| | | | |

Prijave za novu generaciju startup inkubatora Algebra LAB-a

Inkubator Algebra LAB-a može se pohvaliti kako je jedini posve „digitalan“ inkubator u zemlji
Inkubator Algebra LAB-a može se pohvaliti kako je jedini posve „digitalan“ inkubator u zemlji
Inkubator Algebra LAB-a može se pohvaliti kako je jedini posve „digitalan“ inkubator u zemlji

Algebra LAB otvara prijave za novu generaciju najdugovječnijeg startup inkubatora u Hrvatskoj, mjesto u inkubatorskom programu Algebra LAB-a vrlo je traženo, pa se tako za svaku generaciju prijavljuje više od stotinu timova, dok ih inkubatorski program naposljetku prima desetak

Svi oni koji žele biti dijelom 14. generacije startupa i proći kroz najutjecajniji inkubator novih projekata u Hrvatskoj trebaju se prijaviti do kraja rujna putem bit.ly/3AfNIt9 gdje će naći i sve druge informacije o procesu selekcije i načinu sudjelovanja u inkubatoru

Program inkubacije namijenjen je startup poduzetnicima koji imaju poslovnu ideju ili projekt, ali treba im dodatna podrška za realizaciju. U sklopu programa održat će se niz radionica u kojima će se, na tjednoj bazi, raditi s mentorima, u grupama i individualno. Algebra LAB pomoći će timovima da razrade svoju poslovnu strategiju, prototip usluge ili proizvoda, provedu istraživanje tržišta i izgrade svoju mrežu poslovnih kontakata. Kroz networking s drugim startupovima i mentorima, timovi će naučiti kako rješavati probleme pred kojima će se naći i  kako se pozicionirati na tržištu.

Inkubator Algebra LAB-a može se pohvaliti kako je jedini posve „digitalan“ inkubator u zemlji koje timove može podržati i stimulirati kroz prenošenje aktualnih posljednjih znanja i saznanja iz niza ključnih područja kao što su umjetna inteligencija (AI), podatkovna znanost, softversko inženjerstvo, dizajn, razvoj korisničkih sučelja, strojno učenje (ML), blockchain i još mnogo toga.

Upravo njegova pozicija koja uključuje neposrednu povezanost sa znanstveno-istraživačkim aktivnostima Algebra LAB-a te ukupno preko 600 nastavnika i predavača iz Algebrina sustava, uključujući Visoko učilište Algebra, omogućava dobro mentoriranje timova, čak i u segmentima usko specifičnih znanja potrebnih za pojedine projekte u nastajanju. Brojni uspjesi timova koji su u posljednjih desetak godina prošli kroz inkubator Algebra LAB-a, a koji im je otvorio vrata prema vodećim investitorskim i akceleratorskim programima pomogavši im da dođu i do vrlo ozbiljnih investicija, najbolji su dokaz kvalitete i utjecajnosti ovog inkubatorskog programa.

„Algebra LAB inkubator najstariji je i najuspješniji inkubator u Hrvatskoj. S radom smo počeli još 2012. godine, kao ZIP – Zagrebački inkubator poduzetništva, koji je od 2018. godine dio Algebrinog sustava. Naš je program dosad uspješno završilo preko 150 startup timova u 13 generacija, a pružamo im mogućnost suradnje s preko 100 mentora iz različitih područja; od onih iz financijskog sektora do investitora, ljudi iz marketinga ili developera. Nakon četiri mjeseca radionica i individualnog rada s mentorima, timovi će i u proljeće 2022. svoje projekte predstaviti pred međunarodnim žirijem investitora i uspješnih poslovnih ljudi, što je brojnim dosadašnjim LAB startupovima otvorilo nove prilike i mogućnosti daljnjeg razvoja, uključujući i financiranje“, naglasila je dr.sc. Maja Brkljačić, business development manager Algebra LAB-a.

Timovi će u sklopu inkubatorskog programa, a u suradnji s vrhunskim mentorima stjecati znanja iz područja poduzetništva, financija, investicija, marketinga, komunikacije, prodaje, PR-a, pa čak i psihologije, što uključuje i razvoj vještina pitchanja. Bitno je, naravno, što će se raditi na konkretnim primjerima, razvijajući konkretne poduzetničke projekte samih timova.

„Mentori iz Algebra LAB startup inkubatora pružali su nam podršku u svim fazama razvoja re-Book knjižnica. Posebno bismo izdvojili prilike za osobni rast i razvoj koje su nam došle kroz sudjelovanje u startup inkubatoru Algebra LAB-a. Imali smo priliku upoznati brojne stručnjake iz svijeta poduzetništva i učiti od njih tijekom radionica i individualnih susreta. Stekli smo brojna nova znanja o strategijama razvoja proizvoda i samog poslovanja. Puno smo napredovali po pitanju prezentacijskih vještina. Upoznali smo kolege iz startup zajednice i uspješne poduzetnike što je iznimno pozitivno utjecalo na dodatno razvijanje našeg poduzetničkog duha“, rekli su Majda Milevoj Klapčić i Petar Dundara iz projekta re-Book koji je imao najbolji pitch na predstavljanju prethodne, 13. generacije inkubatora.

„Odnos u kojem su sudionici inkubatora na prvom mjestu prepoznat je od zajednice i kontinuirano smo jedan od inkubatora sa najvećim brojem prijava iako izravno ne ulažemo novac u timove. Međutim, naša preporuka zajednici investitora ima svoju težinu i prepoznata je kao relevantna i na to smo ponosni. Također, sve je veći broj kompanija koje s našim timovima ugovaraju inkubatorske programe unutar svojih kompanija i takve smo programe radili za više velikih tvrtki u regiji. Više je timova, već tijekom ili nakon inkubatorskog programa, privuklo značajna sredstva, neki i preko 150.000 eura, a sa mnogima smo i danas u kontaktu kroz razne oblike suradnje što smatramo pokazateljem uspjeha koji smo gradili i gradimo zajedno“, naglašava doc.dr.sc. Leo Mršić, direktor Algebra LAB-a.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675