| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Sve je spremno za konferenciju Digitalna (R)evolucija 3.0 - CroPC.net

Sve je spremno za konferenciju Digitalna (R)evolucija 3.0

Hrvatska je počela parcijalno uvoditi nove tehnologije kao što su Cloud ili Big data, ali ne mijenja poslovne modele

Hrvatska je počela parcijalno uvoditi nove tehnologije kao što su Cloud ili Big data, ali ne mijenja poslovne modele

Sve je spremno za treće izdanje konferencije HUP-ICT Udruge pod nazivom Digitalna (R)evolucija 3.0 koja će 5. veljače pretvoriti zagrebačku Laubu u središte digitalnog svijeta i tehnologije

Kroz bogat i zanimljiv program cilj konferencije je ukazati svim sudionicima gospodarskog života u Hrvatskoj na važnost promjena i korištenja mogućnosti koje donosi digitalna transformacija kako bi se unaprijedilo poslovno okruženje.

Jedno od istraživanja koje će biti u fokusu, te je ujedno i glavni motiv za organizaciju konferencije, je zadnje IMD istraživanje o digitalnoj konkurentnosti prema kojem je Hrvatska pala za čak 7 mjesta i to isključivo zbog „niske spremnosti za budućnost“. Hrvatska je počela parcijalno uvoditi nove tehnologije kao što su Cloud ili Big data, ali ne mijenja poslovne modele. Poduzetnici i njihova poduzeća moraju postati tehnološki fluentni i biti sposobni uvesti nove organizacijske modele koje omogućava tehnologija. Upravo zato radni moto novog izdanja konferencije naglašava važnost svih komponenti potrebnih za uspješno provođenje digitalne transformacije - Talenti, Agilnost i Tehnologija.

Da je digitalna transformacija moguća i u Hrvatskoj pokazat će Poliklinika Bagatin koja koristi umjetnu inteligenciju za očitavanje rendgenske snimke te oglasnik Njuškalo koji je implementirao foto-prepoznavanje kao prvi takav proizvod na svjetskoj razini. Tokić Autodijelovi i Neostar primjeri su izvrsne digitalne transformacije u autoindustriji zahvaljujući mnogim internim transformacijama i korištenju najnovijih digitalnih tehnologija. S obzirom na to da digitalne promjene zahvaćaju sve segmente poslovanja, Kamp Polidor i Bluesun Hoteli prikazat će prilike i prednosti digitalne transformacije u turizmu, a Iverpan i Klimaoprema bit će odlični primjeri iz prakse koji će dati svoj vlastiti uvid u iskustvo s digitalnom transformacijom internih i eksternih procesa.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675