Njuškalo
Featured

Government Virtual Summit okuplja najbolje poznavatelje javnog sektora u zemljama Srednje i Istočne Europe

Microsoft stručnjaci za javni sektor Panayiotis Ioannou i Evangelos Chrysafidis bavit će time kolika je važnost filozofije tehničkog intenziteta u odgovoru na promjene, perspektive rasta i postavljanje temelja moderne uprave
Microsoft stručnjaci za javni sektor Panayiotis Ioannou i Evangelos Chrysafidis bavit će time kolika je važnost filozofije tehničkog intenziteta u odgovoru na promjene, perspektive rasta i postavljanje temelja moderne uprave
Microsoft stručnjaci za javni sektor Panayiotis Ioannou i Evangelos Chrysafidis bavit će time kolika je važnost filozofije tehničkog intenziteta u odgovoru na promjene, perspektive rasta i postavljanje temelja moderne uprave

Prvo digitalno događanje u javnom sektoru, Microsoft Government Virtual Summit, razmotrit će buduće perspektive na temu kako digitalna agilnost može pružiti prilagodljive i agilne javne usluge

Microsoft stručnjaci za javni sektor Panayiotis Ioannou i Evangelos Chrysafidis bavit će time kolika je važnost filozofije tehničkog intenziteta u odgovoru na promjene, perspektive rasta i postavljanje temelja moderne uprave. Objasnit će kako aktivirati građane i povezati se s njima, kako modernizirati radna mjesta u javnom sektoru te kako poboljšati javne usluge.

„Rješenja inteligentnog oblaka i inteligentnog ruba omogućavaju tehnološku transformaciju koja za tijela javnog sektora otvara nove scenarije koji prije jednostavno nisu bili mogući. To su rješenja koja važnim ustanovama javnog sektora, poput bolnica i škola, omogućavaju savršenu dosljednost u izvršavanju svih zadaća, upravljanje dragocjenim resursima kao što su energija, hrana i voda te pomažu unaprijediti usluge za građane," komentirao je Mykhaylo Shmyelov, voditelj za tehnologiju za 24 zemlje Srednje i Istočne Europe u Microsoftu.

Publici na summitu će predstaviti preferirane tehnologije za sektor javne uprave, među kojima su umjetna inteligencija, kvantno računalstvo, otvoreni podaci i velike količine podataka (Big Data).

Kada se cijeli svijet odjednom „preselio“ online, kibernetička sigurnost postala je jedna od globalnih top tema.  Postala je prioritet javnih uprava širom svijeta jer su razmatrale kako zaštititi imovinu, sustave i mreže koje su od vitalnog značaja za rad i stabilnost nacije. Prema Microsoftovom izvještaju o sigurnosti tijekom posljednjih 30 dana više od 86 milijuna uređaja u najnaseljenijim zemljama došlo je u doticaj s različitim vrstama zlonamjernog softvera. Zato će Microsoftov stručnjak za sigurnost Yoad Dvir govoriti o tome kako poboljšati kibernetičku sigurnost i zaštititi najvažnije informacijske infrastrukture koje su postale ključne za sigurnost i ekonomsku dobrobit svake nacije. Dr Rytis Rainys, direktor Nacionalnog centra za kibernetičku sigurnost u Litvi, Nebojša Jokić, voditelj CERT-a u Ministarstvu unutarnjih poslova Srbije i Robert Kosla, direktor odjela za kibernetičku sigurnost Ministarstva digitalnih poslova Poljske, podijelit će svoja iskustva i saznanja o različitim pristupima kibernetičkoj sigurnosti.

Tijekom događanja naglasak će biti na međunarodnoj razmjeni iskustava. Jānis Ziediņš, voditelj projekata u Centru za informacijske sustave u kulturi u Latviji, objasnit će kako ministarstvo u Latviji koristi nacionalnu chatbot platformu i nudi suradnju drugim javnim upravama na području razmjene znanja i zajedničkog razvoja. Masha Melkova, koja u Microsoftu vodi segment „moderno radno mjesto“ u 24 zemlje Srednje i Istočne Europe, predstavit će digitalnu transformaciju javne uprave Estonije, jednog od najboljih svjetskih primjera e-uprave. Estonija je počela digitalnu transformaciju prije 20 godina, počevši s promjenom zakonodavstva i stvaranjem prvih e-rješenja.

„Ideja je osigurati da sve javne usluge uključuju što je manje birokracije moguće,“ istaknula je Melkova.

Istovremeno dok predstavlja nove usluge, javna uprava treba unaprijediti vještine zaposlenika da bi mogli držati korak s promjenama. Pokazalo se da su javne uprave koje ulažu u poboljšanje vještina svojih zaposlenika prilagodljivije i spremnije za budućnost. Dragana Jović Tucakov, koja je u Microsoftu zadužena za marketinšku komunikaciju za tvrtke u 24 zemlje Srednje i Istočne Europe, predstavit će korisne resurse koje tijela javne uprave mogu početi koristiti već sada.

Pred nama je sjajna prilika da vlade i društvo budu povezaniji no ikad prije, unatoč teškim vremenima kroz koja smo svi prošli. Vrijeme je da učimo jedni od drugih i dijelimo uspješne prakse, iskustva i ideje. Microsoft ostaje posvećen partnerstvu s javnim upravama širom svijeta i podršci temeljenoj na lokalnim potrebama, donoseći najbolje od globalnih praksi.

Prijave za prvi Microsoft Government Virtual Summit u Srednjoj i Istočnoj Europi su otvorene, a održat će se na engleskom jeziku. Više informacija na stranici Government Virtual Summit.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.