Huawei

Odabrani dobitnici Zabinog natječaja #prviput

Oduševljenje nagradom nisu mogli sakriti ni u Ranču Ramarin smještenom u mjestu Garčin u srcu Slavonije
Oduševljenje nagradom nisu mogli sakriti ni u Ranču Ramarin smještenom u mjestu Garčin u srcu Slavonije
Oduševljenje nagradom nisu mogli sakriti ni u Ranču Ramarin smještenom u mjestu Garčin u srcu Slavonije

Stručni žiri odabrao je pobjednike natječaja #prviput kojim Zagrebačka banka daje podršku malim poduzetnicima u turizmu

Prijave na natječaj trajale su do kraja rujna te je odabrano ukupno 15 najboljih. Dvoje od njih, Heritage Hotel Frankopan iz Ogulina i Ranč Ramarin nedaleko od Slavonskog Broda, osvojili su veliku marketinšku kampanju koja uključuje i TV spot, dok će ostali biti promovirani na digitalnim kanalima.

"Oduševljena sam! Osjećam se jako sretno i zahvalno. Iako smo se dosta potrudili oko prijave, činjenica da nas je Zagrebačka banka odabrala za glavnu nagradu čini nas sve u hotelu iznenađenima i izuzetno ponosnima. Ova nagrada za nas i za Ogulin kao turističku destinaciju znači jako puno, pogotovo u ovim izazovnim vremenima za turizam i male poduzetnike. Želja nam je svima u Hrvatskoj otkriti brojne prirodne ljepote i znamenitosti bajkovitog Ogulina", poručila je Ivana Jelić iz Heritage Hotela Frankopan koji pruža pravi ugođaj prošlosti. Uz tradicionalna domaća jela, hotel u svojoj ponudi ima i vinski podrum star 200 godina, kao i iskustvo pripovijedanja lokalne čuvarice predaja.

Oduševljenje nagradom nisu mogli sakriti ni u Ranču Ramarin smještenom u mjestu Garčin u srcu Slavonije. Ovaj ranč specifičan je zbog brojnih aktivnosti poput jahanja, biciklizma i pecanja, a nudi i luksuzno opremljene bungalove, noćni kamp za djecu i brojne druge sadržaje, što ga čini pravom ruralnom atrakcijom.

 „Cijeli dan obilježen nam je dozom adrenalina zbog prekrasne vijesti koju smo primili. Prilikom prijave smo mislili da bismo mogli biti jedni od dobitnika, no nikako se nismo nadali glavnoj nagradi. Oduševljenje je ogromno i nakon sto su se dojmovi slegli, uz malo veću dozu stečenog samopouzdanja nakon današnjeg dana, možemo reći i – zasluženo“, poručili su iz Ramarina nakon što su saznali za nagradu.

Među 15 odabranih je i Pripovjedna ruta bajke u Ogulinu koja se sastoji od obilaska lokaliteta koji su inspirirali spisateljicu Ivanu Brlić-Mažuranić u pisanju Priča iz davnine, kao i Raftrek Adventure Travel koji nudi packrafting na rijeci Zrmanji za goste željne adrenalina. Žiri je na listu najboljih stavio i vlasnicu agencije Lynx and Fox iz Delnica, koja je ujedno jedini profesionalni licencirani turistički vodič za područje Gorskog Kotara.  

U području Baranje smjestila su se dva dobitnika - imanje Ivica i Marica u kojem mogu uživati ljubitelji prirode, domaće hrane i dobre zabave te OPG Stipino, koje se bavi proizvodnjom voća i  povrća koji među cjelokupnom ponudom nudi i radionice izrade ajvara, pekmeza ili sirupa. Svoje mjesto među najboljima pronašla je i Pustara Višnjica, agroturističko imanje nedaleko od Slatine, koje reprezentira gospodarsku baštinu Slavonije.

Na području Zagreba i Zagrebačke županije najviše su se istaknuli Travel To Croatia koji nudi interaktivne ture na području metropole te OPG Karlo Kos, na kojem gosti mogu provesti ugodno vrijeme okruženi zelenilom i upoznati se s tradicijom proizvodnje vina. Žiri je oduševio mladi umjetnik Jure Bralić koji u Tiskari Antico u Motovunu, kreira unikatne grafike i ilustracije na replici srednjovjekovnog Gutenbergovog stroja - preše. Među odabranima je i Ponte Porto, obiteljski B&B u blizini umjetničkog gradića Grožnjana, koji nudi bijeg u mir i prirodu, daleko od masovnog turizma.

Jedan od 15 dobitnika je i etno-agro park Stella Croatica u Klisu, čija je ponuda naslonjena na dugogodišnju tradiciju proizvodnje proizvoda utkanih u tradiciju Dalmacije. U Mirlović Zagori smješten je OPG Campanelo, u kojem kupci mogu sami doći u vrt i odabrati što žele. Za oko žirija zapeli su i Pet bofora koji, pak, nude kombinaciju krstarenja i planinarenja na putu Kornati, koji je pao u zaborav zadnjih tridesetak godina.

„Iznimno smo zadovoljni odazivom na natječaj #prviput i što nam se prijavilo puno kvalitetnih projekata kojima ćemo pomoći u promociji njihovih turističkih ponuda. Na taj način dajemo podršku malim i srednjim poduzetnicima u turizmu i stvaramo najveću online platformu za promociju neotkrivenih ljepota i unikatnih doživljaja Hrvatske. #prviput je još jedan doprinos zajednici u kojoj živimo i poslujemo i gdje želimo biti dio rješenja. Čestitke od srca svim dobitnicima“, izjavio je Romeo Collina, predsjednik Uprave Zagrebačke banke. 

Osim marketinške kampanje, pobjednici natječaja, ali i svi ostali, bit će uvršteni i na posebnu interaktivnu kartu prviput.hr, koja je zamišljena kao jedinstveno mjesto s informacijama o neotkrivenoj turističkoj ponudi Hrvatske. Platforma će osim malim poduzetnicima, služiti i domaćim gostima da na jednome mjestu imaju objedinjene informacije o zanimljivim lokacijama, uslugama i turističkim proizvodima.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.