Njuškalo
Featured

WinDays Virtual pratilo 1.997 jedinstvenih korisnika iz Hrvatske i regije

Virtual se odvijao putem Microsoft Teams live eventa, a sudionici su mogli poslušati 11 predavanja
Virtual se odvijao putem Microsoft Teams live eventa, a sudionici su mogli poslušati 11 predavanja
Virtual se odvijao putem Microsoft Teams live eventa, a sudionici su mogli poslušati 11 predavanja

WinDays Virtual, online programski dan konferencije WinDays20 powered by Microsoft, pratilo je 1.997 jedinstvenih korisnika iz Hrvatske i iz regije, a tijekom dana je zabilježeno 5.000 spajanja

Virtual se odvijao putem Microsoft Teams live eventa, a sudionici su mogli poslušati 11 predavanja. Objavljen je i novi termin konferencije koja će se održati od 28. rujna do 1. listopada u Maistra hotelima u Rovinju.

Program su vodila poznata WinDays lica, Igor Pavleković i Tomislav Tipurić, koji su virtualno ugostili 12 domaćih i stranih predavača. Tatjana Skoko (Microsoft) s moderatorima je prokomentirala kako se Microsoft nosi s radom na daljinu te kako u svemu tome pomažu Teamsi. Adis Jugo (SysKit) proširio je svijet poslovne produktivnosti s umjetnom inteligencijom objasnivši kako uz pomoć Azure Cognitive Services analizirati podatke na Teamsima i na SharePointu te mnoštvo podataka pretvoriti u modernu i pametnu bazu znanja. Marin Franković (Span) predstavio je novosti u infrastrukturnim komponentama Microsoftovog Azurea, objasnio koje odabrati i kako ih najbolje koristiti. Ivica Skender i Andrej Lončarić (GDi) pokazali su na koje sve načine moderna geoinformacijska platforma pomaže u kriznim situacijama poput nedavnog potresa u Zagrebu i aktualne epidemije coronavirusa. Ana-Marija Petric (Poslovna inteligencija) prezentirala je kako se, u svjetlu GDPR-a i hrvatskog jezika, nositi s nestrukturiranim podacima te koje alate koristiti za detekciju osjetljivih podataka. Luka Manojlovič (MA-NO) objasnio je zašto je već dobro poznata VPN tehnologija posebno zanimljivo rješenje u ovo doba kada prevladava rad na daljinu.

Da bi doživljaj konferencije bio što sličniji doživljaju konferencije uživo, sudionici su se mogli uključiti s komentarima i pitanjima za predavače te pokazati znanje u kvizu i osvojiti nagrade. WinDaysi su nezamislivi bez partyja pa je program završio ekskluzivnim javljanjem Ivana Dečaka iz grupe Vatra, koji je uživo predstavio novi single banda „Sva naša ljeta“.

WinDays Virtual sudionicima je donio tek dio sadržaja o kojem će još više moći čuti na konferenciji, a u razdoblju do konferencije  moći će pratiti i serijal Road to WinDays predavanja koja će im dodatno predstaviti konferencijske teme.

Zadnje recenzije

Igrali smo

PARTNERI

A1
Adriatic
AKD
Algebra
Bosch
Huawei
HT
IN2
Infodom
Lenovo
Njuškalo
Telemach
Lenovo

ISSN: 1846-8675

© 2006. - 2024. CroPC.net

                    

Preporučujemo: cyber_FolksTemplatePlazza

CroPC.net upotrebljava internetske kolačiće (eng. cookies). Nastavkom pregleda web-stranice slažete se s uvjetima korištenja.