Einhell

U Algebra LAB-u održano finalno natjecanje startupa 12. generacije inkubatora

Tijekom proteklih mjeseci, ovi su timovi prošli kroz intenzivan inkubacijski program Algebra LAB-a gdje su, uz pomoć i podršku mentora, radili na razvoju i usavršavanju svojih projekata, na tržišnom i marketinškom pristupu te na cjelokupnoj poslovnoj strategiji
Tijekom proteklih mjeseci, ovi su timovi prošli kroz intenzivan inkubacijski program Algebra LAB-a gdje su, uz pomoć i podršku mentora, radili na razvoju i usavršavanju svojih projekata, na tržišnom i marketinškom pristupu te na cjelokupnoj poslovnoj strategiji
Tijekom proteklih mjeseci, ovi su timovi prošli kroz intenzivan inkubacijski program Algebra LAB-a gdje su, uz pomoć i podršku mentora, radili na razvoju i usavršavanju svojih projekata, na tržišnom i marketinškom pristupu te na cjelokupnoj poslovnoj strategiji

Algebra LAB i INA javnosti su predstavili sedam startup projekata koji su sudjelovali u 12. generaciji startup inkubatora i koji su se, nakon selekcijskog postupka i inkubacijskog programa, probili do finalnog demo-dana i predstavljanja javnosti

Tijekom proteklih mjeseci, ovi su timovi prošli kroz intenzivan inkubacijski program Algebra LAB-a gdje su, uz pomoć i podršku mentora, radili na razvoju i usavršavanju svojih projekata, na tržišnom i marketinškom pristupu te na cjelokupnoj poslovnoj strategiji.

Više od 120 timova prijavilo se prošle jeseni u aktualnu generaciju inkubatora, što predstavlja nikad veći interes u dugogodišnjoj tradiciji ovog inkubatorskog programa. Motivacija je svim timovima bila uistinu snažna jer su se na ovom finalnom događanju i investicijskoj konferenciji imali priliku predstaviti potencijalnim investitorima i poslovnoj zajednici.

Nagradu za najbolje razrađenu poslovnu priliku i model (best business case) osvojio je projekt Farseer. Farseer je platforma za planiranje i izvještavanje, što su kritične strateške aktivnosti upravljanja poslovanjem, a u većini tvrtki se obavljaju na godišnjoj ili polugodišnjoj razini u zastarjelim alatima i na temelju isključivo povijesnih podataka koji se prikupljaju i obrađuju ručno. U spas dolaze Matija Nakić, Luka Mijatović, Matej Trbara i Zrinko Dolić i njihova aplikacija pod nazivom Farseer. Farseer nudi jednostavno i logično sučelje koje omogućuje bottom-up i top-down planiranje, što proces financijskog planiranja i praćenja čini brzim i fleksibilnim.

Nagradu za najbolje izveden pitch na finalnom natjecanju dobio je projekt SportReact. Razvoj reakcije i kognitivnih sposobnosti kao što su fokus, koncentracija važni su faktori u razvoju djece, ali i ključne odlike vrhunskih sportaša. Anto Širić, Ivan Josipović, Aleksandar Pupac stoje iza SportReacta, IoT sustava inteligentnih senzora povezanih s mobilnom aplikacijom koji se koriste za razvoj koordinacije i refleksa sportaša.

Partner projekta, INA, aktivnim sudjelovanjem u inkubatorskom programu za startupe na ovaj je način aktivno podržala kreativnost i inovativnost novih projekata u najdugovječnijem i najaktivnijem inkubatorskom programu u zemlji.

„Ova je godina zbog epidemioloških problema i pada BDP-a bila vrlo zahtjevna za poslovanje svih poslovnih sustava, a za startupe je predstavljala poseban izazov. Stoga nas posebno raduje da su i u takvim otežanim uvjetima Algebrini startupi uspješno završili program, a svoje projekte razvili u opipljive poslovne poduhvate, koji svi redom koriste napredne tehnologije. Oni koji su počeli s idejom danas imaju funkcionalne prototipove, a oni koji su došli s razvijenim prototipom danas već imaju svoje prve klijente. Posebnost ove godine jest i što smo pokazali da je ulaz u startup svijet jednako zanimljiv studentima s 20 godina, kao i već realiziranim poslovnim ljudima s 40+, koji se odlučuju izaći iz korporacija u kojima su etablirali svoje profesionalne karijere, i započeti novo poglavlje u svom životu. Oni su rame uz rame završili isti Algebrin program i danas se ovdje predstavili potencijalnim investitorima. Do 30. rujna traju prijave za novu startup generaciju, te bismo ovom prilikom pozvali sve odvažne i ambiciozne pojedince i timove, koji imaju dobru poslovnu ideju iz područja  naprednih tehnologija, da se prijave i  zakorače u uzbudljiv svijet poduzetništva. Naših 100 mentora tu su da pomognu“, izjavila je dr.sc. Maja Brkljačić, voditeljica razvoja u Algebra LAB inkubatoru.

