Einhell

Održana 9. BE-terna godišnja konferencija

Zbog epidemioloških uvjeta, BE-terna godišnja konferencija po prvi je put održana isključivo u online formatu
Zbog epidemioloških uvjeta, BE-terna godišnja konferencija po prvi je put održana isključivo u online formatu
Zbog epidemioloških uvjeta, BE-terna godišnja konferencija po prvi je put održana isključivo u online formatu

Tema ovogodišnje konferencije je „Kraj prosječnosti“. Novi oblici komunikacije, napredak tehnologije i nepredvidivi globalni uvjeti poslovanja neke su od dinamičnih promjena s kojima se suočavamo

Promjene na tržištu nikad nisu bile brže i zahtijevaju brzu prilagodbu. Dinamično vrijeme stvorilo je nove trendove i načine poslovanja, u kojem je izvrsnost postala imperativ u prilagodbi na nove izazove.

Zbog epidemioloških uvjeta, BE-terna godišnja konferencija po prvi je put održana isključivo u online formatu, a sudionicima je omogućen sadržaj u visokoj kvaliteti putem live prijenosa. Interaktivna predavanja ponudila su presjek raznih aspekata poslovne izvrsnosti i ispričala inspirativne priče o poslovnoj uspješnosti. U prijepodnevnom dijelu konferencije održana su keynote predavanja renomiranih domaćih stručnjaka iz IT industrije.

Krešimir Mlinarić, Managing Director, BE-terna Hrvatska, u uvodnom obraćanju nazvanom „Vrijeme koje ne tolerira prosječnost“, pozdravio je sudionike te poručio kako sve tvrtke koje su se na vrijeme pripremile na krizu, istu prolaze lakše i bez većih posljedica. Prema istraživanju analitičke kuće McKinsey, tvrtke su u doba pandemije ubrzale proces digitalizacije svojih internih procesa, lanaca opskrbe i interakcija s kupcima za 3-4 godine u usporedbi s prethodnim razdobljem, a udjela digitalno podržanih proizvoda ili digitalnih proizvoda za 7 godina. Prema istom istraživanju, brzina implementacije tehnologije u krizi je od 24 do 27 puta brža u odnosu na apsorpciju novih tehnologija prije krize. Mlinarić navodi i podatke iz recentnog istraživanja Financial Timesa koje – pomalo neočekivano – pokazuje kako dobitnike u krizi imamo iz svih poslovnih sektora – svima je zajedničko da su se na vrijeme prilagodili novim uvjetima i pravodobno proveli digitalnu transformaciju. S druge strane, na listi 25 najvećih gubitnika krize je 10 kompanija iz financijskog sektora, 8 kompanija iz sektora energetike, a tek 2 avioprijevoznika. Svim kompanijama koje su se našle na listi, a ne dolaze iz sektora izravno pogođenih pandemijom, i ranije je predviđen pad – kriza je tek ubrzala propast ovih kompanija.

Kao izrazito važnu komponentu svake organizacije Mlinarić ističe - ljude. Pobrinite se za svoje zaposlenike – oni su vaš najvrjedniji resurs i kompetitivna prednost vaše organizacije. Korporativna kultura erodira, postoje problemi s prijenosom znanja - čuvajte zaposlenike, poručuje Mlinarić.

Kao vitalnu komponentu uspješnosti, Mlinarić navodi izvrsnost. Biti izvrstan nije stvar izbora, već opstanka. Nije vrijeme mediokriteta i nećemo se vratiti na staro, poručio je Mlinarić, te naveo kako je tijekom pandemije više od 80% kupaca promijenilo navike i prešlo na online kupovinu, a 75% onih koji su to učinili prvi put tijekom pandemije, nastavit će to činiti i nakon pandemije. Tvrtke koje nisu prilagodile sustave - neće vratiti kupce, zaključuje Mlinarić.

Na kraju izlaganja, Mlinarić je rečenicom „Good bye Adacta, welcome BE-terna“, zaključio kako fokus nove kompanije u regiji i dalje ostaje u regiji te na domaćem tržištu, a politika prema klijentima i partnerima ostaje ista.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.