| | | | |

powered_by_lenovo_2020 WinDaysi slave 20. rođendan online - CroPC.net

WinDaysi slave 20. rođendan online

WinDays20
WinDays20
WinDays20

Za 3 dana počinje WinDays20 powered by Microsoft konferencija, koja će svoj 20. rođendan proslaviti prvim izdanjem u potpuno online formatu, većina predavanja i panela prenosit će se uživo iz zagrebačkog Mozaik Event Centra (uz poštivanje svih aktualnih epidemioloških mjera), a sudionici će sva zbivanja moći pratiti putem livestreama na WinDays.hr

U rasporedu je više od 70 predavanja koja su podijeljena u tri smjera – poslovni, tehnološki i poslovno – tehnološki, a sve što sudionici propuste, moći će pogledati naknadno.

Poslovni smjer, uz niz predavanja, poput Priče o Porsche Digitalu Croatia ili Umjetne inteligencije u poljoprivredi, tijekom tri dana donijet će čak 8 panel rasprava. Gaming industrija jedna je od najpotentnijih industrija globalno – trenutno vrijedi 160 milijardi dolara (više od filmske i glazbene zajedno), a procjenjuje se da će do 2023. narasti do 200 milijardi. Domaća gaming industrija raste nevjerojatnih 50 posto godišnje (zamislite da nam tim tempom raste BDP), a ove godine će dohvatiti 400 milijuna kuna prihoda. Moderator panela Samo bi se igrao sine. Nema ti tu para!...Ili ipak ima? Dragan Petric (Bug) u ponedjeljak, 7.12, s panelistima će razgovarati o tome može li Hrvatska postati ozbiljan igrač na svjetskoj eSport sceni. Mario Čelan (Razvojna agencija Sisačko – moslavačke županije) uvjeren je da može pa gradić Novska planira izgraditi kampus od 420 milijuna kuna. Što o tom ulaganju misle vodeći igrači na domaćoj, ali i globalnoj sceni, Luka Marušić (Cr4zy AG) i Daniel Lučić (CroTeam)? Oleg Maštruko (Mreža) u utorak, 8.12. moderirat će panel Kako se kaže Majke mi na binarnom. U Fintech i Insurtech industrije slijeva se sve više investicijskih i razvojnih resursa i modeli rada se ubrzano mijenjaju. Panelisti Zoran Đorđević (Cotrugli), Mario Brkić (George Labs), Gorjan Agačević (Marina cloud) i Božidar Pavlović (Jackie) razgovarat će o tome kako će tehnologije utjecati na budućnost industrije te krije li se među stotinama fintech startupa naš sljedeći jednorog. U srijedu su na programu WinDays20 keynote – duel Stevena Van Belleghema i Rafala Lukawieckog te Microsoft keynote u kojem će sudjelovati Anke den Ouden, direktorica Microsofta za regiju srednje i istočne Europe, Tatjana Skoko, direktorica Microsofta Hrvatska, te Dimitrije Trbović, član uprave Auto Zubaka, koji će predstaviti platformu Neostar koja digitalno povezuje sve sudionike na tržištu vozila.

U sklopu tehnološkog smjera jedan od najomiljenijih WinDays predavača i vrhunski tehnološki znalac Damir Dobrić predstavit će dva nova open-source projekta koja je pokrenuo Microsoft, a pomažu u jednostavnoj izgradnji arhitekture mikroservisa i olakšavaju razvoj, testiranje i primjenu distribuiranih aplikacija. Filip Glavota (Cloudborn) će uz pomoć Ivana Markovića (Unitfly) sudionike upoznati sa servisom Form Recognizer i pokazati nekoliko scenarija korištenja te mogućnosti integracije u vlastita rješenja. Predavači će se baviti i strojnim učenjem, serverless tehnologijama, sigurnošću, umjetnom inteligencijom i mnogim drugim temama. Poslovno- tehnološki smjer donijet će priče o tehnologiji čija primjena mijenja poslovanje. Darko Gebaei iz Agrivija predstavit će Azure FarmBeats – preciznu poljoprivredu u oblaku. Riječ je o servisu u oblaku za preciznu poljoprivredu – koja će nam biti itekako potrebna ako se ostvare projekcije o rastu svjetske populacije na 9 milijardi do 2050, što znači da ćemo morati proizvoditi 60% više hrane. Među temama će biti i kolaboracijski alati, aplikacije, digitalizacija poslovanja i upravljanje razvojem proizvoda.

Obzirom da se nećemo okupiti uživo, sudionici se mogu priključiti networkingu s pojedinim predavačima i sponzorima. Networking će se odvijati u posebnim „sobama“ i s manjim brojem ljudi koji će moći diskutirati o temama koje ih zanimaju, a za željeni networking potrebno se prijaviti dodavanjem networkinga u svoja predavanja. Kave i partyje zamijenit će komunikacija putem WinDays Poslovne mreže koja svim sudionicima koji se uključe omogućuje da drugim članovima mreže šalju poruke, dogovaraju sastanke i kave, a moći će i vidjeti tko je sve od njihovih kontakata iz Poslovne mreže u istoj „dvorani“ te chatati 1 na 1. Pitanja predavačima moći će postavljati putem live chata, a predavačima će ih prenositi moderatori pojedinog smjera.

Svi sudionici konferencije tijekom raznih aktivnosti sakupljat će i WinCoin bodove koji im mogu donijeti jednu od dnevnih WinCoin nagrada, a najvrjednijim skupljačima i poznavateljima WinDaysa i neku od glavnih nagrada: električni bicikl, vikend za dvoje u Maistra hotelu i električni romobil.

Svi koji žele online pratiti konferenciju svoju kotizaciju mogu nabaviti na www.windays.hr/prijava.

Pin It

Recenzije

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675