„Veliki broj prijava i timova u Ininom i Algebrinom startup inkubatoru pokazuju da u Hrvatskoj postoji mnogo mladih ljudi s dobrim idejama koji se dobro snalaze i u ovim neuobičajenim vremenima, ali kojima treba i odgovarajuća podrška. INA je zato i pokrenula program ANI (Akceleriranje novih ideja) kroz koji, s partnerima, podržavamo nove ideje i startup zajednicu. Za nas kao jednu od najvećih hrvatskih kompanija, program ANI je iskorak kojim se otvaramo novim idejama i sagledavamo poslovne izazove iz jedne sasvim druge perspektive. Zahvaljujem Algebri koja se pokazala kao centar izvrsnosti za ovakve programe te čestitam pobjednicima, ali i svim sudionicima programa sa željom da uspješno realiziraju svoje ideje“, izjavio je Marijan Mrkonjić, direktor Novih biznisa Ine.

U sklopu finalnog događaja za ovu generaciju startupa u inkubatoru Algebra LAB-a također su održana dva zanimljiva razgovora: Damir Sabol prenio je, u razgovoru s Ivanom Vorasom, iskustva s PhotoMathom u sklopu predavanja „200 milijuna korisnika“, a na panelu „Kako biti uspješan startup u Hrvatskoj“, koji je moderirao dr.sc. Leo Mršić, direktor Algebra LAB-a, sudjelovali su Jerko Škorić (DivIT), Željko Švedić (Testdome), Tihana Petričević (Silver Technologies) i Nik Oroši (Ellis Cafe).

Startup projekti 12. generacije inkubatora Algebra LAB-a koji su sudjelovali u finalu:

  • Canvas

Kreiranje multi-player video igara nije nimalo jednostavna što može potvrditi svaki developer koji se uhvatio u koštac s time. Stoga su Krševan Štorić i Valentino Vukelić osmislili Haste Networking - tehničko rješenje koje će omogućiti svima s bazičnim znanjem programiranja video igara da se bez straha ubace u područje izrade multi-player igara.

  • Nuotwo

Kako urbana područja pretvoriti u šume zna dvojac Marko Brkljačić i Iva Soža koji su osmislili  Nuotwo - fotobioreaktorske panele koji se jednostavno montiraju na zid unutar bilo koje građevine (dom, ured, poslovna zgrada) te mikrobiološkim putem fiksiraju ugljični dioksid i metan iz zraka te ih pretvaraju u kisik i biomasu.

  • SportReact

Razvoj reakcije i kognitivnih sposobnosti kao što su fokus, koncentracija važni su faktori u razvoju djece, ali i ključne odlike vrhunskih sportaša. Anto Širić, Ivan Josipović, Aleksandar Pupac donose nam SportReact, IoT sustav inteligentnih senzora povezanih s mobilnom aplikacijom koji se koriste za razvoj koordinacije i refleksa sportaša.

  • Farseer

Planiranje i izvještavanje kritična je strateška aktivnost upravljanja poslovanjem, a u većini tvrtki se obavlja na godišnjoj ili polugodišnjoj razini u zastarjelim alatima i na temelju isključivo povijesnih podataka koji se prikupljaju i obrađuju ručno. U spas dolaze Matija Nakić, Luka Mijatović, Matej Trbara i Zrinko Dolić i njihova aplikacija pod nazivom Farseer. Farseer nudi jednostavno i logično sučelje koje omogućuje bottom-up i top-down planiranje, što proces financijskog planiranja i praćenja čini brzim i fleksibilnim.

  • Viibes

Koliko puta ste bili na festivalu ili koncertu i gubili dragocjeno  vrijeme čekajući u redu za hranu, piće ili toalet? Srećom tu je Viibes – ultimativna mobilna aplikacija koja će biti spas svakom posjetiocu festivala iza koje stoje Jermaine Bowley i Marko Marinović. Preko Viibes aplikacije posjetioci mogu kupiti ulaznicu za bilo koji festival, naručiti hranu i piće bez čekanja u redu, bukirati transfere i smještaj, saznati gdje su im prijatelji i još mnogo toga.

  • Velebit AI

Vrlo kratkoročna prognoza koristan je prognostički koncept čiji je cilj da s velikom točnošću daje uvid u meteorološke prilike za sljedećih nekoliko sati. Davor Aničić, Ivan Borko, Tomislav Levanić, Bartol Freškura i Mladen Fernežir donose nam Velebit AI - nezamjenjiv sustav za kratkoročnu prognozu koja je izuzetno korisna u pružanju pravovremenog upozorenja kod promjenjivih atmosferskih prilika kao i u kriznim situacijama poput gašenja požara ili obrane od poplava.

  • Rukoplastika

Šesteročlani tim gamera, Hrvoje Kovač, Juraj Babić, Frane Pamuković, Ante Žeravica, Borna Kapusta i Nikša Pamuković,  specijalizira se za izradu kompjuterskih pomagala za ljude s amputacijom ili deformitetom, kao i za one koji boluju od posljedica moždanog udara ili nekih neurodegenerativnih bolesti. Koristeći CT snimke i tehnologiju za 3D printanje dizajniraju i projektiraju nove vrste personaliziranih kontrolera i joystickova.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IBM iX
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2023. CroPC.net

                    

Preporučujemo: AvalonTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.