| | | | |

powered_by_lenovo_2020 Tvrtka Lemax zaključila poslovnu godinu rastom prihoda od 85% - CroPC.net

Tvrtka Lemax zaključila poslovnu godinu rastom prihoda od 85%

Tvrtka Lemax prošle godine potpisala je najveći pojedinačni ugovor s turističkom agencijom Asian Trails iz Tajlanda kojim podržava rad više od 700 zaposlenika s preko 4000 partnera i 8 tržišta koja zajednički pokrivaju gotovo trećinu stanovnika planete

Tvrtka Lemax, vodeći globalni ponuđač softvera za turističke agencije i turoperatore završila je poslovnu 2018. godinu s prihodima od 1,85 milijuna eura, što predstavlja porast od 85% u odnosu na 2017. godinu

Riječ je o brzorastućoj IT tvrtki osnovanoj u Šibeniku i s uredom u Zagrebu koja ima više od 130 korisnika na svim kontinentima, osim Antarktika, pokrivajući kompanije veličine od 20 do preko 700 zaposlenika.

Podsjetimo, tvrtka Lemax prošle godine potpisala je najveći pojedinačni ugovor s turističkom agencijom Asian Trails iz Tajlanda kojim podržava rad više od 700 zaposlenika s preko 4000 partnera i 8 tržišta koja zajednički pokrivaju gotovo trećinu stanovnika planete.

Poslovnu 2018. godinu Lemax je završio, osim povećanja prihoda od 85% sa jedanaest novih ugovora. Dva ugovora obuhvaćaju hrvatsko tržište, a preostalih devet globalno tržište koje uključuje Island, Tajland, Ujedinjene Arapske Emirate, Novi Zeland, Dansku, Sjedinjene Američke Države, Italiju i Meksiko. Porast broja korisnika omogućio je zapošljavanje novih stručnjaka odnosno 34 novih radnih mjesta, te su krajem 2018. godine dosegli brojku od 67 zaposlenika.

Niska stopa fluktuacije

Fluktuacija je u Lemaxu u 2018. godini iznosila svega 9,5% što je za 20% manje u odnosu na prethodnu godinu. Prosječna dob zaposlenika je 30 godina, od čega je 96% visokoobrazovanih. Najviše zaposlenih su inženjeri elektrotehnike i informacijsko-komunikacijskih tehnologija, njih 66%. Stručnjaci sa ekonomskim znanjima čine 21% tvrtke, a preostalih 13% obuhvaćaju ostala zvanja potrebnih za redovno poslovanje tvrtke. Od toga 35% čine juniori, dok rukovodstvo čini 10% tvrtke. U 2019. godini u Lemaxu predviđaju rast broja stručnjaka za više od 30%, da bi očekivana brojka od 130 zaposlenika bila ostvarena do kraja 2020. godine.

Godina 2018. obilježena je rebrandingom tvrtke i promjenom naziva softvera iz iTravel u Lemax softver. Potpisani su ugovori za projekte koji će se sufinancirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Započet je projekt uvođenja ISO normi kojim će se ojačati povjerenje korisnika u tvrtku i proizvod te osigurati strukturiranje cjelokupnog poslovanja, a čija je vrijednost 392.772,49 kuna.

U stopostotnom privatnom vlasništvu, Lemax je jedna od rijetkih u industriji koja izdvaja najveću vlastitu investiciju u visini od čak do 10 milijuna eura, kako bi osigurali prelazak na moderniju arhitekturu, osobito na izdvajanje monolitne aplikacije u mikroservise (refaktoring). Na taj način postići će da je softver brži, pouzdaniji i stabilniji te će se smanjiti međuovisnost sustava. Investicija je u skladu s tvrtkinom strategijom i s ciljem unaprjeđenja kvalitete i održivosti koda te bržeg razvoja novih funkcionalnosti, a odvija se pod nazivom “Strategija 2023.”

Pin It

Pretraži

© 2006 - 2020. CroPC.net

ISSN: 1846-8675