Njuškalo

Huawei na summitu u Beču pokazao doprinos stvaranju zelene i povezanije Europe

Ovogodišnji događaj bio je prvi takve vrste koji koristi 5G live streaming za emitiranje za globalnu publiku
Ovogodišnji događaj bio je prvi takve vrste koji koristi 5G live streaming za emitiranje za globalnu publiku
Ovogodišnji događaj bio je prvi takve vrste koji koristi 5G live streaming za emitiranje za globalnu publiku

Huawei je bio domaćin „European Innovation Day“ summita u Beču, na kojem su predstavljeni projekti koji doprinose stvaranju zelenije i povezanije Europe

Summit u Beču otvorio je bivši austrijski predsjednik Heinz Fischer koji je u svom uvodnom govoru naglasio važnost inovacija i pronalaženja zelenih rješenja kako bi se doprinijelo mirnoj i uspješnoj Austriji i cijelom kontinentu. Također je naglasio veliku ulogu inovacija u ICT sektoru koje će biti ključne ako Europa želi prevladati izazove sadašnjice i dostići svoje ciljeve. Svoje govore održali su i Catherine Chen, viša potpredsjednica i članica uprave Huaweija te Philip Ghan, predsjednik Huaweija za CEE&Nordic regiju.

"Europa je Huaweijev bliski prijatelj već dva desetljeća. Zajedno s našim partnerima potičemo zeleni napredak i inovacije koje pomažu stvaranju održivije Europe. Nastavljamo s doprinosom europskoj ICT industriji i hrabro idemo prema naprijed u želji da unaprijedimo zeleni razvoj, ubrzamo inovacije, promičemo razvoj talenata te da naposljetku izgradimo bolju i održivu digitalnu Europu“, rekla je u svom govoru Catherine Chen, viša potpredsjednica i članica uprave Huaweija.

Na događaju koji je osmišljen tako da tehnološkoj industriji, lokalnim partnerima, sveučilištima, medijskim platformama i vladama pruži platformu za interakciju i razmjenu ideja, kompanija je predstavila i svoja inteligentna rješenja koja su već u uporabi u nekim europskim zemljama. Jedan takav projekt je i rezultat rada između Huaweija i austrijske kompanije DRONETECH u sklopu koje je predstavljen sustav pametnih 5G dronova u sektor poljoprivrede koji nadziru zdravlje usjeva i povećavaju njihovu učinkovitost.

Huawei je isto tako najavio novu suradnju u sklopu svoje TECH4ALL inicijative sa Sveučilištem u Beču na istraživačkom radu na jezeru Neusiedl u Nacionalnom parku Seewinkel, kako bi uz Huaweijeve inteligentne softverske sustave promatrao utjecaj klimatskih promjena na biološku raznolikost. Najavljen je i novi krug Seeds for the Future programa u sklopu kojeg Huawei dodjeljuje školarine mladim talentima, a koji će osigurati 35 milijuna eura kroz pet godina.

Ovogodišnji događaj bio je prvi takve vrste koji koristi 5G live streaming za emitiranje za globalnu publiku. Na događaju je postavljen i Huaweijev 5G demo kamion koji je publici koja nije prisustvovala događaju uživo pružio iskustvo 5G aplikacija poput pametnog rudarenja i AR tehnologije.

Posljednjih 14 godina Huawei podržava svakodnevnu komunikaciju građana Hrvatske, svojom pouzdanom telekom opremom i vrlo popularnim uređajima, poput pametnih telefona. Huawei je široko prihvaćen od strane potrošača i kupaca u Hrvatskoj, kao i u drugim dijelovima svijeta. Huawei želi pomoći Europskoj uniji i Hrvatskoj u postizanju istinski digitalne suverenosti u pogledu zaštite podataka, privatnosti građana, kibernetske sigurnosti i etičkih razmatranja aplikacija i opreme koja se koristi u Hrvatskoj. Pomoću digitalne transformacije Huawei nastoji znatno doprinijeti hrvatskom gospodarskom oporavku od štete uzrokovane pandemijom Covid-19. Kako bi osigurala pošten i ravnopravan doprinos hrvatskom ICT ekosustavu, tvrtka je uspostavila dobru suradnju s hrvatskim telekom operaterima, industrijskim tvrtkama i industrijskim udruženjima.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.