Huawei

Atos IT Challenge 2021 otvoren za prijave

Tema ovogodišnjeg izdanja povezana je s Atosovim ambicijama u području dekarbonizacije
Tema ovogodišnjeg izdanja povezana je s Atosovim ambicijama u području dekarbonizacije
Tema ovogodišnjeg izdanja povezana je s Atosovim ambicijama u području dekarbonizacije

Ovogodišnje natjecanje posvećeno je tehnološkoj inovaciji u području digitalne dekarbonizacije, studenti iz cijelog svijeta podijelit će svoje ideje o tome kako digitalno može pomoći u dekarbonizaciji nedigitalnog

Tri tima koja uđu u finale dobit će priliku, uz pomoć Atosovih iskusnih mentora, pretvoriti svoje ideje u koncepte koji rade, a pobjednički tim osvaja novčanu nagradu od 10.000 eura.

Sa svojim inovativnim rješenjem za poboljšanje prometa i smanjenje gradskih gužvi uz pomoć kooperativne umjetne inteligencije, Lucija Blažević i Leon Imširović sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku lani su osvojili treće mjesto. Konkurencija na natjecanju IT Challenge 2020 nije bila mala - 100 studentskih timova iz 27 država svijeta. Hrvatski je tim za svoj rezultat osvojio novčanu nagradu u iznosu od 3.000 eura.

Ovogodišnje natjecanje teži razviti digitalna rješenja koja će podržati različite sfere dekarbonizacije i srodne inicijative, pomažući tvrtkama i društvu u cjelini u borbi s klimatskim promjenama. To uključuje stvaranje funkcionalne aplikacije, mobilne aplikacije, usluge ili simulacije za podršku gospodarstvu i pojedincima u njihovoj težnji prema dekarbonizaciji.

Prijava ideja putem weba otvorena je do 29. studenoga 2020. godine. 15 najboljih koncepata žiri će odabrati i objaviti 18. prosinca 2020. godine, a za odabrane timove tada počinje druga faza natjecanja – razvoj aplikacije. Od njih 15, žiri će do 7. srpnja 2021., odabrati tri najbolja tima koja ulaze u finale, a pobjednik će biti proglašen kasnije u srpnju.

Tema ovogodišnjeg izdanja povezana je s Atosovim ambicijama u području dekarbonizacije. Kao lider u industriji, Atos je uključio dekarbonizaciju za ključni element svoje strategije rasta. Atos je u lipnju objavio svoju predanost postizanju neto nulte emisije ugljika do 2035. godine, što je 15 godina ranije nego je predviđeno ambicioznim ciljem Pariškog sporazuma o klimatskim promjenama za ograničenje globalnog zatopljenja na 1,5°C u odnosu na predindustrijske razine.

Od svog početka 2012. godine, IT Challenge potiče studente iz cijelog svijeta na razvoj aplikacija povezanih s glavnim trendovima u digitalnoj revoluciji, kao što su pametna mobilnost, povezani automobili, interaktivni mediji, blockchain i umjetna inteligencija. Članovi Atosove znanstvene zajednice mentoriraju prijavljene studente, pružajući im savjete te tehničku i praktičnu podršku.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.