Njuškalo

Prijave za Open Data Hackathon produžene do 22. rujna

Natjecanje će se održati 27. i 28. rujna
Natjecanje će se održati 27. i 28. rujna
Natjecanje će se održati 27. i 28. rujna

Prijave za sudjelovanje u dvodnevnom natjecanju Open Data Hackathon produžene su do utorka, 22. rujna, a sve sudionike očekuju poticajne novčane nagrade

Natjecanje će se održati 27. i 28. rujna, a zbog epidemioloških mjera i sigurnosti svih sudionika, natjecatelji će komunicirati sa svojim mentorima online, putem Zoom aplikacije. 

Organizacijom ovog hackathona HAMAG-BICRO traži inovativna rješenja za korištenje otvorenih podataka iz javnog sektora iz četiri tematska područja: promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam

Natjecatelje očekuju sljedeće nagrade:

Osvojeno prvo mjesto – novčana nagrada u iznosu od 7500 kuna, javno predstavljanje svog projekta na LEAP summitu te predstavljanje potencijalnim investitorima i strateškim partnerima ODEON projekta 

Osvojeno drugo mjesto – novčana nagrada u iznosu od 5000 kuna i javno predstavljanje svog projekta na LEAP summitu 

Osvojeno treće mjesto – novčana nagrada u iznosu od 2500 kuna i javno predstavljanje svog projekta na LEAP summitu 

Za natjecatelje čiji će projekti osvojiti četvrto, peto i šesto mjesto, osigurana je novčana nagrada u iznosu od 1000 kuna i javno predstavljanje projekta na LEAP summitu. S obzirom na to da će svi prijavljeni timovi uložiti znatnu količinu vremena, znanja i truda, sve sudionike očekuje novčana nagrada u iznosu od 1000 kuna. Prijaviti se mogu studenti, inovativni pojedinci i timovi, kao i startup tvrtke.

Uz stručnu pomoć mentora iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, IBM-a, Svjetske banke, Poslovne inteligencije, Fakulteta organizacije i informatike, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Deutsche Telekoma natjecatelji će moći demonstrirati svoja inovativna rješenja, a teme su posebno prilagođene novonastaloj situaciji u kojoj se cjelokupno društvo nalazi. Zbog pandemije uzrokovane koronavirusom, svi navedeni sektori (promet i mobilnost, zdravlje i kvaliteta života, okoliš i energija te pametni turizam) nalaze se pred posebnim izazovima, bilo da je riječ o smanjenoj mobilnosti građana ili opterećenju zdravstvenog sustava. Korištenjem dostupnih otvorenih podataka, natjecatelji će moći stvoriti idejni dizajn nekog informacijskog rješenja, a koje će u krajnjem ishodu omogućiti bolju promociju i vizualizaciju otvorenih podataka u gospodarstvu i poduzetništvu.

Prijave su otvorene do 22. rujna, a više informacija o projektu i nagradama potražite na https://hamagbicro.hr/javni-poziv-za-sudjelovanje-u-prijavi-na-open-data-hackathon-u-okviru-projekta-odeon/ i https://www.powtoon.com/s/cKnlOzfDHCt/1/m.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Comping
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
MedicoHome

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.