciklus Vip alumnija, nakon kojeg je većina polaznika nastavila karijeru u Vipnetu, potvrdio je važnost i značaj provođenja ovakvih programa. I ove godine očekujemo velik broj prijava i svaku od njih ćemo pomno analizirati kako bi uistinu oni najbolji dobili priliku učiti i raditi u Vipnetu. Ponosni smo na prvu Vip alumni generaciju, dragocjena su nam njihova iskustva i povratne informacije koje će biti uzete u obzir u provedbi ovogodišnjeg Vip alumni programa. U Vip alumni programu samo spremni odgovoriti na izazove dobivaju priliku, a oni koji se pokažu najboljima u cjelokupnom selekcijskom procesu, postat će dio druge generacije Vip alumnija. - rekla je Martina Bajs Čirjak, direktorica Odjela upravljanja ljudskim potencijalima.

Vipnet u sklopu projekta društveno odgovornog poslovanja „Čini pravu stvar“ kroz Vip alumni program i drugi put širom otvara vrata kompanije izvrsnim mladim obrazovanim ljudima spremnima na izazove. Sigurni smo kako će i ovoga puta Vip alumni mladim ljudima s vizijom vlastitog razvoja povećati priliku za zaposlenje te mogućnost kasnijeg napredovanja i usavršavanja. Vipnetov cilj, ali i velika želja je nagraditi izvrsnost i želju za radom i promicati vrijednost znanja u društvu. - rekla je Martina Rizman Matić, direktorica korporativnih komunikacija Vipneta.

Proces prijava za drugu generaciju Vip alumni programa počinje danas, 19. siječnja i traje do 9. veljače 2016., a prijaviti se mogu kandidati koji su diplomirali u 2015. godini i nemaju radnog iskustva.

Selekcijski proces Vip alumni programa sastoji se od tri kruga, a svoj će završetak imati u finalnom Assessment centru gdje će kandidati biti uključeni u niz aktivnosti. Ova metoda omogućuje izravno i objektivno promatranje reakcija kandidata i procjenu njihovih sposobnosti snalaženja u različitim, najčešće nepredvidivim i izazovnim poslovnim situacijama. Nakon provedenog selekcijskog procesa, 24 najuspješnijih kandidata koji su najbolje odgovorili na ove izazove, dobit će priliku sudjelovati u Vip alumni programu te će svoj prvi radni dan u Vipnetu imati u travnju.

Ulaskom u program, kandidati će osim razvoja poslovnih i organizacijskih vještina, postati trajnim članovima Vip alumni zajednice te dugoročno sudjelovati u njenim aktivnostima. Bez obzira gdje kasnije gradili svoju karijeru, alumni će u svakom trenu moći zatražiti savjet od svojih mentora, a uz stečeno iskustvo, znanje i pismo preporuke, svi polaznici će dobiti i certifikat za uspješno završen Vip alumni program.

Vjerujem da nema puno tvrtki u Hrvatskoj koje imaju dinamiku koja se može naći u Vipnetu. Svaki dan naučim nešto novo i nailazim na nove izazove. U Vipnetu sam stekao mnoga stručna znanja, ali i razvio socijalne vještine kao što su snalaženje u kriznim situacijama, timski rad, upravljanje aktivnostima i brojne druge dragocjene vještine. Bez Vip alumni programa to ne bi bilo moguće. Neprocjenjivo iskustvo. Budućim kandidatima Vip alumni programa poručujem da budu svoji. - rekao je Luka Mak, polaznik prvog Vip alumni programa i Specijalist za Search Engine Marketing u Vipnetu.

Kandidati se mogu prijaviti i informirati se o iskustvima prve generacije Vip alumni programa na Vipnetovim web stranicama: http://www.vipnet.hr/vip-alumni.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.