Njuškalo

Proglašene najbolje proizvodne investicije u Hrvatskoj na Lider invest 2020.

Stručni odbor, kojim predsjeda ugledni ekonomist Mladen Vedriš, odabrao je i četiri tvrtke kojima su dodijeljene posebne nagrade i priznanja „Lider invest“
Stručni odbor, kojim predsjeda ugledni ekonomist Mladen Vedriš, odabrao je i četiri tvrtke kojima su dodijeljene posebne nagrade i priznanja „Lider invest“
Stručni odbor, kojim predsjeda ugledni ekonomist Mladen Vedriš, odabrao je i četiri tvrtke kojima su dodijeljene posebne nagrade i priznanja „Lider invest“

Lider invest – izbor najboljih velikih, srednjih i malih proizvodnih investicija u Hrvatskoj u organizaciji poslovnog tjednika Lider provodi se četvrtu godinu zaredom, a nastavlja se i 2021.

Nominacije investicija trajale su do početka rujna i tijekom tog razdoblja održali su se investicijski forumi u Osijeku, Rijeci, Zadru i Čakovcu.

Misija projekta jest prepoznavati i promicati investicije koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost te primjerom i stečenim iskustvima jačaju povjerenje u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače.

Nakon evaluacije pristiglih nominacija Stručni odbor odabrao je dobitnike nagrada i priznanja „Lider invest“. Okrunjeni su investicijski pothvati sedam tvrtki.

Nagradu za najbolje proizvodne investicije Lider invest 2020. dobile su tvrtke PLINACRO, MOBILISIS i BIOVITALIS.

PLINACRO je uložio malo više od 219 milijuna kuna u kompresorsku stanicu u plinskome transportnom sustavu. Ciljevi su investicijskog projekta osiguranje dvosmjernog protoka na interkonekciji s Republikom Mađarskom, transport prirodnog plina s LNG terminala na otoku Krku, povećanje sigurnosti opskrbe prirodnim plinom potrošača u Hrvatskoj te ispunjavanje kriterija sigurnosti N-1. Plinacro je time osigurao nagradu 100% Lider invest u kategoriji velike investicije.

MOBILISIS proizvodi modernu, inovativnu informatičku infrastrukturu za upravljanje industrijskim procesima te mobilno prikupljanje i prijenos podataka. Uložio je ukupno 38,3 milijuna kuna u gradnju novog poslovnog prostora i opremu te teži postati regionalni lider u sektoru proizvodnje komunikacijske opreme za praćenje prometa u kretanju i mirovanju. Stručni žiri nagradio ga je nagradom 100% Lider invest srednja investicija.

Nagrada 100% Lider invest mala investicija dodijeljena je tvrtki BIOVITALIS. Rekonstrukcijom i dogradnjom proizvodno-poslovne zgrade radi jačanja konkurentnosti poduzeća na domaćem i stranom tržištu Biovitalis je sagradio moderan proizvodni pogon, nabavljena je suvremena proizvodna oprema, educirani zaposlenici. Ukupna je vrijednost projekta realiziranog u Turčinu, u Općini Kneginec Gornji, 5,9 milijuna kuna, a EU je nepovratnim sredstvima sufinancirao projekt s 2,7 milijuna kuna, odnosno s 45 posto.

Stručni odbor, kojim predsjeda ugledni ekonomist Mladen Vedriš, odabrao je i četiri tvrtke kojima su dodijeljene posebne nagrade i priznanja „Lider invest“.

Posebnu nagradu Export Lider invest za investiciju koja je najviše pridonijela izvozu dobio je EUROMODUL. Riječ je o proizvođaču urbane i reklamne opreme, kontejnera i modularnih objekata u Europi s proizvodnjom u Hrvatskoj i Srbiji. Provedbom projekta sagrađen je proizvodno-poslovni objekt od oko 6500 četvornih metara s pratećim infrastrukturnim objektima. Udio izvoza u prošlogodišnjim prihodima te tvrtke bio je oko 70 posto!

Employee Lider invest pripao je PRESS GLASSU za investiciju koja je najviše pridonijela zapošljavanju. Od kraja 2017. tvrtka je imala 280 zaposlenih, što je pozitivno utjecalo na smanjenje

stope nezaposlenosti u regiji. Na kraju 2019. Press Glass zapošljavao je 395 ljudi. U opremanje tvornice za proizvodnju izostakla uložio je ukupno 34,1 milijun kuna.

Posebnu nagradu ECO Lider invest dobilo je NAŠE KLASJE. Tvrtkin investicijski ciklus počeo je 2017. U razvoju inovacija NAŠE KLASJE od svog osnutka surađuje s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu. Upotrebljava materijale koji se mogu reciklirati, razvrstava otpad, rabi sredstva za čišćenje koja ne djeluju štetno na okoliš, prati kvalitetu otpadnih voda, upotrebljava isključivo električnu energiju i plin, primjenjuje tehnologiju recirkulacije energije te se u poslovanju vodi načelima energetske učinkovitosti i štednje.

Uz profesora  Mladena Vedriša, Tomislav Radoš (HGK), Mladen Fogec (Udruženje stranih ulagača u Republici Hrvatskoj), Vedrana Jelušić Kašić (Deloitte), Zdenko Lucić (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova), Slavko Krajcar (FER) i Miodrag Šajatović (Lider media) odlučili su odati posebno priznanje „Lider invest“. Tvrtka BAUWER BOEN dobila je priznanje Special Lider invest za kontinuirana ulaganja. BAUWERK BOEN investicijski je ciklus započeo 2017. i do sada je Grupa uložila više od 130 milijuna kuna u hrvatsku  tvornicu isključivo iz izvora privatnoga kapitala izravnih stranih ulaganja u Republiku Hrvatsku.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.