A1

Samsung predstavio novi One UI 4 te druga rješenja na SDC21 konferenciji

Samsung je razradio i detaljno predstavio svoje planove za jačanje temeljnih aplikacija i platformi kao što su Bixby, SmartThings i Samsung Knox
Samsung je razradio i detaljno predstavio svoje planove za jačanje temeljnih aplikacija i platformi kao što su Bixby, SmartThings i Samsung Knox
Samsung je razradio i detaljno predstavio svoje planove za jačanje temeljnih aplikacija i platformi kao što su Bixby, SmartThings i Samsung Knox

Samsung je održao konferenciju SDC21, konferencija je namijenjena korisnicima, razvojnim programerima i partnerima kompanije, prilikom čega je Samsung predstavio nove usluge i tehnološka rješenja za besprijekorno iskustvo potrošača

U skladu sa smjernicama organizacije prema razvoju snažnih IoT i AI tehnologija, Samsung je razradio i detaljno predstavio svoje planove za jačanje temeljnih aplikacija i platformi kao što su Bixby, SmartThings i Samsung Knox. Također je istaknuto da je Bixby postao glavni dio korisničkog iskustva za više od 300 milijuna Samsung uređaja te da sada koristi i on-device umjetnu inteligenciju.

To je ubrzalo rad Bixby umjetne inteligencije za čak 35%. Nadalje, za razvojne programere Samsung je prezentirao i Bixby Home  za jednostavnije procesuiranje novih naredbi tijekom korištenja SmartThings usluge ekosustava. Zahvaljujući ovom poboljšanju, glasovne se naredbe sada mogu izvršavati na puno kvalitetniji način, uzimajući u obzir stanje i kontekst prilikom korištenja različitih uređaja.

Jedna od aplikacija koja je također unaprijeđena jest Samsung Knox - obrambena sigurnosna platforma koja pruža adekvatnu zaštitu za više od 100 milijuna Samsung pametnih uređaja. Kako bi dodatno osigurao korisničke podatke, Samsung Knox Vault dolazi u kombinaciji specifičnog sigurnosnog hardvera tj. novog sigurnosnog procesora i izolirane sigurne memorije te integriranog softvera za zaštitu povjerljivih podataka Android OS aplikacija. Za vrijeme SDC21 konferencije, Samsung je naglasio važnost suradnje, baš kao i svoju filozofiju razvoja otvorenih rješenja za poboljšanje sigurnosti i privatnosti, nastavljajući pritom rad na objavljivanju alata za sigurnosnu analizu.

Samsung je na SDC21 iznio svoje principe privatnosti koji naglašavaju tri faktora koji usmjeravaju sve inovacije tvrtke, a to su: zaštita, izbor i transparentnost. Zahvaljujući ovim principima, korisnici, razvojni programeri i partneri imaju sve potrebne informacije za odlučivanje o tome kako žele da se upravlja njihovim podacima. Tvrtka korisnicima omogućava pregled i samostalno upravljanje njihovim dopuštenjima iz postavki privatnosti na Galaxy i TV uređajima, dok su pravila o zaštiti privatnosti dostupna i na portalu privatnosti. Samsung će nastaviti surađivati s globalnim stručnjacima za sigurnost na području privatnosti te raditi na uvođenju alata za analizu sigurnosti na bazi otvorenog koda kako bi njegov ekosustav postao još sigurnije mjesto.

Slijedom svoje poslovne vizije: „Screens Everywhere, Screens for All“, na SDC21 konferenciji Samsung je predstavio različite načine putem kojih njegovi televizori korisnicima pružaju poboljšana iskustva, a ona  uključuju:

  • Videokomunikaciju koja se temelji na suradnji s Googleom, kako bi korisnici mogli uživati u kvalitetnijim video pozivima preko televizora koristeći fokus i značajke zooma bazirane na umjetnoj inteligenciji.
  • Samsung Health na pametnim televizorima koji se povezuju s web kamerom za analizu pokreta i direktnu povratnu informaciju o treningu u realnom vremenu.
  • Realističnije gejming iskustvo zahvaljujući HDR10+, s automatiziranim postavkama za nisku latenciju i HDR kalibraciju.

Ono što je veliki novitet za poslovne tvrtke jest lansiranje verzije Tizen for Business. Ova usluga podupire interaktivne e-ploče u školama, zaslone u šoping centrima, u restoranima, zračnim lukama i podzemnim željeznicama. S novim funkcijama za upravljanje, poslovanje će biti unaprijeđeno mogućnošću nadzora u stvarnom vremenu te kontrolom zaslona na daljinu uz jednostavnu primjenu postavki na više uređaja jednim dodirom.  

Dodatno, uz Tizen TV Platform licence, proizvođači koji žele uvesti premium TV platformu poput one Tizen, mogu to učiniti brzo i uz minimalne troškove. To im omogućuje korištenje Tizen TV prisutnosti za promociju svojih proizvoda na Smart TV tržištu. U konačnici, veći broj potrošača uživat će uz Tizen operativni sustav tijekom gledanja omiljenih sadržaja.

Za kraj, na SDC21 Samsung je prezentirao novi One UI 4, najnoviju verziju korisničkog sučelja za pametne telefone i ostale mobilne uređaje. One UI 4 će pružiti novu razinu prilagodbe kako bi korisnici mogli uživati u iskustvu uređaja koje je specifično, jedinstveno i samo njihovo. One UI 4 kombinira privatnost i sigurnosne postavke s korisničkim opcijama za personalizaciju dozvola, a kako bi uvijek bilo moguće kontrolirati svoje podatke kada se koristi Samsung uređaj.

Na događaju je Samsung demonstrirao One UI 4 mogućnosti za razvojne programere, posebno one za preklopne uređaje kao što su Galaxy Z Fold3 5G i Z Flip3 5G. Zahvaljujući One UI 4, korisnici će moći birati značajke kao što su Flex mode i Multi-Active Window, koji donose još intuitivnije  iskustvo specifično  za preklopne uređaje. SDC21 je obuhvatila i Galaxy Watch prezentaciju u sklopu koje su predstavljeni alati za pomoć u izradi novih aplikacija za ekosustav satova.  

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Einhell

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.