| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Održan Microsoft Azure trening - CroPC.net

Održan Microsoft Azure trening

Tehnološka revolucija zahtjeva promjene koje podrazumijevaju razvoj digitalnih vještina zaposlenih (skilling) koji treba pratiti implementaciju najnovijih tehnologija unutar tvrtki i organizacija

Od zaposlenika se danas, bez obzira u kojem su sektoru zaposleni,očekuje da neprekidno razvijaju svoje vještine, ključ uspješnog poslovanja čine razvoj poslovne kulture temeljene na podacima, njihovo učinkovito korištenje, tehnologije poput oblaka i umjetne inteligencije te odgovarajuća IT znanja

Prosječna osoba tijekom radnog vijeka promijeni pet poslova, što znači da nikada ne možemo prestati učiti, a imati odgovarajuće vještine postalo je važnije no ikada.

Tehnološka revolucija zahtjeva promjene koje podrazumijevaju razvoj digitalnih vještina zaposlenih (skilling) koji treba pratiti implementaciju najnovijih tehnologija unutar tvrtki i organizacija. Ako je danas svaka tvrtka IT tvrtka, onda tehničke vještine bez daljnjeg predstavljaju novu pismenost. No, istraživanja su pokazala da čak trećina radne snage u Europi nema nikakve ili barata samo osnovnim digitalnim vještinama. Napredne digitalne vještine postaju nužne pa raste i značaj edukacije, a tehnološke tvrtke poput Microsofta obzirom na svoja specifična znanja preuzimaju ulogu edukatora. Microsoft će tijekom 2020. godine održati 80 treninga u zemljama istočne i srednje Europe na kojima će sudjelovati oko 10.000 ljudi. Među zemljama u kojima se provodi program edukacije je i Hrvatska.

U prostorima ureda Microsoft Hrvatska zato je održan prvi ovogodišnji trening Microsoft Azure – Fundamentals, koji je 30 polaznika pružio temeljna znanja o uslugama u oblaku te o tome kako se te usluge pružaju uz pomoć Microsoft Azurea. Trening je namijenjen svima onima koji žele postati certificirani Microsoft stručnjaci za Azure infrastrukturu u oblaku, koja tvrtkama i organizacijama pruža gotovo neograničene pogodnosti sigurnijeg i učinkovitijeg poslovanja. Znanja koja su polaznici stekli, od osnova o računarstvu u oblaku do ključnih Azure usluga te sigurnosti i privatnosti, pripremila su ih za polaganje ispita AZ-900 i stjecanje certifikata Azure Fundamentals. Trening je održao Nedim Sadović, certificirani Microsoft trener.

Platforme u oblaku poput Azurea pokazuju se kao isplativije i sigurnije, ali i znatno pouzdanije i fleksibilnije od lokalnih servera. Poslovanje u oblaku ne zahtijeva troškove opremanja i rada podatkovnih centara na određenoj lokaciji i omogućava tvrtkama da pristupe potrebnim resursima u realnom vremenu. Uz to, pružatelji usluga osiguravaju čitav spektar tehnologija koji štite podatke, aplikacije i infrastrukturu. Podatkovni centri se stalno nadograđuju pa je u svakom trenutku osigurana veća produktivnost, a kopije podataka čuvaju se na više lokacija. Sve navedene prednosti Azure platforme imali su priliku putem praktičnih demonstracija upoznati i sudionici treninga, a do kraja godine održat će se još niz besplatnih treninga za korisnike, što je dio šire Microsoftove incijative u zemljama središnje i istočne Europe da bi se vještine zaposlenika što više uskladile sa zahtjevima tržišta, kao i da bi se povećao broj certificiranih stručnjaka za Microsoftove tehnologije.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675