| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Kvaliteta života ključna tema My Smart City konferencije i hackathona u Zadru  - CroPC.net

Kvaliteta života ključna tema My Smart City konferencije i hackathona u Zadru

My Smart City Zadar

My Smart City Zadar

Treća My Smart City konferencija i hackathon održat će se 15. i 16. listopada 2020. u Kazalištu lutaka u Zadru (konferencija) i u crkvi svetog Dominika (hackathon)

Tijekom konferencijskog dana 15. listopada šest gostiju predavača bavit će se ključnom konferencijskom temom – kvalitetom života, a sudionici će konferencijski program moći pratiti online, putem live streama. Hackathon timovi počet će s radom 15. listopada u 10:00 i tijekom 24 sata osmisliti svoja rješenja usmjerena na poboljšanje svakodnevnog života i rada u Zadru.

My Smart City Zadar konferencija fokusirat će se na tehnološka rješenja koja podižu kvalitetu života. Prvo predavanje održat će Jan de Jong koji će predstaviti svoj novi projekt visokotehnološke poljoprivrede CROP - implementaciju najnovije nizozemske tehnologije za staklenike kako bi postigao održivu i visokokvalitetnu proizvodnju. Mario Brkić iz tvrtke George Labs pridružit će nam se online iz Beča, u kojem živi i radi. Govorit će o tome kako financijske aplikacije mogu unaprijediti kvalitetu života i predstaviti Georgea, bankarsku aplikaciju koja rješava sve transakcije na jednostavan i inteligentan način. Ivan Voras iz startupa Equinox govorit će o tome kako gradovi mogu, uz pomoć proširene stvarnosti, na jednostavan i zabavan način pružiti informacije o kvaliteti života u gradu, a sve će to i pokazati u kratkom demou. Nino Ćosić (Worig) će predstaviti aplikaciju Worig, koju često zovu „Airbnb za dugoročni najam“. Program će zatvoriti panel diskusija na temu Kako smo redizajnirali naš radni dan, a o radu u doba pandemije razgovarat će moderator Dragan Petric (Bug), Marin Mamić (Amazon Web Services), Mario Brkić i Daniel Ackermann (Degordian). Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz prethodnu prijavu online.

Treći My Smart City hackathon održavat će se u dvije kategorije: hackathon za učenike te hackathon za studente i mlade od 18 do 27 godina. U kategoriji učenika prijavljeno je 11 timova, a u studentskoj kategoriji 3 tima koji će 24 sata, od 10:00 15.10. do 10:00 16.10,  raditi na svojim smart city rješenjima, a temu hackathona dobit će neposredno uoči početka rada. Obzirom na epidemiološku situaciju, ovogodišnji hackathon ima ograničen broj sudionika, a prijave su zatvorene 8. listopada. Pri radu će hackathoncima pomagati tehnički i stručni mentori, a dodatno će se educirati i kroz pripremne online radionice koje će voditi članovi zadarske IT zajednice. Svi hackathon timovi predstavit će svoja rješenja stručnom žiriju u petak, 16. listopada, kada će biti proglašeni i pobjednici u obje kategorije, koji će osvojiti novčane nagrade.

Pin It

Recenzije

View this post on Instagram

A post shared by CroPC.net (@tehnologija) on

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675