| | | |

Na Weekendu smo saznali zašto generacija Z ne prati vijesti, zbog čega će turizam biti najveća ekonomska aktivnost te je li plaća najvažnija

Pin It

Da je plaća zaposlenima jako važan faktor, ali ne i najvažniji da bi bili zadovoljni na svom poslu, saznali smo na panelu Kako zadržati najbolje kada svi žele otići? na kojem su sudjelovale Ivana Budin Arhanić (Valamar Riviera), Jadranka Sakoman (Zagrebačka pivovara) i Vesna Bodiroža (Infobip)Da je plaća zaposlenima jako važan faktor, ali ne i najvažniji da bi bili zadovoljni na svom poslu, saznali smo na panelu Kako zadržati najbolje kada svi žele otići? na kojem su sudjelovale Ivana Budin Arhanić (Valamar Riviera), Jadranka Sakoman (Zagrebačka pivovara) i Vesna Bodiroža (Infobip)

Dolazak umjetne inteligencije je neminovan, nije pitanje hoćemo li stvoriti samosvjesne strojeve, pitanje je hoće li se to dogoditi za pet, deset ili pet tisuća godina, jedan je od zaključaka panela AI: Kako će proći čovjek? na kojem su raspravljali Korado Korlević (Zvjezdarnica Višnjan), Žarko Paić (Tekstilno-tehnološki fakultet), Tomislav Šmuc (Institut Ruđer Bošković) i Feđa Vukić (Studij dizajna)

"Tema o umjetnoj inteligenciji nije tehnološka. Prvenstveno moramo odrediti što je to čovjek", zaključio je u raspravi Korlević i dodao "Mi na umjetnu inteligenciju moramo gledati kao na svoje dijete i nadati se da to dijete neće biti prestrašeno nama kao prijetnjom".

Što spaja, a što razdvaja milenijalce i generaciju Z, provjerili su Ivan Šarić i Goran Bogdan na panelu #SvijetBoljihMogućnosti. Na pozornici su im se pridružili pripadnici generacije Z: Matija Hardi, vukovarski gimnazijalac koji je sa svojim profesorom napravio uređaj za nadziranje potresa, influencer Marko Vuletić kojeg na YouTubeu i Instagramu prati 350 tisuća ljudi i Sara Stojanović s FERIT-a u Osijeku koja je sa svojim profesorom od smeća napravila meteorološku stanicu. I dok Šarić i Bogdan pojma nisu imali što je TikTok i tko je James Charles, nova je generacija 'pala' na LimeWireu i broju za opće informacije 981, rezultatu tekme Dinamo-Atalanta i udaljenosti Zagreb-Pariz.  Svi troje se slažu da jednog dana žele biti samostalni u radu, bez šefa koji će im 'visiti' za vratom. Tu i tamo bace oko na portale s vijestima, no politika ih ne zanima, osim ako nije u obliku memea.

Da je plaća zaposlenima jako važan faktor, ali ne i najvažniji da bi bili zadovoljni na svom poslu, saznali smo na panelu Kako zadržati najbolje kada svi žele otići? na kojem su sudjelovale Ivana Budin Arhanić (Valamar Riviera), Jadranka Sakoman (Zagrebačka pivovara) i Vesna Bodiroža (Infobip). Panelistice su poručile kako treba slušati ljude te HR u kompanijama postaviti strateški, jednako važno kao proizvodnju, prodaju ili marketing. „Imamo zaposlene na svim kontinentima, dva puta godišnje ispitujemo motivaciju zaposlenika. Nije isto dati feedback Indijcu ili Rusu.“, otkrila je Vesna Bodiroža.

Na panelu Streaming Wars - Europe Strikes Back najavljena je suradnja europskog distribucijskog i produkcijskog "power housea" Beta Filma s hrvatskom produkcijskom kućom Drugi Plan na novoj seriji Amnezija. Serija prati priču migranata i  krijumčarenja droge na jugoistočnoj europskoj granici.

Odgovor na pitanje kako prikupiti novac za svoj biznis dao je panel I Need a Dollar: Kako do investicije putem Funderbeam platforme?. Nakon panela na globalnoj platformi za financiranje Funderbeam pokrenuta je crowdfunding kampanja za Fresh Island festival koji je na plažu Zrće doveo najveća svjetska glazbena imena poput Snoop Dogga, Chris Browna, Sean Paula, Wiz Khalife, Nasa i drugih.

A da će turizam uskoro biti najveća ekonomska aktivnost na planeti, poručio je Eulogio Bordas, jedan od najznačajnijih stručnjaka za komunikacijske strategije u turizmu na svom predavanju Kako evolucija turizma otvara prilike za marketing i komunikacije? ”Fascinirati nekoga, stvoriti određeni doživljaj, takvo što se ne može improvizirati već mora biti isplanirano i kvalitetno iskomunicirano”, zaključio je Bordas i istaknuo kako španjolska nacionalna turistička agencija već 30 godina ima isti logo. “Promijenili smo 16 ministara, a logo je još uvijek isti. Stabilnost je ključna”.

Pin It

Izbor urednika...

Test: Huawei Mate 20 Pro
Porsche među telefonima
Test: Adata XPG Gammix S11 480GB SSD
warp speed među SSD-ovima
Test: QBrick System One
prvi i zadnji kovčeg za alat koji ćete trebati
Test: Einhell VARRITO
jedan za sve
Test: Oral-B Genius 10000N
pametno pranje zubi

Traži... Pretraži CroPC

© 2006 - 2019. CroPC.net

ISSN: 1846-8675