| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Saznajte kako uz pomoć tehnike A/B testiranja optimizirati web-stranice i povećati prihode po korisniku - CroPC.net

Saznajte kako uz pomoć tehnike A/B testiranja optimizirati web-stranice i povećati prihode po korisniku

Tehnika A/B testiranja godinama se primjenjuje u velikim tvrtkama, a omogućuje da brzo i efikasno odredite na koji sadržaj na webu posjetitelji najbolje reagiraju

Tvrtke GemBox, dobavljač softverskih komponenti razvijenih u .NET-u i Javi, i TestDome, on-line sustava za testiranje kandidata za posao, održat će u utorak, 24. rujna, četvrti u nizu besplatnih meet-upova pod nazivom iPosao iPivo, ovaj meet-up prvi je u jesenskoj seriji, a tema mu je „A/B testiranje za male firme“

Tehnika A/B testiranja godinama se primjenjuje u velikim tvrtkama, a omogućuje da brzo i efikasno odredite na koji sadržaj na webu posjetitelji najbolje reagiraju. U najjednostavnijem obliku, posjetiteljima se nasumičnim odabirom prikazuje jedna od dvije ili više varijanti željene web-stranice i zatim se statistički određuje koja od tih varijanti polučuje najbolje rezultate.

A/B testiranje je osnovni alat za optimizaciju weba u velikim online tvrtkama kao što su Google, Facebook, Amazon, Booking i slične. Na žalost, rijetko se koristi u korporacijama, još manje u malim start-upima, a jako malo na lokalnim prostorima.

O A/B testiranju u praksi će na meet-upu u utorak govoriti Željko Švedić, osnivač i vlasnik GemBoxa te suosnivač i suvlasnik tvrtke TestDome, koja je zahvaljujući A/B testiranju uspjela tijekom godina višetruko povećati prihode po korisniku. Željko će dati kratki uvod o tome zašto je A/B testiranje korisno za online tvrtku bilo koje veličine, pregled ranih pokušaja A/B testiranja u TestDomeu i probleme s kojima su se pri tome susreli te kako su na kraju ipak uspjeli višestruko povećati prihod po posjetitelju korištenjem A/B testiranja.

Serija iPosao iPivo zamišljena je kao niz meet-upova o temama vezanim za uspješno poslovanje putem Interneta. O svim temama na meet-upovima govorit će ljudi koji imaju bogato iskustvo njihove primjene u praksi.

Ovaj meet-up četvrti je po redu u seriji iPosao iPivo. Prvi se održao u ožujku, a prisutnima je ponudio odgovor na pitanje kako doći do 10 000 stranih kupaca bez aktivne prodajne sile, koristeći samo snagu Googleove tražilice. Na drugom meet-upu održanom u travnju tema je bila kako uspostaviti procese u tvrtki koja uopće nema ured, dok se na trećem, održanom u lipnju, govorilo o tome kako početi globalno prodavati softveru jedno poslijepodne.

Svako od predavanja pratilo je više od 80 sudionika, a snimke možete pogledati na YouTubeu:

https://youtu.be/5ASPs_Vo3M4

(Kako doći do 10.000 stranih kupaca putem Googlea)

https://youtu.be/EA02sUIiwHY 

(Kako radi 100% remote firma)

https://youtu.be/vRSuvllJQqo 

(Kako početi globalno prodavati softver u jedno poslijepodne)

Nakon meet-upa slijedi od 19:00h jednosatno druženje uz pizzu i pivo na kojemu ćete moći Željka i njegove kolege i izravno pitati o prodaji softvera putem Interneta.

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675