Njuškalo
Featured

Infobipov Shift u Miamiju

Upravo ovakav spoj kvalitetnog edukativnog, poslovnog i zabavnog sadržaja na Shiftu upisao je Hrvatsku na kartu nezaobilaznih tech destinacija u Europi
Upravo ovakav spoj kvalitetnog edukativnog, poslovnog i zabavnog sadržaja na Shiftu upisao je Hrvatsku na kartu nezaobilaznih tech destinacija u Europi
Upravo ovakav spoj kvalitetnog edukativnog, poslovnog i zabavnog sadržaja na Shiftu upisao je Hrvatsku na kartu nezaobilaznih tech destinacija u Europi

Shift, Infobipova developerska konferencija, doživjet će svoje prvo američko izdanje u utorak 23. svibnja u Miamiju. Muzej Perez, prepoznatljiva znamenitost Miamija, ugostit će govornike, kompanije i posjetitelje koji većinom dolaze iz SAD-a, te Južne Amerike i Europe

Omiljena hrvatska developerska konferencija prvim će događajem na drugom kontinentu napraviti veliki iskorak prema ostvarenju svog cilja – povezivanju i osnaživanju globalnog developerskog ekosustava.

'Nakon mjeseci organizacije, sve je spremno za Shift u Miamiju i vjerujem kako nas očekuje sjajan događaj koji će Shift američkoj developerskoj publici prikazati na pravi način. Konferencija je veličinom manja od one u Hrvatskoj, ali sadržajem i programom ostaje u skladu s našim visokim standardima, čime se želimo izdvojiti na izazovnoj američkoj tech sceni. Pripremili smo impresivan popis govornika budući da nam je želja predstaviti se kvalitetom i u prvom izdanju ostaviti pravi dojam, a siguran sam da ćemo to u utorak i ostvariti', najavio je konferenciju Nikola Radišić, voditelj projekta Shift Miami u Infobipu.

Uz okupljanje developera, cilj konferencije je i približiti Infobip američkoj developerskoj zajednici, te time nastaviti jačati otisak prvog hrvatskog jednoroga u SAD-u. Organizatori ističu kako je Miami odabran zato što je grad koji se ubrzano razvija kao novo tehnološko središte, a Shift u tom gradu žele učiniti godišnjim događajem koji će vremenom rasti i postati prepoznatljivim na američkoj i međunarodnoj tech sceni.

Otac FPS videoigara otvara konferenciju

Cjelodnevni program Shifta u Miamiju otvorit će John Romero, programer videoigara koji stoji iza više od 180 naslova, među kojima su najpoznatiji Doom, Quake i Wolfenstein. Romera se naziva još i ocem takvog tipa videoigara, takozvanih First Person Shooter-a (FPS), a u Miamiju će podijeliti svoje bogato iskustvo stečeno tijekom više od 30 godina rada u gaming industriji.

Uz njega, na konferenciji će predavanje održati još 15 govornika, developerskih stručnjaka koji dolaze iz poznatih tehnoloških kompanija među kojima su Postman, Gitlab, Cloudlfare, Elastic i Hashicorp. Teme obuhvaćaju različite aspekte današnje industrije, uključujući i sveprisutnu umjetnu inteligenciju te njezin utjecaj na developersku profesiju.

''Infobipov Shift u Europi je nesumnjivo jedna od najimpresivnijih konferencija na kojima sam govorila, a vjerujem kako nas slično očekuje i u Miamiju. Cijenim što organizatori ulažu veliki trud u kvalitetu govornika, tema i programa, a takav uloženi trud uvijek se vidi i osjeti na konferenciji'', istaknula je Gift Egwuenu iz tvrtke Cloudflare čija tehnologija podupire više od 25 milijuna web stranica, jedna od govornica na konferenciji.

Prokušana formula iz Zadra

Tijekom više od desetljeća održavanja u Europi, Shift se istaknuo na tehnološkoj sceni zahvaljujući snažnom fokusu na kvalitetu programa koji spaja s opuštenom atmosferom u kojoj se developeri lakše povezuju s kolegama. Upravo ovu formulu pokušat će ponoviti u Miamiju.

'Developeri na konferencije ne dolaze samo poslušati predavanja, već mnogi primarno dolaze upoznati druge developere i kompanije, odnosno potencijalne klijente, partnere, kolege i poslodavce. Zato smo pripremili EXPO dio s izložbenim štandovima sponzora, lounge dijelove za sastanke, a cjelodnevno druženje završavamo partyjem u četvrti Wynwood, umjetničkom srcu grada', zaključuje Radišić.

Upravo ovakav spoj kvalitetnog edukativnog, poslovnog i zabavnog sadržaja na Shiftu upisao je Hrvatsku na kartu nezaobilaznih tech destinacija u Europi. Uz Miami, Infobipov Shift će se i ove godine održati u Zadru 18. i 19. rujna, a dva izdanja u jednoj godini dodatno će učvrstiti poziciju hrvatske konferencije kao događaja koji oko sebe uspješno okuplja globalnu developersku zajednicu.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.