| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Informatička industrija objavila inicijativu za borbu protiv klimatskih promjena - CroPC.net

Informatička industrija objavila inicijativu za borbu protiv klimatskih promjena

Glavna tema događanja u Bijeloj kući bio je mogući doprinos informatičke industrije borbi protiv klimatskih promjena, uz ostalo i razmjenom najboljih iskustava iz prakse

Intelov generalni direktor Brian Krzanich nedavno je s predsjednikom Obamom i ostalim direktorima iz informatičke industrije sudjelovao na događanju povodom inicijative američkih tvrtki za borbu protiv klimatskih promjena

Glavna tema događanja u Bijeloj kući bio je mogući doprinos informatičke industrije borbi protiv klimatskih promjena, uz ostalo i razmjenom najboljih iskustava iz prakse. Rezultat su novopreuzete obveze tvrtki iz svih sektora američkog gospodarstva koje su se pridružile inicijativi za borbu protiv klimatskih promjena. Nakon te najnovije objave u inicijativi američkih tvrtki za borbu protiv klimatskih promjena sudjeluje 81 tvrtka. Sve su se one pridružile inicijativi kako bi pokazale svoju podršku borbi protiv klimatskih promjena i postizanju sporazuma o klimatskim promjenama u Parizu koji će omogućiti snažan korak naprijed u smjeru niskougljične, održive budućnosti.

Krzanich je govorio o Intelovu obećanju u borbi protiv klimatskih promjena, skupu ambicioznih ciljeva s područja održivosti koje Intel namjerava ostvariti do 2020. Ciljevi obuhvaćaju veće korištenje obnovljive energije, smanjenje emisija stakleničkih plinova i povećanje energetske učinkovitosti Intelovih proizvoda.

"U suradnji s Bijelom kućom i ostalim vodećim tvrtkama objavili smo klimatsku inicijativu kojom želimo dodatno smanjiti svoj utjecaj na globalno zatopljenje izravnim smanjenjem emisija, očuvanjem energije, ulaganjem u obnovljivu energiju, zelenim zgradama i energetski učinkovitim proizvodima", izjavio je Todd Brady, direktor globalnog odjela za zaštitu okoliša u tvrtki Intel Corporation. "Osim toga, smatramo da možemo dodatno smanjiti svoj cjelokupni učinak na globalno zatopljenje poticanjem učinkovitog korištenja zgrada, infrastrukture, trgovine i brojnih drugih aktivnosti integracijom IT rješenja. Kada je riječ o klimatskim promjenama, odmah moramo prijeći s riječi na djela. Pozivamo sve da nam se pridruže na tom putovanju."

Prije više od dvadeset godina Intel je definirao javne ekološke ciljeve kako bi smanjio svoj utjecaj na okoliš, uključujući emisije stakleničkih plinova. Od 2000. Intel je svoje ukupne emisije stakleničkih plinova smanjio za gotovo pedeset posto, a intenzitet emisija za približno šezdeset posto. Taj znatan napredak dijelom je postignut zahvaljujući agresivnom djelovanju na smanjenju emisija plinovitih fluorida, ključne sastavnice u proizvodnji poluvodiča. U Intelovim postrojenjima dosad je postavljeno više od 35 projekata za korištenje obnovljive energije, a Intel će ove godine kupiti više od tri milijarde kilovat-sati zelene energije, što će ga, prema podacima agencije EPA, osmu godinu zaredom učiniti najvećim dobrovoljnim kupcem zelene energije u SAD-u.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675