| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Održan prvi online tečaj o digitalnoj pristupačnosti za predstavnike tijela javnog sektora - CroPC.net

Održan prvi online tečaj o digitalnoj pristupačnosti za predstavnike tijela javnog sektora

U tečaju je predstavljen relevantni međunarodni i nacionalni zakonodavni okvir kojim se utvrđuju obveze tijela javnog sektora sa svrhom osiguranja pristupačnosti digitalnih sadržaja njihovih mrežnih stranica

Tečaj „Digitalna pristupačnost“ zajednički su osmislili predstavnici Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Ureda povjerenika za informiranje, uz suradnju sa Savezom udruga osoba s invaliditetom i Hrvatskim savezom slijepih te Državnom školom za javnu upravu, a vezano uz provedbu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora („Narodne novine“, broj 17/2019)

Online tečaj se izvodi putem sustava za e-učenje MoD, Sveučilišnog računskog centra Srce. Na prvom online tečaju održanom u svibnju prisustvovalo je 50-tak polaznika. Svaki polaznik za odslušani tečaj dobiva digitalnu značku i potvrdu Državne škole za javnu upravu.

U tečaju je predstavljen relevantni međunarodni i nacionalni zakonodavni okvir kojim se utvrđuju obveze tijela javnog sektora sa svrhom osiguranja pristupačnosti digitalnih sadržaja njihovih mrežnih stranica. Polaznici su se upoznali s preprekama na koje osobe s različitim oblicima invaliditeta nailaze u pristupu digitalnom sadržaju, načelima digitalne pristupačnosti, kriterijima i elementima digitalne pristupačnosti, a stekli su znanja i o provedbi početne procjene pristupačnosti, procjeni nerazmjernog opterećenja te izradi izjave o pristupačnost.

„Online tečajevi se održavaju s ciljem kako bi što  više tijela javnog sektora steklo osnovna znanja o provedbi navedenog Zakona i osvijestila važnost pristupačnosti digitalnih sadržaja i e-usluga za sve građane“, izjavio je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

Datume održavanja i prijave na ovaj online tečaj  možete pratiti putem mrežnih stranica Državne škole za javnu upravu.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675