Njuškalo

Samsung AI Forum 2022 - Prijavite se i otkrijte budućnost umjetne inteligencije

Tijekom svake tehnološke sesije, poznati stručnjaci za umjetnu inteligenciju i voditelji AI istraživanja u SAIT-u bit će na pozornici kako bi podijelili svoja otkrića
Tijekom svake tehnološke sesije, poznati stručnjaci za umjetnu inteligenciju i voditelji AI istraživanja u SAIT-u bit će na pozornici kako bi podijelili svoja otkrića
Tijekom svake tehnološke sesije, poznati stručnjaci za umjetnu inteligenciju i voditelji AI istraživanja u SAIT-u bit će na pozornici kako bi podijelili svoja otkrića

Samsung je najavio kako će 8. i 9. studenog biti domaćin Samsung AI Foruma 2022 koji se održava već šestu godinu, predstavlja središnje mjesto za razmjenu tehnološkog napretka sa svjetski poznatim znanstvenicima i stručnjacima, dijeljenje najnovijih istraživačkih dostignuća te postavljanje daljnjih smjerova istraživanja na području umjetne inteligencije (AI)

Ovogodišnji forum će po prvi put nakon tri godine biti organiziran uživo, a bit će i emitiran direktno na YouTube kanalu tvrtke

), a nakon registracije dobit ćete detaljan raspored programa uz mogućnost online Q&A.

Prvi dan: Oblikovanje budućnosti uz pomoć umjetne inteligencije i poluvodiča

Domaćin prvog dana bit će Samsung Advanced Institute of Technology (SAIT) s temom „Oblikovanje budućnosti uz pomoć umjetne inteligencije i poluvodiča“. Sudionici će imati priliku raspravljati o trenutnom statusu i smjeru istraživanja umjetne inteligencije koja će predvoditi budućnost inovacija u drugim područjima, uključujući poluvodiče i materijale.

Forum će otvoriti Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik, izvršni direktor i voditelj Samsung Device eXperience odjela, a poslije njega će se prisutnima obratiti Yoshua Bengio, profesor na Sveučilištu Montreal, Kanada. Nakon toga će se održati tehnološke sesije kao što su radionice pod nazivom „AI za inovacije u istraživanju i razvoju“, „Nedavni napredak AI algoritama“ i „Računalstvo velikih razmjera za AI i HPC“.

Tijekom svake tehnološke sesije, poznati stručnjaci za umjetnu inteligenciju i voditelji AI istraživanja u SAIT-u bit će na pozornici kako bi podijelili svoja otkrića. Minjoon Seo, profesor na KAIST institutu (Korea Advanced Institute of Science & Technology) i Hyunoh Song, profesor na Nacionalnom sveučilištu u Seulu, predstavit će najnovija dostignuća na temu AI algoritama, a Alan Gara, bivši suradnik IBM-a i Intela te jedan od vodećih stručnjaka za superračunala, održat će predavanje o evoluciji računalstva i budućnosti koju donosi umjetna inteligencija. Voditelji AI istraživanja u SAIT-u, uključujući Changkyu Choia, izvršnog potpredsjednika i voditelja SAIT istraživačkog centra za AI, podijelit će status i viziju istraživanja umjetne inteligencije koju provodi tvrtka Samsung.

„Ovogodišnji AI Forum bit će središnje mjesto za raspravu o smjeru istraživanja umjetne inteligencije za stvaranje bolje budućnosti primjenom AI tehnologije u različitim područjima, posebice u industriji poluvodiča“, rekao je Gyo-Young Jin predsjednik i voditelj SAIT instituta te supredsjedavajući Samsung AI Foruma.

Tijekom foruma bit će dodijeljene i Samsung AI Researcher of the Year nagrade, koje su uspostavljene kako bi se otkrili izvrsni stručnjaci koji se razvijaju na AI području. Osim toga, održat će se razni programi, uključujući poster prezentacije značajnih istraživačkih radova, predstavljanje SAIT instituta i izložbu njegovih istraživačkih projekata te networking događaj za AI stručnjake i studente kako bi se dodatno ubrzalo aktivno istraživanje umjetne inteligencije.

Drugi dan: Prilagođavanje umjetne inteligencije stvarnom svijetu

Domaćin drugog dana bit će Samsung Research centar pod temom "Prilagođavanje umjetne inteligencije stvarnom svijetu". Sudionici će podijeliti smjer budućeg tehnološkog napretka umjetne inteligencije koji će imati važan utjecaj na život čovjeka, poput hiperrazmjerne umjetne inteligencije i tehnologije digitalnih ljudskih bića i robota – trenutno najaktualnije teme u svijetu.

Sebastian Seung, predsjednik i voditelj Samsung Research centra započet će s pozdravnim govorom i predavanjem naziva „Evolucijski pristup algoritmima učenja inspiriranim ljudskim mozgom“.

Daniel Lee, izvršni potpredsjednik i voditelj globalnog AI centra tvrtke Samsung Research održat će prezentaciju o trenutnom statusu istraživanja umjetne inteligencije tvrtke Samsung Research, nakon čega će uslijediti govori pozvanih stručnjaka za umjetnu inteligenciju, uključujući vodeće osobe globalnih istraživačkih instituta.

Terrence Sejnowski, profesor na Sveučilištu California – San Diego i osnivač NeurIPS (The Conference and Workshop on Neural Information Processing Systems) – jedne od najprestižnijih međunarodnih AI konferencija, govorit će o tome jesu li veliki jezični modeli inteligentni, a dr. Johannes Gehrke, voditelj Microsoft istraživačkog laboratorija, objasnit će temeljnu tehnologiju hiperrazmjerne umjetne inteligencije te smjerove Microsoft istraživanja na temu AI sljedeće generacije.

Nakon toga, Dieter Fox, viši direktor istraživanja robotike u tvrtki NVIDIA, održat će predavanje na temu robotske tehnologije koja kontrolira objekte bez upotrebe eksplicitnog modela, a Seungwon Hwang, profesor na Nacionalnom sveučilištu u Seulu, podijelit će znanje o snažnoj tehnologiji za obradu prirodnog jezika.

Dodatno, Daniel Lee moderirat će panel raspravu o najnovijim trendovima umjetne inteligencije i budućim spoznajama s prisutnim govornicima. Također, predviđeno je vrijeme za predstavljanje i demonstraciju najnovijeg statusa istraživanja od strane stručnjaka iz Samsung Research centra za ispitivanje umjetne inteligencije.

“Na Samsung AI Forumu, sudionici će imati priliku bolje razumjeti različita istraživanja umjetne inteligencije koja su trenutno u tijeku poput 'prilagođavanja umjetne inteligencije stvarnom svijetu' kako bi se povećala vrijednost naših života. Nadamo se da će velik broj ljudi, koji su zainteresirani za područje umjetne inteligencije, sudjelovati na ovogodišnjem forumu te tako saznati sve ključne informacije, trendove i dostignuća“, rekao je Dr. Sebastian Seung, predsjednik i voditelj Samsung Research centra.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.